Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Чт, 25.04.2024, 10:08
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
У Вас є власний сайт?
Всего ответов: 551

Співпраця України з Америкою!

На Львівщині стартували навчання «Фіарлес Гардіан-2015»

 

Сьогодні, 20 квітня, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного, що у Львівській області, за участю Президента України Петра Порошенка та посла США в Україні Джеффрі Пайєтта відкрили українсько-американські командно-штабні навчання "Фіарлес Гардіан-2015", участь у яких беруть майже три сотні американських десантників та 900 українських військових.

Глава держави зазначив, що спільні навчання подібного змісту та масштабу Україна організовує вперше і назвав їх новим етапом у співпраці України та США. «На східному кордоні України відбувається повномасштабна агресія з боку іноземної держави, яка розв’язала проти України багатопланову, різнорівневу гібридну війну, – зазначив Президент. –  І це війна не лише за незалежність України. Це війна за свободу і демократію Європи і світу, війна, де вирішується питання, чи діятимуть у світі норми міжнародного права, чи будуть цілісними і недоторканними кордони, чи можна безкарно застосовувати силу лише тому, що в тебе чешуться руки». На думку Президента, за таких обставин цілком природним є стратегічне партнерство між Україною та Сполученими Штатами Америки, яке виявляється в різних формах і на різних рівнях – від президентів і верховних головнокомандувачів до солдатів.

Також Глава держави вручив державні нагороди солдатам і офіцерам, які виявили особисту мужність і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Нагороди отримали солдат Руслан Бондаренко, сержант Роман Петровський, лейтенант Олег Віхтюк, підполковник Олексій Мельник і  полковник Степан Логуш.

Під час заходів з нагоди  відкриття «Фіарлес Гардіан-2015» Президент вручив ключі від нових квартир військовим, які були поранені або відзначилися під час АТО, ознайомився з роботою Міжнародного центру миротворчості та безпеки, поспілкувався з американськими військовими.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів. Фото Романа БАЛУКА.
 
Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: Таля



Коментарів: 0

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz