Крупним планом рука. Наближається поволі до вуст і різко від них же
віддаляється, потягнувши за собою тонку смужку зажованої до
безколірності (з-не-забарвленості) гумки. Дурна дитяча звичка. Банальна
передбачуваність мультяшного акту всмоктування гумки назад, до теплої
ротової порожнини/ порожньої ротової теплоти, якщо теплота може бути
порожньою, а порожнеча теплою. Хоча, зазвичай вони такі, - порожнечі.
Теплі і пульсуючі. Пульсуючі, - отже змінюючі об»єм.. Ширше, вужче,
глибше, мілкіше. Ілюзія котячих зіниць, коли наївний день, насміхаючись
з вузькості, раптово провалюється в гостинно прочинений шлюз. Алярм.
Хтось випав в відкритий космос. Хтось впав у відкритий простір. Яка
різниця, якщо однаково не вмієш плавати, а хлорована вода роз»їдає очі.
Гумові шапочки зробили б голови плавців схожими на чудернацьких
кальмарів. Якби вони були більшими. Голови. А так вони роблять їх
схожими на чудернацьких плавців в гумових шапочках. По слизьких берегах
басейну ковзають босі ноги і дівчинка у білій сукенці падає на спину у
здивовану хлоровану блакитну каламуть і, занурючись, рахує пухким
пальчиком вертикаль білих кахлів: -1, -2, -3… «Центр, центр, занурення
проходить нормально…» І хлорка не ріже очі, наче б то йде зйомка
рекламного ролику Джонсонс-бейбі і загальмований відеоряд супроводжує
стьобне «Ві лів ін зе єллов сабмарін…» Наче, колись у Ліверпулі.
Лівер-пулі. Дрібно накришені легені, серце і мозок, засмажені на
вітчизняній вітаміно-Е-вмісній олії з додаванням пружних кружалець
ріпчастої цибулі Шкварчить на пательні доведений до температури
кипіння смалець, дівчинка пухким пальчиком, широко розчахнувши глибокі
зіниці, рахує пласкі кахляні квадрати, а навколо кружляють кальмари і
впорскують у воду каламутне синяве чорнило. Чорнило – темно синє, але
однак –чорнило, вода хлорована – але однак прозора. Колористика…
…Ніхто не розкаже якого кольору пустий аркуш паперу, якщо за спиною
засинає твоє кохання. За волохатою плюшевою спиною недолугого совкового
крісла, з чаєво-брудною оббивкою, помережаною дрібними пазурками
тлустого холестериновмісного а,проте, від того не менш чистокровного,
рудого пелехатого перса. Ніхто не скаже. Всі мовчатимуть. Ніхто. Всі. А
він – сірий. І сирий.
Пане Анартисте, знову балансуєте не межі повного блокування аккаунту... Я не блокував Вас, хоч і було зрозуміло з самого початку, що це Ви за личиною болотного опудала.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")