Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Пт, 29.03.2024, 10:35
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [344]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [796]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [21]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [76]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Де Ви проживаєте?
Всего ответов: 974

ПОЛІТИЧНЕ СЬОГОДЕННЯ

   Вірменія в вогні, або незакінчений Майдан.
   Кажуть що світова економічна криза допомагає оживити світове суспільство, бо примушує відмирати старе, і дає дорогу новому економічному зростанню. Можливо, це часткова правда, а можливо і ні. Просто кожен дивиться із своєї сторони – влада – має свою сторону бачення, тобто «стара» чиновницька гвардія ( як часто буває, особливо, в тоталітарних суспільствах), не хоче зрушити з місця, і своїми консервативними, часто застарілими методами правління, хоче «втримати» ситуацію в своїх старечих ( тобто застарілими методами) руках влади. Але даремно … Так як в природі є свій розвиток, тобто після весни завжди буде літо, а після літа, треба збирати осінні плоди, а після осені треба зробити перепочинок ( як і в природі так і в думках людини, для того щоб засвоїти нові уроки, чи нові методи правління) приходить зима, - коли все старе показує себе «в силі», а молоде хоче взяти правління в свої руки, щоб прийшла весна, оновлення як і в природі, так і в духовності людей,.. людства …
 Але всі забувають, що економічна криза, це наслідки духовної кризи. Як би не сперечалися матеріалісти, але духовність завжди попереду, і тому попереджає коли наступає критична маса, і переповнені почуття людей, тобто бажання справедливості, ( справедливої оплати праці, чи справедливих цін, на економічні і інші ресурси) перемагає, і тоді наступає економічна криза, яка є лише наслідком духовної кризи.
 Я не був у Вірменії, я не знаю почуття цих людей ( можливо хтось із вас там був, переживав із ними, відчував методи їхнього правління на собі, то напишіть, краще почути із перших уст), але мені здається що почуття всіх простих ( робочих не від влади людей) працівників у кожній країні, однакові у всіх. Вірмени напевно не такі спокійні люди як українці, бо коли у вірменів підвищують одні лише тарифи на електроенергію на 20 % і вони УЖЕ ПІДНЯЛИСЯ на протести, то українці «стійкіші», бо пережили всі тарифи не на 20 %, а на 200 -300 %, ціни в 2-5 разів вищі, долар – в три рази скочив, і українці «спокійно» воюють з російським агресором, і залишили в спокої свого внутрішнього агресора – владу, яка так знущається з рідного ( а може вони такі самі зайди як і росіяни) народу !
 Що буде далі … Можливо все … Але напевно, просто вірмени, як в свій час поляки, не будуть такі «стійкі» до «викаблучувань» влади, і можливо там не така страшна корупція як на Україні, і мабуть в них ще якісь поступки від влади будуть, а у нас – ніколи ! ніякий Майдан ( навіть сотні інших, не дай Бог кривавіших) нічого не змінять на краще, якщо не змінити СИСТЕМИ ПРАВЛІННЯ.
 А від чого починається будь яка криза – від того, що хтось із влади хоче розбагатіти за рахунок простих працівників. Можливо у Вірменії також, як на Україні, на народному горі чиновники від влади, чи близькі до влади люди, бізнес, хочуть замість одного будинку, мати з десяток ( а хто мав десять, хоче сотню…), хоче мати не одну, а декілька машин … Хоче мати не мільйон, а стати мульти мільйонером ( а мульти мільйонери хочуть стати мультимільярдерами ! ).
 У мене на рахунок зміни правління, системи влади є один афоризм : « БЕЗКОНТРОЛЬНІСТЬ ПОРОДЖУЄ ВСЕДОЗВОЛЕНІСТЬ». Якщо кожен зрозуміє це, він зробить правильні висновки, тобто – що будь яка влада, яка не контролюється народом, буде робити з народом, чи тиранічними методами, як це роблять тоталітарні режими (СРСР, теперішня Росія, Китай, Північна Корея… ) чи космополітичними методами, як це робить найкраще США, все що хоче. Думаєте що американці заробляють добре, та ні, вони б могли бути багатшими в 10 разів, просто у них видатки – по перше на війни ( скажіть де не пхає свого носа США, чи воєнного, чи економічного …), по друге, вони мають страшенні проблеми з бандитизмом ( просто в них це контролюється надмірними видатками на поліцію, щоб стало менше бандитів, і їх контролювати в певних рамках), і багато інших проблем( економісти кажуть, що якщо в Україні державний борг десятки мільярдів доларів, то в США мільярд мільярдів помножених на мільярд доларів, і ви ще питаєте хто краще живе, просто в США, прихованіше друкують долари, і хитріше викручуються, бо ж вони керують світом, а якщо ви думаєте що ні, то хто ж тоді …), просто в США, як я казав, люди які працюють, отримують досить непогані зарплати, а хто не працює, непогані «безробітні» … тобто - трохи працюєш – стаєш на біржу, і отримуєш оплату по безробіттю … Це доказує що в них такі хитро - мудрі приспособлення щоб тримати в «шорах» людей, хоча насправді, там криза ( особливо економічна, я вже не кажу про духовну) набагато гірша ніж в Україні. А так як люди, не хочуть думати про те що духовності в США, немає, і там є порівняно з нами, ( деколи в 100 раз) більші зарплати, то всі ідуть туди, бо що мораль (патріотизм ) – моральністю (патріотизмом ) не виживеш, (можливо виживуть особливо стійкі патріоти !,які в СРСР не боялися Сибіру ) треба наповнити свого пуза, а коли пузо повне, то більшості байдуже що біля нього робиться, головне, що моя поліція мене береже ( це в США, передових країнах світу).
 Що може зробити новий Майдан на Україні. Та нічого. Чому ? А що можуть запропонувати нові майданівці - нічого.! Хіба вони пропонують зміну правління – та ні, більшість з них, навіть якщо виграють майдан, якщо навіть не будуть попередньою владою, ані бізнесменами – не змінивши системи влади, стануть такими ж олігархами як ті з якими боролись ( за що боролись на то напоролись), а ті хто не зможуть жити старими методами життя і правління, розчаруються, і будуть змушені відмовитися від влади. А чому таке відбудеться ?
 Приведу екскурс в недалеку історію. Візьмено Жовтневий переворот 1917 року. Сама комуністична ідея, по своїй моралі, суті, дуже близька до сутності людини, до людей які хочуть жити нормально, заробляти чесну зарплату і т.д. Але намір Леніна керувати за допомогою Диктатури Пролетаріату, привів до того, що ідея комунізму була нівельована цією системою, яка насправді нічого в правлінні не змінила – бо суть лишилася та сама – хтось керує, собі так як хоче ( краде скільки може і хоче, обманює, дає пусті обіцянки) і знає – ніхто його не перевірить. Хоча комуністи намагалися зробити показуху і навіть створити Комітети Народного Контролю – але добрий задум знову було нівельовано через те, що люди в цих комітетах були постійними, а коли і вони – не мають над собою контролю, то ця постійність перетворюється в корупцію, - пропонують хабарі, а совєцький час загального дефіциту, як не взяти …( тобто коли дають хабар, то як не взяти, адже того товару або в мене, або в моїх добрих знайомих нема, і якщо я маю щось, то можу обміняти в крайньому разі на те що не маю ). Тобто «безконтрольність породжує вседозволеність!».
 Будь який переворот, революція буде нівельована змістом своїх лозунгів, через те – що не може змінити систему влади, а коли після перевороту, як було в Жовтні 1917 року, відбулася повна зміна в суспільстві, і всі пани, магнати, багачі були розкуркулені, а до керма держави встали ( в дуже багатьох випадках хороші, достойні люди, ідеалісти, моралісти) хороші спеціалісти, вони нічого не змінили в керівництві, бо що було в Російській Імперії – процвітала корупція, було злодійство у владі, підлабузництво, тільки не так як при комунізмі, а набагато менше. Але комуністи – вдосконалили методи правління Російської Імперії – тобто виникла нова політична еліта ( багачі, які неконтрольовано все більше і більше грабували населення) і бідняки – ті, які не могли вибитися до верхів влади, не будучи «шестьорами», не будучи членами знущальної Комуністичної Партії, які не навчилися красти ( хто обмежено, хто розгнуздано, але всі крали, брали, чи давали хабарі …), і комунізм – лише тоталітарними методами вдосконалив систему попереднього правління,які навіть були ще безконтрольнішими ніж в Російській Імперії ( там хоч трохи боялися Бога, а комуністи навіть Бога викинули ! ).
 Що нас чекає. Якщо ми не змінимо систему правління, тобто таку систему, коли можна буде контролювати владу ( не обмеженими людськими ресурсами, а коли всі – контролюватимуть всіх!), нічого доброго не буде. Бо чим більше корумповане суспільство, то в ньому тим гірше житимуть прості чесні працівники. Задумайтеся українці, і вірмени, і всі ті хто без ґрунтовного обдумування наступних методів свого правління хоче будь що на краще змінити ; задуматися слід над тим, як вони будуть керувати ( якщо виграють революцію, переворот), що будуть робити з владою, і чи будуть тими безконтрольними методами панувати далі, тобто вдосконалювати корупцію, бо вони (корупціонери, злодії,бандити від влади, державний рекет ) стануть мудрішими, так само як і люди що стануть владою. Всі мудрішають і хитрішають, і все залежить від моралі … Думайте люди, перш ніж іти до влади, і ті що хочуть змінити владу, що з цією владою робити – чи залишати методи і систему правління такі які і були, чи вони мають щось нове !
25.06.2015 13:03:02 - 28.06.2015 20:23:29



 
Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: iv-ann



Коментарів: 0

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz