Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Чт, 02.05.2024, 16:01
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Чи повинно бути державне замовлення на друк поетичної літератури?
Всего ответов: 350

Живіть яскраво! Любіть! Подорожуйте! Ризикуйте! Бо ніхто не знає, коли прийде ваш останній день

17 серпня, український музикант Андрій Кузьменко (Кузьма, лідер гурту “Скрябін”) святкував би свій день народження. Але через трагічні події артист не дожив до цього дня – 2 лютого 2015 року Кузьма загинув у ДТП. І хоч більше ми не зможемо побажати йому довгих років життя, але ми можемо подякувати. Андрію, дякую за те, яким ти був, за те, що ти робив, за твою щирість та позитив, дякую за твою творчість – вона зробила тебе вічним у серцях людей!

Колись в інтерв’ю він розповідав, що у дитинстві мріяв стати водієм сміттєвоза – ця професія здавалася йому романтичною, проте навчатися пішов на стоматолога. Але привита мамою з дитинства любов до музики перемогла. Я виросла на піснях Скрябіна. І, можливо, малою не до кінця розуміла сенс його слів, але сьогодні вони мене надихають. Не можу сказати, яка композиція є улюбленою. Глибокі та чуттєві “Падай”, “Люди,як кораблі”, “Спи собі сама”, “Мам”, весела, але така правдива “Маршрутка”, ностальгічна “Старі фотографії” – цей список можна продовжувати і продовжувати. Взагалі, усі пісні Кузьми досить різнопланові – від жартівливо-іронічних до гостросоціальних. Музикою він говорив про те, що хвилює всіх, вміло використовуючи просту народну мову. Не можу описати усі хіти, але виділю декілька – їх справді можна назвати народними.

Кузьма: “Мене нервують люди. Ті, що думають мало”

Це слова з відомої  ще у 90-тих пісні “Танець пінгвіна” – її слухала майже уся країна. Вперше пісню почули у 1993 році, а у 1998 було видано оновлену версію композиції. Кузьма завжди був відкритий з людьми. “Якщо хтось дзвонить по телефону і задовбує, я йому кажу зразу: “Чувак, ти мене задовбав”, – писав співак. І так було насправді. Про це мені розповідав близький друг Андрія, який знав його з дитинства. За його словами, Кузьма був дуже простим та веселим чуваком. Він ніколи не одягав масок – яким був у житті, таким і на сцені.
 

“Можливо треба було жити, як всі, а я хотів інакшим бути завжди”

Ці слова з пісні гурту “Скрябін” яскраво описують життя Кузьми. Він був інакшим від усіх, але, водночас, завжди залишався самим собою, говорив те, що думав. Пісня “Місця щасливих людей” (інша назва “А пам’ятаєш”) – автобіографічна. У ній співак описує власні враження від подорожей світом. За його словами, композиція присвячена дружині. Всі оспівані місця він відвідав разом з нею.
 

“Ти сам собі країна, зроби порядок в своїй голові”

Кузьма був талановитим у всьому. Він був не лише чудовим співаком, а й телеведучим, актором, продюсером, і навіть письменником. На його рахунку 5 книг: “Я, Побєда і Берлін”, “Місто, в якому не ходять гроші”, “Я, Паштєт і Армія”, “Моя дорога птаха. Мамина книжка” і “Я, Шонік і Шпіцберген” . Книга “К’юр, Крим і Я” залишилася незакінченою. Та, насамперед, Андрій був світлою, відкритою, життєрадісною людиною. Він не боявся бути смішним і не боявся висміювати інших. Слова Кузьми давно розібрали на цитати. Одна з них – “Ти сам собі країна, зроби порядок в своїй голові”. Це слова з пісні “Сам собі країна (Не встидайся – то твоя земля)”. Він закликає любити свою Батьківщину, не шукати щастя в інших країнах, а будувати його навколо себе.
 

Кузьма: “По-моєму, чувак, нас кинули!”

Кузьма був справжнім патріотом України. У багатьох піснях піднімав суспільно-важливі питання. Ніколи не боявся критикувати владу і гостро висловлюватися про політиків. Він завжди намагався допомогти людям, підтримував бійців АТО. Але ніколи не робив цього заради піару. Цілком згодна з його словами:

“Патріотичні пісні треба писати весь час, а не тоді, коли їх писати треба. Бо до того, як в країні таке сталося, ніхто їх не писав, а зараз всі стали такими патріотами – понадівали собі вишиванки і поналіплювали їх на машини. Їх ще “вишиватниками” називають. Начепив вишиванку – і вже думаєш, шо все помінялося. Та вишиванка має бути десь глибше, зашита мамою і татом…”.
 

“Живіть яскраво! Любіть! Подорожуйте! Ризикуйте! Бо ніхто не знає, коли прийде ваш останній день”

Не дивлячись ні на що, Кузьма завжди залишався оптимістом. Він насолоджувався своїм життям і робив те, що любить. “Живіть так, щоб було з чого поржати”, – казав Андрій. І таким усміхненим він назавжди  залишиться у моїй пам’яті. З днем народження, чувак!


 


    Джерело публікації

Розділ новин: Постаті | Опубліковано: virchi


Радимо переглянути інші публікації на "Анумо...":

- Квітка української нації;

- Все життя Д. М. Боровика - боротьба за визволення України, боротьба з байдужістю мас і несвідомістю народу.


    Ключові слова (теги) матеріалу: сам собі країна, співак, постаті, Кузьма Скрябін, люди як кораблі, нас кинули


Коментарів: 0

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz