Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Пт, 19.04.2024, 09:08
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [797]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Де Ви проживаєте?
Всего ответов: 974

Мій 2016-тий як позитивний літературний каталізатор !

(Про творчий 2016-тий, і плани на новий рік)

Цей рік в великій мірі прискорив процес публічності моєї творчості, за яку в 2016-тому мене відзначено на чотирьох літературних конкурсах, що сприяло публікаціям, та поширенню нового літературного напряму - некстмодернізму як явища, і виникненню навколо літературних додатків в вигляді моральної та матеріальної мотивації.

Першим був Всеукраїнський літературний конкурс імені Леся Мартовича на якому здобув диплом. Приємно що журі даного конкурсу позитивно сприйняло мою добірку віршів про наступну Україну.

Далі був Всеукраїнський конкурс «Відродження Дніпра», і диплом також в номінації «Поезія» за вірш «Дніпро-мегаполіс» в якому я описав ментальність і метафізику українського міста. Завдяки цьому конкурсу відчув що вірші також можуть конвертуватися, адже завдячуючи призовим на банківській картці, можна було розплачуватися в супермаркеті за хліб і до хліба...

В обласному Івано-Франківському конкурсі «Перший рукопис» вирішив взяти участь щоб нагадати про себе в своєму місті. І хоч твори які подав вже не перший мій рукопис, але мої попередні рукописи трансформувалися в самвидави (які презентував в книгарні «Є» в Івано-Франківську, та на Форумі видавців у Львові), та розміщувалися в електронних бібліотеках, проте виданих видавництвом книжок не маю, і це дало мені право участі в цьому конкурсі. На підбитті підсумків якого, і нагородженні його переможців, в прекрасному Івано-Франківському музично-драматичному театрі імені Івана Франка, було багатолюдно. Я також став лауреатом цього конкурсу. Хочу відмітити чудову богемну атмосферу яка панувала в театрі : наживо лунала класична музика, і за шампанським, можна було поспілкуватися зі своїми колегами та друзями письменниками, з багатьма з яких раніше перетинався тільки в інтернеті. Я подав на цей конкурс потужний рукопис під назвою «Некстмодернізм і космос душі країни ua» в якому була проза, поезія, есеїстика, і навіть драматургія.

Про результати Всеукраїнського конкурсу прози «Крилатий лев» дізнався з газети «Літературна Україна», де було зазначено що я увійшов до десятки кращих молодих українських прозаїків за підсумками цього конкурсу. Особливо важливо що організатори конкурсу запланували спеціальний випуск журналу «Дзвін» з творами кращої десятки «Крилатого лева», а ще рекомендують ці твори до друку в інших літературних журналах. Основна тема моїх творів поданих на конкурс - це розвиток літератури, людини, народу, країни, в наступних світоглядах і світобудовах… Урочисте нагородження переможців відбулося в Львові, в фірмовій кав’ярні «Галка» де мені вручили спеціальну відзнаку, сертифікат на двох що дає можливість відпочити в письменницькому «Палаці Муз» в м. Трускавець, а ще була смачна львівська кава…

Рік був врожайним на публікації в літературних журналах, збірниках. В цьому році друкувався в журналі «ЛітераТ», в альманасі фестивалю «Ан-Т-Р-Акт», в альманасі вільної поезії «Діапозитив», та в інших. Також публікувався в різних інтернет-виданнях.

Щодо планів на 2017-тий, насамперед хочеться щоб він приніс нові знайомства з людьми які зацікавлені в співпраці в книговиданні, перекладах, відео проектах, спільних заходах в Києві, тощо. Я відкритий до творчої співпраці. Пропозиції можна надсилати на мою сторінку в мережі Фейсбук.

Також в наступному році хочу продовжити свої розробки в драматургії, в написанні текстів пісень для музичних гуртів, спробувати виразити слово в інших різних формах, тобто потрібно шукати шляхи творчої реалізації.

Хочу і надалі розвивати некстмодернізм, розширювати межі української літератури, відкривати в творчості космос душі…

Хотілось би щоб з новою українською літературою знайомилися закордоном. Вже публікувався в україномовних виданнях діаспори в Чехії, Австрії, Канади, США. Але перекладів моїх творів ще немає. Якщо знайдуться ті хто захоче перекласти щось з мого творчого доробку, був би радий такій співпраці.

Попри важку ситуацію в країні, та зменшення, на сьогодні, її геополітичних кордонів, варто рухатися в напрямку розвитку літератури, і розширювати саме поняття України.
Розділ новин: Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції | Опубліковано: mykola_istyn



Коментарів: 0

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz