Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Чт, 25.04.2024, 03:26
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
У Вас є власний сайт?
Всего ответов: 551

Слова стають зайвими… (До Дня св. Валентина)

Скільки на небі зірок? Про це з точністю навіть вченим важко сказати, а скільки років минуло з того дня, як людина вперше покохала? Тисячу, десять чи взагалі мільйони й мільйони років до нашої ери? І не раз сучасну людину огортає цікава думка: хто так сильно, віддано і неповторно навчив людське єство кохати? Лише одній істоті в цьому світі із всіх земних створінь дано "кошика" з природними відчуттями: воно приходить і ніби два контакти перемикаються між собою, десь там у глибині, а по тілу біжать прекрасні потоки гарячої крові... І тоді, саме тоді, людині дано робити такі прекрасні речі і, водночас, дуже безглузді подвиги і дії, які безперечно для неї є не безглуздям, а справжнім проявом кохання.
Та скільки б не було присвячено віршів, романів, чи крилатих висловів коханню, з кожною хвилиною життя, люди пишуть нові й нові творчі відкриття, щоб якось по своєму, інакше підійти і стати поряд з цим почуттям у "кайдани щастя", створюючи невідоме почуття, яке рве душу на шматочки, щоб потім скласти її по новому, якось інакше. Адже кохання і є те почуття, від якого нормальна людина відмовитись так просто не може.

Не дарма в народі кажуть люди, що тільки справжнє, чисте і єдине кохання, яке наповнено розумінням, повагою, чистими помислами і діями, вмінням вислухати, піти одне одному будь - коли на зустріч, і за різних обставин життя, вміти просто пробачити. Навіть тоді, коли доведеться йти всупереч своїм принципам.
Іноді здається, що все пробачити не можна, а терпіти капризи одне одного вже не можливо. Ця перша думка дуже жахлива, бо людина у відчаї готова все кинути: сім'ю, дружину, дітей, дім... Та найгірше - зрадити самому чи самій собі і вдатися до розпусти. Або ж назавжди впасти в обійми «зеленого змія» - горілки, яка назавжди губить здорові сім'ї: чоловік приходить на підпитку... дружина в синцях, а діти наповнені страхом, болем і назавжди зломлені тим, що зараз зайде батько і все почнеться знову, як було вчора... Та найбільш боляче те, що дівчатка із самого дитинства починають боятися батька, а відтак й ненавидіти чоловіків. П'яниця в домі чи розпусниця в сім'ї - розбите щастя не лише двох людей, а й назавжди покалічені серця, маленьких істот, які тільки-тільки вчаться жити... І поганими вчинками чи діями батьків змушені соромитися своєї сім'ї - батька алкоголіка чи матері розпусниці.
Дуже важко вдвох збудувати тепло і затишок у домі, адже на подружню ниву сходяться двоє зовсім різних людей. Те, що вони одне одного кохають, для побудови справжнього щастя замало. Кохання – це, коли двоє не одружених людей зустрічаються, торкаються одне одного, обмінюються романтичними поглядами, рухами, прекрасними і чуйними словами, вмінням будь-де і будь-коли віддати останнє, пожертвувати сном, відпочинком і навіть життям, заради того, щоб людина, яка серцю дорога була просто щаслива. Адже вона повинна відчувати серцем, що за будь-яких обставин, у світі є особистість, з якою не лише добре, а яка завжди зрозуміє, порадить і ніколи не засудить твоїх помилок, витре сльози, коли тобі буде найтяжче, а ще ти знатимеш, що в цьому світі є плече, на яке можна завжди опертися, знаючи, що воно ніколи не зрадить і не підведе. Бо та людина кохатиме по справжньому і не принижуватиме при всіх і взагалі ніколи не принижуватиме. Даруватиме щастя не на словах і в подарунках, а просто без слів, рухів і поглядів, пригорне до себе, лагідно торкнеться волосся, рук, тамуючи подих неповторним поцілунком...
Ми, люди, так потребуємо тепла, яке дарує протилежне серце, і якщо уважно прислухатись до биття, то можна почути: " тук - тук... тук - тук... тук - тук... Я ТЕ - БЕ ЛЮ - Б - ЛЮ ...! ! !" І тут слова стають зайвими.
Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: roshko30

    Ключові слова (теги) матеріалу: день Закоханих, Вячеслав Рошко, Закарпаття, актуально, кохання, Слова стають зайвими


Коментарів: 0

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz