Пиво — найбільш популярний напій серед споживачів. Тому інколи виникає питання його корисності для організму. Не всі знають, що в ньому міститься та який сорт краще вживати. Натомість ніхто не сперечатиметься з думкою, що цей смачний алкоголь завойовує серця шанувальників.
Що корисного містить пиво
Здається, пінне завжди асоціювалося з вечірками та відпочинком, але воно також має свою частку цілющих властивостей. До складу входять елементи, здатні позитивно впливати на організм людини. Помірне й усвідомлене вживання, навіть якщо це міцне пиво, може стати приємним доповненням до здорового способу життя. У складі напою знаходяться:
- Вітаміни. В1 (тіамін) і В2 (рибофлавін) допомагають підтримувати нормальне функціонування нервової системи та обмін речовин.
- Мінерали. Мікроелементи магній, калій і фосфор відіграють важливу роль у м'язовій функції, роботі кардіоваскулярного апарату та сприяють укріпленню загального здоров'я.
- Антиоксиданти. Поліфеноли та флавоноїди захищають від вільних радикалів, які можуть завдати шкоди клітинам і ДНК.
- Дріжджі та цілющі бактерії. Підтримують оптимальну роботу травної системи та запобігають закрепам.
- Мелатонін. Сприяє поліпшенню сну та допомагає у боротьбі з безсонням.
- Кремній. Сприяє зміцненню кісток та запобігає розвитку остеопорозу.
Однак важливо зазначити: ці корисні речовини присутні в пиві в невеликих кількостях і стануть доповненням до загального раціону.
Яке пиво корисніше — фільтроване чи нефільтроване
Обидва види наділені перевагами й особливостями. У них унікальний смак, неповторна текстура та колір завдяки добавкам спецій і трав. Підбираючи пінне для вечірки, можна знайти рідкісні поєднання на MAUDAU, отримавши від напою не тільки задоволення, а й цілющі елементи:
- Фільтроване:
- очищення видаляє частинки дріжджів, білка та хмелю, надає прозорості та усуває деякі небажані ароматичні відтінки;
- робить букет більш стабільним і подовжує термін придатності;
- цей алкоголь характеризується низьким вмістом жиру та калорій, що порадує тих, хто стежить за своєю фігурою.
- Нефільтроване:
- це пиво легше засвоюється організмом, тому що в ньому присутні ферменти та живі культури, що сприятливо впливають на травлення і загальний стан;
- у складі повністю зберігаються натуральні компоненти, як-от дріжджі, білок і хміль, що надає неперевершеної насиченості смаку й аромату;
- воно містить велику кількість вітамінів і мінералів, оскільки не піддається обробці, зберігаючи натуральні елементи сировини.
Обидва види корисні, але все ж природними, а значить — цілющими вважаються неочищені сорти. Таким чином, для тих, хто цінує поживну цінність і цікавий букет, нефільтроване пиво може бути кращим вибором, та це не применшує смакових і естетичних якостей обробленого пінного.
|