Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Сб, 20.04.2024, 08:29
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Сторінка "ПОЕЗІЯ та ПРОЗА" завантажувалась:
Всего ответов: 215

Чи витримає американська система охорони здоров'я пандемію коронавірусу?



Хотів поставити статтю від "Голосу Америки", але чомусь не можу її тут встановити, то ж  нижче дав звичайне посилання на цей, вкрай корисний для українців, матеріал.

Ну, а позаяк "фірмовий" матеріал виставити не зміг, то, як громадянин США з 2000-го року,  скажу про американську медичну систему сам.

Отже. Американська медицина, як правило, дуже сучасна, але вкрай дорога. ВКРАЙ! Система медичного страхування в Америці реально кусюча для пересічного американця. За страхування себе і всієї сім'ї американський працівник, в середньому, змушений платити майже третину його заробітної платні. Це дуже і дуже суттєві витрати! В куди кращому становищі люди з низьким доходом - для них є державні страховки "Медикейд" та "Медикейр". Але не тільки ціни на лікування - найгірше. Наймерзотніше, що американська медична система, перш за все, це КОЛОСАЛЬНИЙ БІЗНЕС! Не місія, котра робить медпрацівника людиною, що  присвятила себе служінню хворим, а саме НЕСАМОВИТЕ ЗАРОБЛЯННЯ ГРОШЕЙ! Причому, грошей НЕЧУВАНИХ! Всі - від аптеки до моргу в лікарні заробляють гроші! Гроші, гроші, гроші і за тим - знову вони, кляті! Саме через жагу зиску лікарі впарюють наївним і не дуже обізнаним пацієнтам тони ліків, побічні ефекти від яких суттєво страшніші за хвороби, котрі вони лікують. Як правило, фармакологічні концерни всіляко заохочують лікарів виписувати саме їхні вироби. Це - корупція, але поки що в США отаке - норма життя.  Так само, лікарі, замість фізіотерапевтичних заходів, скоріше будуть всіляко штовхати пацієнтів до хірургічного втручання, бо операції в США коштують фантастичні гроші. Хірург іноді отримує до мільйона доларів на рік. Його ж кваліфікація зовсім не обов'язково  є такою вже фантастичною.

 Я добряче пам'ятаю радянську медсистему. Вона була поганою і дуже технічно відсталою, але, одночасно, вона була безкоштовною(якщо не рахувати не дуже великі хабарі медпрацівникам). Для пересічного громадянина вона давала певні шанси на щасливий кінець його лікування. В цілому, система професора Семашка таки справлялася з охороною здоров'я радянського суспільства. Так чи інакше, але в СРСР реально долали епідемії та масові захворювання. Медицина в СРСР не була бізнесом, але, скоріше, все ж таки місією. В Америці про таке геть і мріяти! Лікар в США - дуже високооплачуваний бізнесмен, рівень зарплатні котрого зовсім не завжди відповідає його фаховому рівню.

 То ж, чи витримає медсистема США нищівний удар пандемії коронавірусу? Я страшенно зацікавлений у тому, аби витримала. Але, не виключаю, що і ні. Що ж, можливо майбутнє  кардинальне реформування системи охорони здоров'я в США, буде сплачене мільйонами життів американських жертв коронавірусної атаки. Як-то кажуть, не було щастя, то нещастя допоможе!
Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: ruhlyvy



Коментарів: 0

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz