Михайло Петрович Репецький народився в селі Бібщани Золочівського району Львівської області, закінчив фізичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка у 1974 році, працюю викладачем у Червоноградському гірничо-економічному коледжі Львівської області, беру участь у роботі Червоноградського міського літературного об'єднання імені Василя Бобинського як заступник голови літоб'єднання. Зараз проживаю у місті Червонограді Львівської області.
ЧЕРВОНОГРАД-КРИСТИНОПОЛЬ
Над Бугом і копрами шахт яскраве сонце світить, І камінь сонця на-гора, й щасливих днів чарівний зорепад Дарує нам красиве місто юності і квітів, Одна з столиць шахтарських революцій – мій Червоноград.
Тут в древності гради червенські будувались На Малому Поліссі у сяйві неповторних синіх зір В єдине ціле волею історії з’єднались Й багатий Кристинополь, й сильний Клюсів, й мудрий Новий Двір
На кресах західних, тут ми сильним форпостом стали, Більшовикам на зло, не їх тепер ми робітничий клас! На горизонтах нижніх на лопатах здобували Ми незалежність України, яка зростила нас.
МОНОЛОГ ЮНОЇ ДІВЧИНИ МАР’ЯНИ
Ти запалив у серці почуттів яскраві свічі, Невимушено, тихо: ”Я люблю тебе.” – сказав, І з усміхом чарівним заглянув у мої вічі, Від щастя народилась радісна сльоза.
І , якщо біль чи песимізм приходять знов у гості, Я не впаду у відчай, тільки тихо усміхнусь, Мій оптимізм прорве стрімкі пороги злості, Про світ прекрасний пісня буде линути із уст.
Звучить весняний спів птахів і трав духмяних шелест, І мрій політ казковий ощасливлює життя, Що виливається в роки й літа, і ще заквітне верес, Й палати будуть увесь час високі почуття.
І гордо крокуватиму я до святої цілі, І у гурті людей я труднощі важкі зборю, Щоб смуги у житті переважали білі, Я зберігатиму кохання й радості зорю!
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")