Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Пт, 29.03.2024, 16:03
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [344]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [796]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [21]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [76]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Ваша стать:
Всего ответов: 493

Визначено лауреатів премії імені Івана Франка 2015 року

  У Державному комітеті телебачення і радіомовлення відбулось засідання Комітету з Премії ім. Івана Франка у галузі інформаційної діяльності. Вів засідання Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.
  Цього року на здобуття премії було висунуто 24 роботи з 12 областей України, - зазначив Олег Наливайко. – Менше, ніж минулого року, на жаль, було представлено  творів у номінації на кращу наукову роботу в інформаційної сфері. Хотілося, щоб більш активно брали участь у конкурсі на здобуття премії журналісти-радійники. Водночас практично усі висунуті твори відповідають високим вимогам премії.

  Після тривалого обговорення члени комітету, у складі якого керівники структурних підрозділів Держкомтелерадіо, представники Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України, творчих спілок та громадських організацій, визнали переможців у чотирьох номінаціях.
   Лауреатом премії 2015 року у номінації «За кращу публікацію у друкованих ЗМІ» визнано документальну повість Сергія Сай-Боднара і Петера Хоманна «Любов і смерть Магди Хоманн». У книзі розповідається про долю мешканки Німеччини, яка закохавшись у військовополоненого з України під час першої світової війни, приїхала з ним на Поділля, де пізнала випробування колективізацією, голодомором, війною. Її діти воювали проти її братів і племінників. Свіча Магди Хоманн згасла у сталінських таборах ГУЛАГу. Де саме, невідомо й понині. Книгу написали нащадки Магди Хоманн – український журналіст Сергій Сай-Боднар та німецький краєзнавець, дослідник, автор газет «Winsener Anzeiger» та «MarchQHeide» Петер Хоманн.
  У номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» перемогу здобув документальний фільм Олександра Домбровського (ДТРК «Культура») «Дмитро Дорошенко. Мої спомини про недавнє минуле. (1914-1920)». Фільм є екранізацією однойменної книги громадського діяча, нащадка гетьмана Петра Дорошенка та розповідає про найдраматичніший період української історії XX століття.
  Найкращим твором у радіомовній сфері визнано радіопередачу журналіста Сумської ОДТРК Олександра Бабурова «Засвіт встали козаченьки», присвячену офіцерам-сумчанам, які загинули під час виконання бойових завдань в ході АТО.

 
   У номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» перемогла книга упорядників Миколи Ротмана, Євгена Філя, Олександра Гуцалова «Тарас Шевченко у пам’яті поколінь», видана ПП «Лідер» у Тернополі.
  Нагадаємо, що премія ім. Івана Франка заснована постановою Кабінету Міністрів України за пропозицією Держкомтелерадіо і Національної спілки журналістів у 2003 році. Вона присуджується щорічно напередодні дня народження Івана Франка 27 серпня у 4 номінаціях та у розмірі 2-х тисяч грн. кожна. На здобуття премії подаються нові оригінальні твори, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.
  Свого часу лауреатами премії стали журналісти Андрій Цаплієнко, Андрій Бенкендорф, Костянтин Стогній, Галина Устенко-Гайдай, Світлана Короненко, Олександр Балабко, Сергій Шевченко, режисер Леонід Мужук, науковці Іван Мащенко, Анатолій Марущак та інші. 2011 року премія ім. Івана Франка була присуджена Володимиру Бєлінському за книгу «Країна Моксель, або Московія», що викликало великий розголос та невдоволення в Росії. 
Розділ новин: Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції | Опубліковано: virchi

    Ключові слова (теги) матеріалу: лауреати премії І. Франка, премія Івана Франка


Коментарів: 0

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz