Поезія Малиновської Жанни. Вірш "Як змінити світ на краще?"
ЯК ЗМІНИТИ СВІТ НА КРАЩЕ?
Як змінити світ на краще? - Не кидай сміття.
Як змінити світ на краще? - Захищай звіря.
Як змінити світ на краще? - Будь культурним скрізь.
Як змінити світ на краще? Не твоє, чуже - не лізь!
Як змінити світ на краще? - Справедливим будь.
Як змінити світ на краще? - Друзів не забудь.
Як змінити світ на краще? - Думай добре ти…
Як змінити світ на краще? - Батьків своїх люби.
Як змінити світ на краще? - Не питай мене… Поміркуй, друже, гарненько І почни мінять себе.
(Жанна Малиновська, 10 років)
Жанні 10 років. Вірші та казки надсилались до міського рівня республіканського конкурсу "Розкрилля душі" (2006р). Жаннина казка "Вишнева планета" зайняла 3 місце міського рівня цього конкурсу.
На фото: Жанна з вчителем української мови Комашко Оксаною Семенівною.
Гарно! Навіть уявила розмальовану книжечку, де на кожній сторінці малюнок і два рядочки з добрими та корисними порадами. Пригадала віршик, що колись був на першій сторінці букваря (коли ще я до першого класу ходила), а це було у другій половині минулого століття ... Тільки не пам'ятаю, хто його автор. Там писалося: "Все починається в житті з малого, З зернинки - хліб, З промінчика - зоря..."....
Друзі, дякую за позитивні оцінки цієї поезії. Мені, як мамі маленької авторки, це надзвичайно приємно. Додам, що доня віршує цілком самостійно. Цей вірш я випадково побачила у неї на столі. Ще й подумала: от задали, певно, вивчити напам'ять те, чого немає в книжці, бо ж вірш був написаний на аркуші паперу. А казочки вона придумує давно. Підготую - пришлю.
Анархісту ("Не згоден я, що малими справами можна щось змінити"): зважте на вік автора - підлітковий максималізм, вирішення глобальних проблем і таке інше.... Напевне, всі колись починали зі спроб змінити світ на краще.
Як змінити світ на краще? -прoдoвжуй писати!! Як змінити світ на краще? -пeрший рiк,дeсятий!! Як змінити світ на краще? -скoжним рoкoм,зiркo! Дай усiм нам прoчитати, Tвoїx вiршiв збiрку!! Як змінити світ на краще? -вчитися стараннo! Змiниш світ ,тoдi на краще? -бeз сумнiву Жаннo!!!
Які прекрасні заповіти знають наші діти , а вже виконувать пора , життя у кожного - не гра !
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")