Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Пт, 29.03.2024, 16:15
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [344]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [796]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [21]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [76]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Чи заповнюєте при публікації поле КЛЮЧОВІ слова/ТЕГИ?
Всего ответов: 161

Українська книга знову найкраща

У Москві в рамках XХVІ Московської міжнародної книжкової виставки-ярмарку нагородили переможців ювілейного X Міжнародного конкурсу країн-учасниць СНД «Мистецтво книги», що пройшов у травні цього року у Мінську. Ґран-прі конкурсу отримала книга «Традиційне вбрання українців» видавництва «Балтія-Друк». Про це редакцію «ЛітАкцента» повідомили у прес-службі Держкомтелерадіо.

  Крім диплому, видавництво отримало головний приз конкурсу — один мільйон рублів (майже 240 тисяч гривень).
  Як розповів головний редактор видавництва Віргініюс Строля, робота над альбомом тривала більше п’яти років. Колектив авторів книги об’їздив краєзнавчі музеї у всіх областях України, зустрічався зі старожилами, розшукував елементи одягу українців у запасниках. У підсумку була створена своєрідна енциклопедія українського костюму, в якій детально описано, який одяг носили українці в різних регіонах, спільне й відмінне у вбранні залежно від регіону
.

  Всього у 2013 році на міжнародний конкурс «Мистецтво книги» надійшло понад ста видань з Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Молдови, Російської Федерації, Таджикистану, Туркменістану й України. Вони оцінювалися за номінаціями «Гран-прі», «Моя країна», «Співдружність», «Культура. Наука. Освіта», «Арт-книга», «Книга для дітей та юнацтва», «Надруковано у Співдружності».

  Крім того, на конкурсі «Мистецтво книги» було відзначено й інші українські видання. У номінації «Моя країна» спеціальний диплом присуджено книзі Лідії Артюх «Звичаї українців у народному календарі» (видавництво «Балтія-Друк»). Праця Георгія Муніна та Євгенія Луняка «Видатні росіяни в історії України» (видавництво «Кондор») посіла третє місце в номінації «Співдружність». Таку ж нагороду отримав альбом «Національний музей історії України» (у 2 т.) видавництва «Мистецтво» у категорії «Арт-книга». «Популярна історія християнства» Сергія Саннікова (видавництво «Самміт-книга») та «Князі Радзивіли» колективу українських, білоруських та російських авторів (видавництво «Балтія-Друк») отримали дипломи ІІ ступеня у номінаціях «Культура. Наука. Освіта» та «Надруковано у співдружності» відповідно. У категорії «Книги для дітей» диплом першого ступеня виборола книга «Барабашка та всі інші» (видавництво «Либідь»), автор тексту — Олексій Кононенко, ілюстрацій — Віктор Кононенко.

ЛітАкцент
Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi

    Ключові слова (теги) матеріалу: українська книга, книжкова ярмарка, міжнародна книжкова виставка


Коментарів: 0

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz