Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Сб, 20.04.2024, 00:25
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [797]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Прочитавши вірш чи прозовий твір, коментар...
Всего ответов: 350

Звернення Президента України Віктора Ющенка з нагоди Міжнародного дня захисту дітей

Любі діти!

Дорогі співвітчизники!

     Щорічно у перший день літа ми вітаємо всіх маленьких громадян України, їхніх батьків і рідних, вихователів і вчителів з Міжнародним днем захисту дітей.

    Діти – наше найбільше щастя і найдорогоцінніше багатство. Заради них ми живемо, їм даруємо свою любов, ласку й ніжність.

    Турбота про свою дитину притаманна кожній людині від природи – це святе почуття, яким благословив нас Господь. Я прагну, щоб піклування про юне покоління України стало природною і невід'ємною рисою всього нашого суспільства. Адже діти – продовження роду і нації, вони підуть далі нашим шляхом, їм ми передамо свої мрії та ідеали, свою духовну і матеріальну культуру, успадковану від предків історичну пам'ять.

    Як Президент і як патріот я визначив допомогу дітям та захист дитинства одним із пріоритетів державної політики.

    Від народження дитина має право на повагу й гідне ставлення до себе, на виховання у сім'ї. На жаль, не всі діти мають щастя рости в родинному затишку. Дітям-сиротам, дітям, що залишилися без батьківського піклування, має бути приділена особлива наша увага.

    В Україні 2008 рік оголошено Роком підтримки національного усиновлення та інших форм сімейного виховання. Більше 35-ти тисяч дітей уже знайшли нову сім'ю. Дедалі більше громадян України виявляють благородне бажання прийняти сиріт у свій дім. Усі ми пишаємося такими співвітчизниками. Щоб надати їм реальну допомогу, я вніс відповідний законопроект до Верховної Ради України.

    У нашої держави чужих дітей немає і не буде. Об'єднаймо свої зусилля задля їхнього щастя, задля майбутнього нашого народу. Це Божа справа, і Бог нам допоможе.

    Зі щирою любов'ю звертаюся до вас, мої маленькі юні друзі. Бажаю вам багато радості в житті й успіхів у навчанні, розвивайте свої таланти й обдарування, зростайте здоровими, щасливими і добрими людьми. Вам вершити завтрашній день України. Ми покладаємо на вас свої надії і віримо у вас.

Віктор ЮЩЕНКО


http://www.president.gov.ua/news/10158.html

Розділ новин: Зі святом! | Опубліковано: virchi



Коментарів: 4
avatar
1 lyubyk • 12:55, 02.06.2008 [Лінк на твір]
В Iталiї сирiт майжe нe iснує,i пoняття "сирoта"якeсь "iншoпланeтнe".Щoб усинoвити дитину,дoсить частo,iталiйцi їдуть закoрдoн(країни Вeнгрiя,Бiлoрусiя,Україна) i там ,цe набагатo прoстiшe.Бo у Iталiї,навiть,кoли дитина вважається сирoтoю нeю пiклуються абo бабуся,сeстра oднoгo з батькiв,абo якийсь цiкавий i далeкий дядькo.Toбтo,нe iснує цiлкoвитoї сирoти,тoму i нe мoжна усинoвити.Бува такe,щo гинуть oбидвoє батькiв oднoчаснo,тoдi пiклуванням займається рoдичi,вражаючe,чи нe так?A взагалi,такe пoняття як"iталiйський батькo",дужe гарний тeрмiн.Нixтo нe знає,щo iталiйський батькo нiкoли,i нe при якиx умoваx нe залишить свoю сiм'ю,i навiть, кoли батьки дитини рoзxoдяться вiн пoмагає дитинi,так нiби живe пiд oдним даxoм,вражаючe чи нe так?Mати "iталiйськoгo тата",цe мати друга на всe життя.
avatar
2 Архип • 11:35, 05.06.2008 [Лінк на твір]
Якщо президент не стане на рівень звичайного середньостатистичного громадянина, він ніколи не буде для мене прикладом і я ніколи не буду прислухуватися до його слів..... Адже легко говорити з народом не знаючи його проблем.... Шановні депутати навіщо вам стільки землі? Замки? Палаци? Дорогі машини? Закордонні вузи? І потім Вони будуть казати про дітей і великі ідеї? Смішно............
avatar
3 frosia • 11:38, 05.06.2008 [Лінк на твір]
Tут iз Вoлoдeю згiдна пoвнiстю!
avatar
4 virchi • 00:00, 06.07.2008 [Лінк на твір]
Ви знаєте, що мене найбільше вражає, і на жаль це почалось ще здавна, а Ющенко продовжив традицію - оголошення років чи то дитини, чи Голодомору, чи року культури, сім*ї. Роки проходять, а проблеми не зникають, а їх тільки більше стає. Навіщо оголошувати рік роком сім*ї, коли увага держави і так повинна бути завжди направлена на її розвиток. Рік дитини - теж по дурному - та увага до дітей, якість виховання - це одна із приорітетів розвитку нашого суспільства. А у нас доходить до того, що до районів доводять план - скільки повинно бути усиновлених дітей, скільки прийомних! angry І дітей іноді віддають батькам, які просто не готові нормально виховати дитину. Та це - тільки верхівка айзбергу проблем! Щоб їх написати - ця стаття займе перше місце по коментарям. smile

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz