Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Пн, 29.04.2024, 20:58
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Що Ви частіше робите у часи душевних розломів?
Всего ответов: 786

ТОП-5 найкращих романів про кохання усіх часів

Любовні романи — один із найпопулярніших жанрів світової літератури. І це не дивно, адже на сторінках таких книг ми знаходимо все те, через що не раз проходили самі. Розбите серце, безсонні ночі, душевні рани, пориви й муки вибору. І якщо врешті-решт пощастить, то, звичайно ж, сльози щастя від того, що справжнє кохання все-таки існує.

 
"Звіяні вітром" Маргарет Мітчелл
 
Всесвітньо відомий твір американської письменниці Маргарет Мітчелл — це неймовірна історія кохання і боротьби за життя складний період, як-от війна. Дія відбувається на півдні США під час громадянської війни (1861-1865 рр.) та повоєнної Реконструкції. Головна в романі тема — тема загальнолюдських цінностей і долі людей, захоплених могутнім виром історичних подій. Роман вийшов друком 30 червня 1936 року і став одним із найвідоміших бестселерів американської літератури. Уже до кінця року було продано понад мільйон примірників.

 
"До зустрічі з тобою" Джоджо Моєс

Зворушлива історія про кохання наперекір усім перешкодам. Луїзі подобалося працювати в маленькій кав’ярні. Вона розуміла, що не закохана у свого хлопця. Але дівчина й уявити не могла, що зустріч із чоловіком, прикутим до інвалідного візка, змінить її життя… Вілл розумів, що після жахливої аварії не зможе жити повноцінно, і хотів припинити це беззмістовне існування. Він не здогадувався, що за кілька хвилин у його життя увірвуться радість і кохання, ім’я її — Лу.

 
"Гордість та упередження" Джейн Остін

Книги знаменитої на весь світ англійської письменниці Джейн Остін, серед шанувальників якої були В. Скотт, В. Вулф, С. Моем, Д. Б. Прістлі, Р. Олдінгтон, давно здобули собі славу і читацьку любов. Перу Остін належать такі витончені та яскраві романи, як-от: "Гордість та упередження", "Менсфілд-парк", "Емма", "Нортенгерське абатство" та інші. У них, як відзначав С. Моем, "її цікавило звичайне, а не те, що зветься незвичайним. Однак завдяки гостроті зору, іронії і дотепності все, що вона писала, було незвичайним". І все ж найбільш досконалим з усього, що створила Джейн Остін, вважають роман "Гордість та упередження", який досі не втратив неповторну чарівність та блиск.

 
"Ті, що співають у терні" Коллін Мак-Каллоу
 
Бестселер «Ті, що співають у терні» австралійської письменниці Коллін Мак-Каллоу — справжня перлина світової романтичної прози. Сумарний наклад книжки — 10 млн примірників, а серіал за мотивами цього роману вже кілька десятків років посідає друге місце у рейтингу найпопулярніших кінотворів усіх часів та народів. Коли ж на зламі тисячоліть австралійці обирали Національний живий скарб, ним стала велика жінка і велика письменниця Коллін Мак-Каллоу… Єдина дівчинка поруч із синами Клірі — сіллю цієї землі, її надією на майбутнє, працьовитими нащадками австралійських фермерів — Меґґі змалечку була наче зайвою у власній чималій родині.

 
"Джейн Ейр" Шарлотта Бронте
 
“Джейн Ейр” — безсмертний роман відомої англійської письменниці Шарлотти Бронте (1816—1855), що приніс їй неймовірну славу і став революційним у світовій літературі. Це щира розповідь головної героїні про свою долю і кохання, кожен епізод якої виписаний психологічно сильно й глибоко. Твір випереджав свій час за важливістю порушених у ньому проблем: особиста та соціальна свобода жінки, станова нерівність, питання віри тощо. Ця книга дала початок феміністичному руху в літературі, витримала безліч екранізацій і незмінно займає перші позиції у списках бестселерів.
 
Розділ новин: Куточок читача, глядача і слухача | Опубліковано: vagonta

    Ключові слова (теги) матеріалу: роман про кохання, Маргарет Мітчелл, Коллін Мак-Каллоу, До зустрічі з тобою, Шарлотта Бронте, Звіяні вітром, Джейн Ейр, Гордість та упередження, кохання


Коментарів: 0

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz