Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Сб, 20.04.2024, 05:57
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Прочитавши вірш чи прозовий твір, коментар...
Всего ответов: 350

Світова політика сьогодні

                                                                                                   ГРЕЦІЯ
    Кожна людина повинна мати свою думку . Але навіщо людині думка , коли вона помиляється , коли приносить не добро , а зло . Але для того людина мабуть має вільну волю , щоб вибирати часто те що їй сьогодні вигідно , а завтра може виявитися помилкою …
   Я не був в Греції ;  це прекрасна країна для кожного грека , там багато історичних місць для туризму і є чого повчитися на грецькій історії . В мене багато знайомих в 90 – тих роках минулого століття їздили в Грецію на заробітки , а тут вже декілька років з екранів телевізорів чуємо – КРИЗА ! Слухів багато , а хто скаже що там насправді коїться . Можливо , як дехто каже , греки так розніжилися за рахунок заробітчан , що самі не хочуть   працювати . Але я щось в це не вірю . Можливо частково так і є , але щоб загально … Можливо там така корупція як у нас . В це більше віриться , бо дістаючи раніше великі інвестиції з Євросоюзу ( а Греція ще є член цієї організації) , вони б не змогли ефективно використати кошти . Так – корупція – це бич всі слабких країн , особливо країн із слабою волею громадян . Вибори  ? – вибори не вихід із скрутного становища . Чому ? Бо коли корупція стає такою що кожна гілка влади пов’язана і зав’язана на таку систему , то система вже стала корупційною настільки , що хто б яку допомогу не надавав , без зміни системи влади – неможливо подолати корупцію . На Україні Порошенко зробив хитрий окозамилювальний хід – найняли спеціалістів з інших країн ( на окремих посадах ) , але система рано чи пізно їх «зїсть» .
   Я сумніваюся що грецький народ ( так як і український чи будь який інших слабких країн світу) , не хоче працювати . Бо якщо не працювати , то як жити . Прості греки ( особливо в селах) як і українці , мусять працювати щоб нагодувати свої сімї . Якщо в місті люди розраховують лише на роботу в місті , і не прив’язані до землі , не мають і не виробляють ніяких сількогосподарьських виробів ( у нас картопля , пшениця , жито , інші харчі , ясно що в греків деякі інші харчі) , і часто просто не мають ні часу ні можливостей працювати на землі . І тому в час кризи ті хто не має свого поля , не вирощує хоч би в якійсь мірі хоч обмежено якийсь щоденний харч , той живе дуже важко , і не має можливості чи бажання іти в село , тому дуже важко . Кожен народ хоче жити достойно , тим більше , коли бачить як харчуються і живуть їхні олігархи і ті що мають владу .
   Хто винен і що має бути – кожен повинен добре осмислити , і тому , особливо в момент кризи , кожен вже не повинен думати лише про себе ( як це намагається робити кожна влада в світі , щоб розєднати людей , і вони не виходили на протести на вулиці ) , а думати про те , як не лише вибороти тимчасові кращі умови життя як у Вірменії , а думати далекоглядно , тобто – чи завтра знов уже в інший , хитріший спосіб влада не намагатиметься знову якось підняти ціни , наживатися на негараздах людей . Зараз панує на світі світова криза , я весь час повторюватиму – США  має дефіцит бюджету – мільярд помножено на мільярд доларів , але не є банкрутом , бо весь світ стоїть на доларі , і весь світ співає під дудку США !
    Світ , особливо навколишнє середовище , фауна і флора , просто гине від неправильного використання всіх ресурсів землі , природи . Нам вже і так важко дихати , особливо в великих промислових містах , нам часто вже нема що доброго поїсти , через генномодифіковані продукти . А тут ще деколи нема ні фізичних сил щоб мати свій город , нема моральних сил щоб боротися за краще життя .
   Влада безконтрольно управляє народом по всьому світу , використовує ( як і на скільки дозволяє на це народ) все щоб жити для свого задоволення , сама просто і найчастіше є непотребом , який харчується з того що заробляє народ , живе як паразит на тілі народу , а люди ( прості жителі США , навіть не хочуть бачити , що вони живуть за рахунок не своїх здобутків , а за рахунок заробітчан яким платять менше для того щоб жителі США діставали більше ! ) . Але все дарма , якщо більшість з нас буде і надалі думати за себе , і житиме прислів’ям « Моя хата з краю , не хай мене біда обминає …) і навіть молитися за це ( оце і наука Церкви!) .
   Хтось може подумати що я проти США , та ні , прості  американці , просто так зайняті своїми проблемами , що за ними не бачать глобальних світових проблем . Росія – це хамовитий паразит що харчується людськими наївними почуттями і Росія сьогоднішня схожа на Німеччину часів Гітлера – та сама політика вивищення своєї нації над іншими ( Гітлер створив арійську расу , росіяни видумали що вони спасуть світ і т.д.) . Тобто не винні народи в тому що мають таку владу , просто кожна людина повинна думати про перспективу , тоді коли влада думає про  себе . Я просто проти корумпованої влади в світі , бо чого тоді і США і Євросоюз вирішили «спасати» Афганістан і Ірак ( вводячи туди своїх «миротворців» , а не спасають України …    ЗАДУМАЙТЕСЯ ЛЮДИ ! ) . Слід нам думати і думати над цим постійно !
   Про те що я пишу постійно , я думаю що воно потрібне , бо люди живуть лише днем сьогоднішнім , як це намагається кожному нав’язати влада , і тому я не кожному подобаюся , а хіба це головне для людини – подобатися всім , головне , на мою думку – подобатися БОГУ , а решта не має ніякої вартості … А Бог думає про своїх людей !
09.07.2015 12:51:00
 

Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: iv-ann



Коментарів: 0

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz