Над горами зірки висять.
З за Маґури зійшов місяць.
Всюди тихо, бо і вовки вже не виють.
З хат тепло спішить Різдвяне.
Воно таке, як над Сяном .
Всім говорить, що розпочалась велия.
Глянь, вітають Бога – Сина
Надсяння і Лемківщина.
Ті самі коляди у світ несе вітер...
Те, що від батьків почули
-Пам’ятають! Не забули!
В рідній мові колядують наші діти.
Ось вам рідненькі Карпати
З чужини буду кланятись.
При святочному столі моя родина... „Рождество...” і „Бог предвічний...”
Також в чужині є вічні.
Я є впевнений, що ми вже не загинем.
Хай звучить карпатська мова!
Вона наша, теж чудова!
З нею жили всі наші предки – русини.
Говорили і співали.
Власне тому не пропали!
Пропадуть всі ті, що своїх предків кинуть.
05.0102010р.
Маґура – гора біля Горлиць (Лемківщина)
Велия - Святвечір в говірці Лемківщини і Надсяння
|