Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Пт, 29.03.2024, 00:46
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [344]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [796]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [21]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [76]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
У Вас є власний сайт?
Всего ответов: 551

Добірка книг на Різдво

Галина Буділова. Таємне життя Святого Миколая. – Дрогобич.: Коло, 2021

Чудова книжка, з якої можна дізнатися про дещо дуже і дуже важливе. Спочатку, радить авторка, уявіть собі дідуся. Звичайного такого дідуся: із пишною бородою, в домашніх капцях, в оточенні домашніх улюбленців. Кожного ранку він робить зарядку, чистить зуби і, як кожен із нас, має багато милих недоліків: часом лінується, не проти поспати зайву годинку і дуже, дуже (ДУЖЕ!) довго збирається… Знаєте, хто це? Та це ж Святий Миколай! Напередодні Новорічних свят йому непереливки! Треба стільки всього зробити: оленів нагодувати, листи від дітей перечитати, списки подарунків скласти, все спакувати, до саней завантажити, помилки в адресах виправити… Як думаєте, він точно все встигне?

 

 

Володимир Нікітенко. Тортик, «Тайфун» та Сьоме Життя Біди Тетянівни. – К.: ДІПА, 2021

За сюжетом цієї пригодницько-фантастичній повісті, канікули у самому розпалі, батьки купили малому герою новенький велосипед, єдиний на все село, аж тут його улюбленого песика Тортика збила машина, друзів загнали додому, ще й на ставку побили якісь заїжджі. Щоб ви робили? Бо навіть якщо ви — найхоробріші відчайдухи в світі, озброєні найкращими патиками й оточені безліччю вірних друзів – братів Гуменюків і худющого, як драбина, Дімона - вам усе одно не впоратися без допомоги звичайнісінької... І хоч спойлерити не слід, але нікуди не дінешся від надміру емоцій, які достоту вибухають при читанні цієї історії. Особливо, коли перед нашими друзями з’явилася головна героїня повісті, яка, звісно, має ім’я,  але… «Саме так — Старовойт Біда Тетянівна звали цю волоцюжку, - згадує малий оповідач. - Ну, тобто кицьку. Про це вона повідомила одразу після того, як поцікавилась життям Тортика. Чесно кажучи, я й першої фрази не очікував, але, назвавшись, вона, очевидно, вирішила остаточно мене добити. Я все ще в паніці жадібно хапав повітря, вишукуючи поглядом Дімона, але, схоже, і він, і повітря стали суперрідкісним природним явищем». Тож перевівши дух, читаймо далі про пригоди на канікулах, які цього року виявилися просто фантастичними для всіх учасників цієї неймовірної історії. Тим паче, що жодний песик, виявляється, при цьому не постраждав, але раптом почувся гуркіт вантажівки, все замигтіло і, схоже, перед вже готове розгорнутися те, про що писали на афішах міського кінотеатру каліграфічним почерком: «широкоформатний гостросюжетний фільм»!

 

 


 
Моніка Утник-Стругала. Йдуть свята. Про Різдво, святого Миколая й новорічні традиції на світі. – Л.: Урбіно, 2020

Можете уявити собі зиму без Різдва, сповненого ароматів, смаків та незабутніх традицій? Авжеж, ні! Та чи справді ви їх усі знаєте й чи однакові вони в усьому світі? Читайте і дізнавайтеся! Тут ви знайдете відповіді на питання: чому Різдво переважно відзначають 25 грудня? Навіщо організовують різдвяні ярмарки? Чи всі діти отримують подарунки того самого дня? Чому ми прикрашаємо ялинку? Хто вигадав перші скляні ялинкові іграшки? Навіщо будують різдвяні вертепи і т.д. Крім того, із цієї книжки ви довідаєтеся про різдвяні рослини, першу зірку й навіть про Ебенезера Скруджа й Лускунчика. Ви познайомитеся з колядками наших найближчих сусідів, розділом про Хануку, популярними різдвяними піснями та кінофільмами, незвичайною процесією зі смолоскипами, найзнаменитішим новорічним концертом і китайським Новим роком!

 

 

Моє Різдво. 12 історій про дива, які поряд. – Х.: АССА, 2021

Різдво — це особливий дивний час, коли очікуєш чогось чудового, незвичайного, чарівного. А якщо чогось дуже хочеш, воно обов’язково станеться. Саме так трапилося з героями оповідань, що увійшли до збірки «Моє Різдво». Про дива звичайні й абсолютно неймовірні, фантастичні, химерні розповідають сучасні українські письменники. Тож до збірки «Моє Різдво. 12 історій про дива, які поряд» увійшли твори, написані дванадцятьма різними авторами. Тож і їхні оповідання теж не схожі між собою: про сучасність і давнину, про звичайних людей і фантастичних істот, про веселе й не дуже… А отже, в цій збірці кожен знайде собі історію до душі… Загалом до збірки увійшли оповідання сучасних українських письменників: В. Арєнєв, Ю. Баткіліна, О. Гедеонов, А. Григорович, Д. Журавель, Ю. Ілюха, Н. Маринчак, Н. Матолінець, О. Мігель, В. Пузік, Марко Терен, А. Цеменко.

 

 


 
Юля Смаль. Лист до Миколая. – Л.: Видавництво Старого Лева, 2020

Щороку діти пишуть святому Миколаю безліч листів. Адже він може здійснити усі їхні мрії. І хоч іноді дитина просить гору подарунків, та врешті залишає найважливіше прохання. Здогадуєтеся, що найбільше хотів би отримати хлопчик з вірша Юлі Смаль? Захоплююча книжка в чудовому оформленні художниці Марти Кошулінської познайомить малят з найулюбленішим святим українських дітей.


    Джерело публікації

Розділ новин: Куточок читача, глядача і слухача | Опубліковано: vagonta


Радимо переглянути ще одну статтю на "Анумо...":

5 книг, які варто придбати для подарунків на Новий рік


    Ключові слова (теги) матеріалу: подарунок на Різдво, книги для дітей, книги у подарунок, книги дітям


Коментарів: 0

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz