А що тобі в мені? Я струм, заплутаний в дротах, заплетений у металевий трос, Й гойдається у мене на хребтах, мов жертва інквізиції поміж стовпами, Хемінгуея сивий альбатрос, колиханий солоними вітрами.
А що тобі в мені? Мої рідкі сріблясті коси плела у танцях звивистість мурен збиваючи хвостом застиглий попіл з очей пульсуючих медуз як іноді бува збива самотній дух забутих циркових арен із писків лютих дику непокору ударом влучним батога й кляне тяжку свою роботу. А що тобі в мені? Ти-бог... Я поросто жмуток кіс і дроту.
|