Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Чт, 28.03.2024, 11:50
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [344]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [796]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [21]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [76]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Де Ви проживаєте?
Всего ответов: 974

США. У Філадельфії пройшла Велика Покровська рада козаків

Вперше вдалося зібрати таку кількість козаків з десятків країн. Велика Покровська Рада козаків Північної та Південної Америки пройшла в Філадельфії при церкві Святого Миколая.Відбулася фактично історична подія. Вперше вдалося зібрати таку кількість козаків з десятків країн. Велика Покровська Рада козаків Північної та Південної Америки пройшла в Філадельфії при церкві Святого Миколая.

Саме сюди колись привезли з Європи унікальні козацькі регалії, вивезені з Січі, врятовані особливо вірними козаками у 1918 році - таємно вивезли з Кубані. Потім Югославія, Німеччина, США. Саме тут була створена перша козацька станиця в США. Тож коли думали, де провести Раду, старійшини були категоричними...

Вперше вдалося зібрати таку кількість козаків з десятків країн. Велика Покровська Рада козаків Північної та Південної Америки пройшла в Філадельфії при церкві Святого Миколая.

Прибули делегати з США, Канади, Венесуели, Чилі, Аргентини, Бразилії, Еквадора, Панами. Саме у цих країнах збереглися і активно діють козацькі осередки, що виникли після різних хвиль еміграції. Слід зазначити, що як завжди, на подібних зборах вводяться посилені заходи безпеки, заборонена фото-відеозйомка, охорону було організовано силами СБ Американського козацтва.

На початку Ради було оприлюднено привітання від майже десяти Надзвичайних і Повноважних Послів різних країн, що працюють в США. Зачитано телеграми від козацьких організацій України, Росії, Казахстану, Франції, Німеччини, ПАР, Китаю.Також було зачитано вітання від журналів «Нова Січ» і «Музеї України», з якими американські козаки підтримують особливі стосунки, періодично опиняючись в епіцентрі міжнародних скандалів.

Добрі слова надіслали отаман Центрального козацького війська РФ Налимов, Президент Міжнародної академії козацтва Ямненко (Київ), отамана Об'єднаного козацтва Казахстану Захарова, від КНОД, козаків-некрасівців, з станиці Посольська (Санкит-Петербург), особисто від отамана Ящикова, отаманів Пожарова та Борисова, від Тройственного Союзу Кубані, донців і терців.

Слово мав і Голова Конгресу руських американців Ростислав Сітович, за його словами, прямий нащадок запорізьких козаків. Були присутні і представники козацької паланки УНА-УНСО, Вільного козацтва. Рада пройшла у старих запорізьких Січових традиціях - коло на майдані біля церкви.

Центральне питання - вибори Верховного отамана козаків Північної та Південної Америки.

Вперше вдалося зібрати таку кількість козаків з десятків країн. Велика Покровська Рада козаків Північної та Південної Америки пройшла в Філадельфії при церкві Святого Миколая.Претендували: отаман Певнєв від Кубанського війська за кордоном, отаман Болдирєв - Донська станиця Каледіна (Монреаль, Канада), отаман Міхєєв - Донське військо за кордоном, отаман Сінченко - станиця Нова Кубань, отаман Американського козацтва Цапенко.

Козаки підтримали пропозицію полковника В.Бандурка - Голови Ради старійшин та старшин козаків США і Канади, засновника Музею Регалій Кубанського козацтва, про відкрите голосування. Піднімали шапки та шаблі.

Вперше вдалося зібрати таку кількість козаків з десятків країн. Велика Покровська Рада козаків Північної та Південної Америки пройшла в Філадельфії при церкві Святого Миколая.Абсолютну більшість голосів набрав отаман Американського козацтва Сергій Цапенко,  козак-запорожець, колишній киянин, історик, колекціонер. Після дружних криків «Любо!», новообраного отамана благословили нагайкою, вручили освячені булаву, шаблю, кинджал, отаманську нагайку.Отаман подякував делегатів, пообіцявши бути для козаків справжнім батьком. Було оголошено кілька наказів про чергові козацькі звання, вручено нагороди.

В телефонному режимі вдалося отримати коментар Сергія Володимировича Цапенка, вже Верховного отамана козаків Північної та Південної Америки.


- Дякую за високу довіру! Зроблю все, аби виправдати сподівання! - заявив отаман, - На мою думку, Рада історична - нам вперше вдалося зібрати таку кількість представників козацьких організацій з різних країн Америки. Можна сказати, вдалося консолідувати козацький рух на двох континентах. Будемо думати про представництво в ООН, інших міжнародних організаціях. Можливо, зможемо створити козацьке об‘єднання світового рівня. Адже, козакам не вистачає координаційних органів. Ми будемо робити все, аби козацький рух зберіг традиції наших славних предків з Січі, Дону, Кубані! Слава козацтву!


Радує, що на чолі козацького руху в Америці впевнено стоять українці!


http://orthodoxy.org.ua/uk/spivpratsya_z_viyskovimi/2008/10/21/19839.html

Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi



Коментарів: 3
avatar
1 Szlachtycz • 09:28, 22.10.2008 [Лінк на твір]
Як бачимо, ми є всюди. І тільки від нас залежить чи, і як довго будемо. Маймо це на увазі. БудьмоБУДЬМО !!!
avatar
2 shetamara • 15:06, 22.10.2008 [Лінк на твір]
Цікава новина.
Приємно знати, що нашу країну знають все більше і більше у світі.
up
avatar
3 virchi • 16:18, 22.10.2008 [Лінк на твір]
Так, от якби ж то ще у нас, на Україні стільки уваги приділяли козацтву...

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz