Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Пт, 26.04.2024, 23:36
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Чи потрібен цей модуль
Всего ответов: 355

Розпочався IX Міжнародний фестиваль «Каштановий Дім»

  4 вересня в Києві стартує дев’ятий Міжнародний фестиваль «Каштановий Дім».
  За вісім років він зарекомендував себе як одну із найяскравіших літературних подій осіннього сезону. Щорічно майданчики фестивалю збирають гостей з Росії, Білорусі, Естонії, Литви, Казахстану, Німеччини, Франції, США, Канади і, звичайно ж, України. Зі сцени «Каштанового дому» виступали знамениті Бела Ахмадуліна, Катерина Квітницька, Іван Жданов, Світлана Кекова, Володимир Шемшученко та ін…
  Легендарні актори театру і кіно: Маргарита Терехова, Ада Роговцева, Юрій Назаров, Людмила Мальцева, режисери В’ячеслав Амірханян, Ольга Самолевська, Альбіна Афоніна, актор і поет Борис Барський, бард Сергій Джигурда, група «Табула Раса»
та інші – все це почесні гості «Каштанового Дому».

  У 2013 році події вже традиційно будуть розгортатися у двох напрямках: кінематографу і літератури.
  «Кіногілка» фестивалю «Каштановий Дім» представлена Премією імені Арсенія та Андрія Тарковських. Протягом трьох днів у Будинку Кіно триватимуть покази фільмів, які увійшли до short-листа. 7 вересня переможця визначить експертна комісія на чолі з дочкою знаменитого поета і сестрою культового режисера – Мариною Тарковською. Нагадаємо, що призовий фонд Премії становить дві тисячі доларів, які розділять між собою лауреати. Крім грошового призу переможці отримують ексклюзивні кубки ручної роботи з профілями Арсенія та Андрія Тарковських.

  Літературна складова «Каштанового Дому» дуже насичена.
  Ставши значно молодшим за складом учасників, фестиваль незмінно продовжує піклуватися про збереження кращих літературних традицій . Цього року відбудуться вечори пам’яті Василя Стуса та Катерини Квітницької. Вперше буде вручено іменну премію Катерини Квітницької, традиційно відбудеться церемонія нагородження конкурсу імені Леоніда Кисельова, який вже вісім років відкриває нові імена в молодій українській поезії. У Росцентрі відбудеться творчий вечір поета і барда В’ячеслава Купрієнко «Трилогія дощу». Також на гостей фестивалю чекають презентації київських літературних журналів «Соты» і «Радуга».
  Усі шість днів «Каштанового дому» наповнені подіями. Фестиваль вже давно не поміщається в стінах Будинку Кіно, і події розгортатимуться одразу на кількох київських майданчиках.

  У Будинку актора відбудеться вистава театру «ПоеТ», який успішно гастролює містами України з постановкою «Андреленовий Еліксир». Там же розпочнеться турнір молодіжної поезії «Парнаські ігри», у якому за кубок змагатимуться літературні збірні з різних куточків України.

  У клубі «Наш формат» вперше в Україні відбудеться літературний вечір пісочної анімації «Слова на вітер» за участю художниці Світлани Гончаренко. Так, гості фестивалю зможуть почути і побачити вірші, втілені у тремких лініях пісочних картин.
  В Арт-центрі Якова Гретера на любителів вечірнього дозвілля чекають різноманітні поетичні читання. Проект «СтихиИ » від літературних квартирників «ЗвиЧАЙні вірші» – тонке поєднання восьми голосів – чотирьох київських поетес і чотирьох музичних інструментів; проект Літфест «Голосні» – увесь спектр сучасної української поезії в одному вечорі, а також «Марафон кращих віршів», під час якого поети будуть читати лише один свій найкращий твір, змагаючись за звання «Кращого вірша» за версією гостей фестивалю.

  Фінішує «Каштановий Дім» у Малій Опері. Кінцевими акордами фестивалю стане музично-поетичний марафон «Очеретяний Джаз» за участі гуртів Ace N ‘ Heels, Телері, Рибак Стріт Бенд, Шмельова Бенд, Руслан Сухарєв та ін., проекти СЕТЕАРІУМ, АВАЛ, ЖиВи, поетичний слем і незмінний вільний мікрофон для всіх бажаючих.
  На «десерт» організатори «Каштанового Дому» приготували «Вогняні рими» – читання віршів у супроводі fire-шоу від театру вогню «Огневиця».
Вхід на всі події фестивалю вільний.

  Час проведення: 4.09-8.09 2013р.
  Місце проведення: Будинок Кіно, Будинок Актора, Наш формат, Арт-центр Якова Гретера, Росцентр, Мала Опера.
Розділ новин: Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції | Опубліковано: virchi

    Ключові слова (теги) матеріалу: Каштановий Дім, фестиваль Каштановий Дім, міжнародний фестиваль, фестиваль


Коментарів: 0

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz