Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Чт, 25.04.2024, 15:46
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Де Ви друкували поезію?
Всего ответов: 421

Сьогодні, 23 квітня, - Всесвітній день книги й авторського права

   Традиція святкування Дня книги народилася у Каталонії, де 23 квітня на День Юрія (Георгія) традиційно дарували троянду за кожну куплену книжку (чудова традиція, чи не так?!), також можна було просто подарувати троянди і книжки тим, кого любиш... (вишукано та романтично!). Примітка: троянди для каталонців  символізують кров, пролиту Георгієм у битві з драконом, а книги нагадують про сумну дату 23 квітня 1616 року, день смерті Сервантеса, автора найкращої книги “Дон-Кіхот”. 

  1995р. Генеральна конференція ЮНЕСКО обрала цю дату з огляду на її символічність для світової літератури: в цей день народилися Моріс Дрюон і Володимир Набоков, Андрій Курков і Григір Тютюнник. І саме цього дня 1616 р. померли Сервантес, Шекспір і Лопе де Вега.

  Беручи до уваги цей факт, Генеральна конференція ЮНЕСКО, яка проходила в Парижі у 1995 році, вирішила віддати данину уваги і шани книжкам і авторам, закликаючи молодь знаходити задоволення у читанні, поважати безцінний вклад тих, хто своєю творчістю сприяє соціальному і культурному розвитку та заснувала Всесвітній день книги й авторського права. 

  Нині Всесвітній день книги й авторського права святкують у 190 країнах світу. Цього дня традиційно купують, дарують та читають книжки.

  На батьківщині Сервантеса цю дату святкують конкурсом — безперервним читанням "Дон Кіхота". Читці змінюють один одного протягом 48 годин.

  Щороку 23 квітня відбувається проголошення Всесвітньої столиці книги (у 2009 році Всесвітньою столицею книги обрано Бейрут), проводяться виставки, громадські читання, симпозіуми, присвячені проблемам захисту інтелектуальної власності та книговидання.
 
  Гарних вам книг, шановна поетична спільното! А ще... давайте сьогодні підтримаємо давню шляхетну іспанську традицію і подаруємо своїм коханим книгу та троянду!
                 
                   З великою повагою до книги, irma. 
  


Розділ новин: Зі святом! | Опубліковано: irma



Коментарів: 1
avatar
1 virchi • 11:22, 26.04.2009 [Лінк на твір]
Дякую за повідомлення! Так тримати! Сподіваюсь і надалі від Вас та інших користувачів отримувати цікаві новини та повідомлення.

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz