Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Ср, 08.05.2024, 14:29
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [23]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Де Ви друкували поезію?
Всего ответов: 421

Як херсонці у Києві вірші читали

У Києві відбувся поетично-музичний вечір, на якому херсонці читали вірші та співали пісні. До чого тут розбиті тарілки та їжаки, які сміються, розповіла Суспільному організаторка зустрічі, херсонська поетеса Альона Мовчан.

"Ми планували зробити акцію на підтримку Херсона, та об'єднали її спільно з творчою діяльністю, бо на зустріч прийшли багато творчих херсонців. Цього разу виступали два автори, два барди, які виконували пісні, і навіть рок-гурт "Їжаки сміються" - в акустичному варіанті. Звісно, прийшли не всі херсонські автори та музиканти, які зараз перебувають у Києві. Хтось пізно дізнався, хтось не зміг прийти цього разу", - розповіла організаторка.

Альона каже, серед гостей заходу була херсонка Зоя, котра приїхала спеціально з Черкас, де зараз проживає, щоб долучитися до акції.

"До кав'ярні, де ми збиралися, прийшли понад 20 херсонців. Дехто спочатку і не знав про акцію, а просто прийшов випити кави. Були й кияни, які живуть поруч, вони теж зайшли до кав'ярні. Деякі навіть чули про херсонську "Поетичну Шафу" і тепер хотіли відчути шматочок тієї атмосфери", - розповідає жінка

За її словами, деякі херсонці не знали, що в Херсоні є такі збори творчих людей.

"Для того, щоб познайомитися, довелося їхати аж у Київ у таких складних обставинах. Мабуть, це доводить, що ми не завжди цінуємо те, що в нас є", - говорить молода поетеса.
 

Захід пройшов дуже камерно, без апаратури, очі в очі, говорить Альона Мовчан.

"Читали вірші, співали пісні - і народні, і нові, і на рядки відомих поетів, яких уже немає. Дуже атмосферно все пройшло, тому херсонці вирішили збиратися регулярно - раз на два тижні, щоб підтримувати бойовий дух. Тема наших зустрічей незмінна - врятуйте Херсон! Я закінчила вечір словами надії, що наступного разу зберемось уже в Херсоні. І в сорочці оцій жовто-синій буду виступати, поки нас не звільнять - це такий мій символ буде", - говорить жінка.

Не знала, скільки херсонців відгукнуться на запрошення та прийдуть на поетично-музичний вечір, тому хвилювалася, говорить Альона. Перед зустріччю сталася невелика подія, до якої жінка не може поставитися однозначно, за її словами.

"У нас із чоловіком були парні тарілки з однаковим малюнком. Три з чотирьох років, що живем разом, їли практично весь час із цих тарілок. І перед зборами на зустріч в мене одна перекинулась і розбилася. Я засмутилася - по-перше, парні ж тарілки, а по-друге, аж із Херсона приїхали! Тоді чоловік розбив і другу - каже, на щастя. І захід пройшов ось так позитивно. Може, й справді повір'я спрацювало, що посуд б'ється на щастя?" - говорить херсонка.

День і годину наступної зустрічі підбиратимуть так, щоб було зручно більшості херсонців, розповіла Альона Мовчан.


 

Що відомо:

  • У Вересні херсонка Альона Мовчан разом з чоловіком Віктором та дитиною виїхали з тимчасово окупованого міста. Чекали поки підросте новонароджений син Добромир, який з’явився на світ за місяць до повномасштабної війни. Віктор Ревенко у складі пожежної частини продовжував допомагати херсонцям буквально під дулами автоматів.
  • 8 жовтня у Києві в одній з кав'ярень зустрілися херсонські автори. Поетеса та організаторка зустрічі Альона Мовчан читала свої твори, написані під час окупації.
Фото Альони Мовчан

    Джерело публікації

Розділ новин: Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції | Опубліковано: virchi


Радимо переглянути інші публікації на "Анумо...":

- «Поезія без укриття», яку написали 70 авторів від початку війни;

- В Україні з'явилось видавництво електронних книжок.


    Ключові слова (теги) матеріалу: поетичний вечір, Київ, поезія, херсонці, Херсон, читали вірші


Коментарів: 0

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz