Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Ср, 24.04.2024, 04:23
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Де Ви друкували поезію?
Всего ответов: 421

До 202-ої річниці від дня народження Великого Кобзаря в Баштанській ЦБС проведено акцію «Єднаймо душі словом Кобзаря»


  У Баштанській (Миколаївська область, Баштанський район, м. Баштанка) центральній районній бібліотеці акція пройшла за участю учнів загальноосвітніх закладів міста, завітали до бібліотеки і заступник директора по виховній роботі ЗОШ №1 С.М.Боченіна, вчитель української мови та літератури ЗОШ №2 Т.Г.Люлько, члени літературно-мистецького клубу «Роксолана» Л.О.Різун, М.І.Василенко, В.Ф.Ганжа та ін. Прийняли участь у бібліотечному заході інспектори Баштанської кримінально-виконавчої інспекції Р.Ю.Зікратов та С.В.Ванжула разом із своїми підопічними.
  З великою цікавістю учасники заходу переглянули книжкову виставку-інсталяцію «Живе твоє, Тарасе, слово!», яка була розгорнута в фойє бібліотеки. Акція розпочалася в читальному залі літературно-поетичною композицією «Натхненні генієм твоїм, Кобзарю!». Ведуча заходу, бібліотекар К.Зікратова розповіла всім присутнім про цікаві епізоди з життя вірного сина українського народу, про велич духу і таланту, про дорогоцінний скарб – його поезію. Лунали записи пісень на вірші Тараса Шевченка.
  А далі всі учасники заходу пройшли по місту, запрошуючи перехожих взяти участь у флешмобі «Шевченка читаємо – Україну прославляємо!», який відбувся біля пам'ятника Тарасу Григоровичу Шевченку в центрі міста. Завітали вони і до райради та райдержадміністрації, міської ради, Будинку дитячої та юнацької творчості, магазинів, скрізь нагадуючи про Шевченкове слово та залишаючи у подарунок календарики із символікою шевченківських днів.

Запрошуємо переглянути:

- Творчість Ірини Латарії - відкриття не тільки Баштанщини, а й усієї Миколаївщини;
- Олександр Бондаренко - самодіяльний художник, дизайнер, народний умілець Баштанського краю;
- Флеш-моб «Серце створено любити».


  Біля пам’ятника Т.Г.Шевченку флешмоб розпочався із покладання квітів Великому Кобзареві, а потім зазвучали його немеркнучі слова… Проникливо читали Шевченкові поезії Віолетта Гудзь, Вероніка Гульчак, Ольга Борисова, Тетяна Валівко, Денис Димочко, Ірина Шишук, Вікторія Дудка та інші. Прочитали свої улюблені поезії Тараса Шевченка і члени літературно-мистецького клубу «Роксолана» М.І.Василенко та Л.О.Різун.
  Усі учасники заходу зробили фото на згадку про флешмоб та запропонували започаткувати проведення такої акції кожного року.
9 березня слово Кобзаря лунало у всіх сільських громадах Баштанщини. Ініціаторами заходів виступили бібліотечні працівники сільських бібліотек-філій. Учасниками флешмобу в Інгульській сільській бібліотеці стали учні школи та члени поетичного клубу «Перлина». Бібліотекар Старогорожанської сільської бібліотеки разом із своїми читачами провели флешмоб «Візьму «Кобзар» у руки», під час якого прочитали свої улюблені поезії Тараса Шевченка. Підтримали бібліотечну акцію і користувачі Плющівської сільської бібліотеки, які прочитали поезії Т.Шевченка на своїх робочих місцях - в сільській раді, медпункті, школі, у транспорті. А бібліотекар Лоцкінської сільської бібліотеки в цей день розповідала членам громади про видатного українського поета та пропонувала прочитати його твори. З великим задоволенням декламували поезії Кобзаря працівники лікарні, дитячого садка, відділення зв’язку та перехожі. Зібралися любителі шевченківського слова і у Новоіванівській сільській бібліотеці, щоб проникливо прочитати уривки з творів Великого Кобзаря.
  Долучилися до загальносистемної акції користувачі міських бібліотек, Привільненської, Виноградівської, Новопавлівської та ін. сільських бібліотек.

  Слово Тараса Шевченка, Поета, Художника й Пророка живе між нами, гнівне і ніжне, полум'яне і міцне. Допоки будуть люди на землі – лірика Т.Г.Шевченка буде завжди чарувати читача. Тож єднаймо душі словом Кобзаря!
 






 

І. Озерова – завідуюча відділом обслуговування
центральної районної бібліотеки

Розділ новин: Новини та статті - культура | Опубліковано: virchi

    Ключові слова (теги) матеріалу: флеш-моб, Ірина Озерова, єднаймо душі словом Кобзаря, слово Тараса Шевченка, акція в бібліотеці


Коментарів: 0

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz