Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Чт, 28.03.2024, 15:38
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [344]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [796]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [21]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [76]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Чи є у Вашому н.п. поетична спілка, клуб?
Всего ответов: 342

Пора

Вельмишановне панство.

Звертаюся до усіх Вас ,які зараз живуть на Україні і поза її межами.

Спочатку прошу вибачення у Вас усіх ,що не почули моїх коментарів до прекрасних творів,які народжувались у кожного з Вас.Відчуваю свою провину за таке довге мовчання,але  мова наразі не про те.Хочу почути  Ваші думки на теперішню ситуацію ,яка відбувається в Україні.

Звертаюся також до адміністратора сайту – пана Василя,розуміючи його толерантність і не політичність (за що з великою повагою і розумінням ставлюся до нього).Але реальність нашого часу наразі така,що не можна дальше залишатися осторонь всіх подій ,які відбуваються в нашій країні.Хочу ,щоб Ви усі з розумінням віднеслися до моїх слів і зрозуміли,що мої слова ні в якому разі не є провокацією,просто я той українець(ветеран Майдану),якому не все одно в якій країні жити і   в якій країні   будуть жити мої діти. Я переконаний що ми ,рідня, сайтівці, повинні чітко висловити свою позицію на теперішню ситуацію.Не закликаю Вас  до радикальних дій,але прошу усіх не байдужих озвучити свою громадянську позицію тому ,що рахую наш сайт потужною організацією зі соїм чітким баченням .Шкода ,що якщо ми всі разом промовчимо,чи зможемо ми потім дивитися в очі своїм дітям і внукам?


Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: kiv-als



Коментарів: 49
avatar
1 Roksa • 19:37, 09.09.2011 [Лінк на твір]
Насамперід, дякую автору за небайдужість до тої ситуації, що склалася в Україні.На мою думку: всі передумови, що передували сьогоденню, логічно виклали теперішню картину.Мабуть і справді варто починати із себе все змінювати, а головне не залишатися аполітичними.Думка, Слово, Дія- кроки до боротьби.
avatar
2 kiv-als • 09:42, 10.09.2011 [Лінк на твір]
Дякую пані Роксолано за щирий коментар,за розуміння.В багатьох склалася хибна думка про своє відмежування від політики.Але не ціватись політикою не означає ,що вона не зацікавиться вами.Не можна бути на лаві запасних,колу у цьому матчі паплюжать твою країну. yes yes yes
avatar
3 werty • 21:59, 11.09.2011 [Лінк на твір]
Ласкаво просимо до Гондурасу!

Точить запахи цвіт на зеленому вщерть рушникові.
І косаті русалки сміються у листі вербовім.
І нащо вам, сеньйори, здались Емірати далекі.
Ви послухайте, як у пампасах клекочуть лелеки!
Може вразить щось вас, і дасте ви нам добру пораду,
Бо місцеві пеони ніяк не дадуть собі ради.
Головний тут – дон Федро, і донів до біса, як личить.
На фасадах фазенд імпозантні квадратні обличчя.
Вони кожного чують і пильно вдивляються в даль:
Чи куються мачете? Чи вариться експортна сталь?
Обіцяють залізний закон і судовий процес,
Бо на волі ще банди злочинців у формі і без.
А хто дихати хоче – дозволять (свободи ж пора!)
Тільки слід кому треба тихесенько дать хабара.

Хлопчик хоче в Тамбов. То й чого ж? І нехай собі їде!
Бо вже лишніх парковок нема. Джипи ставити ніде.
Ще від Нестора так повелось – нами правлять чужинці.
Козиряємо хвацько вождям, государям і принцам.
І вчимо ми терпляче, століттями мови чужі,
І зостався лиш крок, щоб до рідної нам збайдужіть.
Вже в історії пишуть, що ми – нерозвинута раса.
Радять досвід вивчати у старших братів-папуасів.
Але нам все одно, ми вже звикли. До всього звикаєш.
За роботою ніколи все… і хати наші скраю.
Нас побачите в білих платочках і жовтих сомбреро
На безкраїх просторах цукрових плантацій і прерій.
Хлібом-сіллю зустрінем, і щиро запросимо вас:
Завітайте, аміго туристо, до нас в Гондурас!

Ех!.. Текіли б із перцем… і вишиті пончо нам би.
Та й утнем гопака під веселу мелодію самби.
avatar
5 kiv-als • 09:40, 12.09.2011 [Лінк на твір]
Дякую пане Валерію за такий змістовний коментар.Тішуся ,що є багато однодумців. hands hands hands
avatar
35 stuhiya • 09:08, 20.09.2011 [Лінк на твір]
Вірш революційний,сумне,страшне сьогодення,але де вихід?Де той путь, по якому має йти країна,де той Господар,що все змінити і вказати шлях до істини? Не бачу я цієї людини ні в минулій, ні в теперішній владі.
avatar
4 virchi • 00:55, 12.09.2011 [Лінк на твір]
Я розумію Вас, Ярославе. Але для того, щоби відповісти, хочу почути конкретно, чим саме Ви не задоволені (незадоволений: 1.... 2.... і т.д.). Тільки уникайте загальних фраз, бо ці фрази вже "дістали", лунаючи від уст політиків...

В цілому кожен чимось незадоволений, так має бути, бо ідеальної країни не має і не може бути. Тож розкладіть по "полочкам" і кожному буде легше висловити свою думку.

Якщо треба додати до Вашої статті опитування (на до 10-12 пунктів), надішліть загальне запитання і варіанти відоповідей мені до привату...
avatar
6 kiv-als • 12:15, 12.09.2011 [Лінк на твір]
Дякую пане Василю за коментар.Згідний з Вами - ідеальної країни немає і ніколи не буде,але є країни які дуже близькі до ідеалу.У чому ідеал країни?Як на мене це:
1)рівень життя громадян;
2)захист прав і свобод людей;
3)гарантія цих прав і свобод;
4)свобода і захист віроісповідування;
5)високий рівень з/п і пенсій;
6)верховенство права (рівність перед законом);

Можна до безкінечності називати по пунктах умови ідеальності країни,чи країни наближеної до ідеалу,але мова не про те.Я відповім на Ваше запитання ,чим я конкретно незадоволений теперішнією ситуацією в Україні.

1)Ми зараз живемо навіть не в феодальному,а в пещерному віці,це щодо рішення конституційного суду:
Рішення суду: Янукович може обіцяти що завгодно - це «засіб агітації».
Вищий адміністративний суд України відмовився визнати протиправною бездіяльність Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА, що проявилася у невиконанні ним передвиборчих обіцянок.
Згідний з тим ,що він не перший і не останній,які обіцяють і не виконують,але вперше суд узаконює правомірність невиконання. Де покращення життя вже сьогодні,де податкові канікули для малого бізнесу на 5 років і тд.?

2)Міліція ,СБУ ,суди,генеральна прокуратура на чолі з Пшонкою,не виконують своїх прямих обов*язків,а займаються лише «добиттям» рештків опозиції,незаконні кримінальні справи проти Луценка,Тимошенко,Діденко і тд. Кримінальні справи заведені на підприємців,які протистували на Майдані проти нового податкового кодексу; чітко спланована провоквація у Львові 9 травня,провокація у Київі на день незалежності і ще море прикладів.

3)Обіцяна знижка на газ за здачу Криму ще на 25 років,моментально перетворилася на 30% подорожання газу і ще не кінець.Слідом подорожання на світло ,комунальні послуги,бензин,соляру і звичайно продукти харчування. І коли нарешті вилапають тих «кровосісів» які з нас так сосуть кров?

4) Мовне питання. Янукович свідомо призначив Міністром освіти українофоба Табачника,знаючи що це викличе резонанс і тим самим відволіче нашу увагу від ситуації в країні.Українська мова на межі вимирання,а вони хочуть дати російській мові статус регіональної в 12 областях.І знову це напевне для «отвода глаз»,бо є ще ГТС України,таможний союз.

5)Свідомо , крок за кроком впровадили пенсійну реформу,за якою жінки будуть йти на пенсію у 60 років,наступнім етапом буде вихід на пенсію для чоловіків у 63 років,при цьому сьогодні в Україні середній вік життя коливається біля 63 років.У нас так скоро взагалі не залишиться пінсіонерів і головна мета реформи наповнення пенсійного фонду буде перевиконана.

6) Питання релігії. Я католик,хоча хрещений у православній церкві.Для себе не роблю різниці між цими конфесіями.З терпінням відношусь до різних течій,не мені їх судити.Але найбільше мене бісить коли приїзждає московський піп-кагебіст і розказує мені ,що наша віра не правельна і не справжня.Однією істинно-справжньою вірою є лише православ*я Московського патріархату.І всі ці зачасті візити відбуваються під патронатом керівництва країни.
Я не є противником православ*я Московського патріархату, я є противником його нав*язування і мені не зрозуміло(вірніше я знаю) чому після кожного візиту в Україну,цей піп зразу йде на прийом до Путіна .

Можна ще багато написати ,але це вже буде не коментар ,скоріше доповідь чи виступ.
yes :yes: yes
avatar
7 virchi • 02:28, 13.09.2011 [Лінк на твір]
Перш за все дам відповідь на останнє, найбільш болюче питання, яке завуальовується словами патріотизм, нація, народ, а по суті воно саме головне, і без якого ми приречені бачити і переживати оті перші 5 горе-проблем. Це питання щодо релігії. Вірніше не про релігію, а про віру. Нашу, тисячолітню, православну. Я так і думав, що Ви скажете про те, що не робите різниці між конфесіями. Вона ж бо є. І надто суттєва, щоби її пропускати "між пальці". Так нас навчають переважно із заходу, де поняття віри, щоу і 3D кінотеатру майте ідентичні. Європі і тим більше Америці вигідно щоби ми, українці, які колись ішли на татарина чи поляка під хоругвами Христа, Покровом Матінки Божої, читаючи Отче наш СТАРОСЛОВ'ЯНСЬКОЮ (не в перекладі українською чи російською) і хрестилися трьома пальцями, захищаючи так себе від басурманів, тепер вважали що уся віра однакова, Бог один та і до церкви ходити не треба бо ж Бог у душі (може і в душі, тільки яка ж та душа і чи є там Бог а чи щось інше)...
Дискутувати про релігію можна багато і кожен, якщо він справді вірить у Бога і сповідує ту чи іншу віру, буде розказувати про неї та заперечувати мої слова. Нічого не вдієш. Такі ми з вами.
Але я впевнений, що стою на вірному шляху. Стою, хитаючись перед великою прірвою зневіри, розпусти, яка дивиться на мене з екрану телевізора, з монітору ПК, зі шпальт газет, подій на вулиці. Та знаю одне. Є Єдина, Апостольська, Православна Церква, яку ніколи, ніхто не переможе. І це переконання дає можливіть балансуючи йти далі вперед, по цьому життю...
avatar
8 kiv-als • 11:31, 13.09.2011 [Лінк на твір]
Дякую пане Василю за коментар.Шкода що дуже мало людей коментують цю болючу тему.Можливо не хочуть ,можливо ще не зрозуміли що вже давно ПОРА.Насправді ви маєте рацію щодо різниці між конфесіями,але як бачити(можливо прочитали між рядками) я свідомо ,проявляючи толерантність і поважаючи вибір кожного,сказав що не роблю різниці між конфесіями.Так правда,вона є.Я мав на увазі майже практичну індентичність православ*я і католицизму і змовчав про свою непринятність до свідків Ягови,протестантів, американських мармонів і тд.Але знову повторююсь не мені їх судити.Не можу з Вами погодитися на рахунок того ,що мовне питання не настільки головне,як релігійне.Я б сказав, навпаки - це на сьогоднішній день саме головне питання.Адже першою ознакою фізичного паралічу людини є відсутність мови.А що буде коли у нації забрати її мову,історію.Щезне етнічнісь,національність,пропаде народ український.Ось за що я найбільше переживаю. yes yes yes
avatar
9 virchi • 14:32, 13.09.2011 [Лінк на твір]
Певен, що настрашніше, це відсутність у людини віри. А те яка вона фізично, не грає ролі для душі. І навіть німі можуть розмовляти українською...

Переконаний, що без Божого благословіння жодна справа буде приречена на поразку. Ось так і у нас. А ну, чи бачать за своїми м*якенькими кріслами можновладці, як живе простий люд? А скільки з них можуть прочитати хоч одну молитву? А коли були останнього разу у храмі (коли захворіємо тілесно, біжимо, аж перекидаємось до лікарні. А чому ж коли хвора душа не йдемо до Лікаря наших душ - Бога)? І так не тільки про них, а майже про кожного, кого бачиш на екрані ТБ, чуєш по радіо.
А мова... Мова є, була і буде. І питання це, повірте, ставлять більше ті, хто хоче баче в нас не українців, а тільки "кацапів", "бендер" та "хохлів", хто навмисне протиставляє церкви...
avatar
10 kiv-als • 15:31, 13.09.2011 [Лінк на твір]
Дякую пане Василю,що підтримуєте дискусію.Шкода що дискутуємо лише удвох.Згідний на всі 100% що людина без віри,любові і надії - мертва,хоча тіло ,плоть фізично ще живе.

(коли захворіємо тілесно, біжимо, аж перекидаємось до лікарні. А чому ж коли хвора душа не йдемо до Лікаря наших душ - Бога)? -прекрасні слова! Мої Вам подяка і hands hands hands
avatar
11 Roksa • 16:19, 13.09.2011 [Лінк на твір]
. Мова є, була і буде. І питання це, повірте, ставлять більше ті, хто хоче баче в нас не українців, а тільки "кацапів", "бендер" та "хохлів", хто навмисне протиставляє церкви... п. Василь.
................................................................................. .
п. Василе, з вище поданих Ваших слів, розумію, що в ряді з поняттями "кацап","хохол" стоїть і розуміння "бандерівець"з якимось негативним відтінком.Просто хочу сказати, що якщо хтось захоче побачити, особисто в мені, бандерівку- то я буду щаслива.( а до цього ще теба дорости)Адже це не просто гордо, бандерівці-це люди які засвідчили і вірність народові, і Богові, та й перед світом повстали, як борці заправедливість. а щодо мовного питання- то Бог нам допоможе у всьому, лише за умов нашої небездіяльності.
avatar
12 virchi • 16:27, 13.09.2011 [Лінк на твір]
Ні в якому разі. Просто я за те, щоби нас не розділяли, адже ми усі українці, а не купки людей за "інтересами".
avatar
13 kiv-als • 18:26, 13.09.2011 [Лінк на твір]
Я також всією душою за єдність і нероздільність цілої України.Але будьте добрі ,дайте відповідь, яка ідея може стати об*єдавчою? І чому в своїй країні я повинен переживаити ,що моя рідна українська мова може когось відштовхувати чи віддаляти від любові до України, чи розділяти на тих хто зацікавлений в її процвітанні чи в повному знищенні? Хіба рідну мову можна назвати інтересом західняків ? Чи може волю до свободи,бажання бути вільним і не боятися в своїй країні за долю своїх дітей,які розмовляють українською? Це нонсенс ,другими словами повна дурня. Чому в Польщі- польська,в Росії - російська,в Німеччині - німецька,в Італії- італійська і тд? Я не наполягаю на примусовуму рішенні знати і говорити тільки українською. Було б чудово володіти і говорити англійською,німецькою,французькою ,та хоч китайською. Але коли ти чиновник від самого низу ешалону влади догори,ти повинен знати і говорити українською,а вдома спілкуйся хоч китайською. Нажаль дуже багато лже політиків часто розігрують мовну карту,особливо перед виборами.Не має моди на нашу мову,саме так – моди. Андрій Шевченко - блискучий футболіст,володар «Золотого м*яча» 2004 року,переможець Ліги чемпіонів,гордість нації,володіє російською,італійською,англійською,а рідної мови не знає. Ось в чому біда. Добре що хоч брати Клички потроху вчать українську - є надія. Мусить бути бажання еліт підтримувати все українське(при цьому в повній мірі давати розвиватися іншим національностям),допомагати виданню української книги,створення українських кінофільмів і тд. Ще раз повторюся : нас повинні об*єднувати з Божою допомогою,віра ,мова ,свобода,любов,терпіння,спільне відстоювання своїх інтересів і мудрість не тіла а душі,якої останнім часом нам так не вистарчає. yes :yes: yes
avatar
15 virchi • 21:47, 13.09.2011 [Лінк на твір]
Може об*єднати тільки віра. Більш нічого. Мовне питання надто ескалується політиками і ні до чого не приведе.
avatar
14 kiv-als • 18:34, 13.09.2011 [Лінк на твір]
Дякую пані Роксолано,за Ваш коментар і за Вашу сміливісь відстоювати свою думку. hands :hands: hands
avatar
16 Roksa • 05:27, 14.09.2011 [Лінк на твір]
п.Ярославе, не в сталінські ж часи живемо- чого там боятися? Просто відчуваю потребу подати свою думку під цією темою.Це Вам дякую, що відкрили це питання на сайті і, в такий спосіб, дали можливість людям ще і ще раз задуматися над важливими питаннями. Щодо церков, то м.Андрей Шептицький завжд змагав до екуменічних процесів, бажаючи об"єднати християн-українців.А к. Любачівський в свій час сказав: Ми, греко- католики,- православні по вірі і католики ( вселенська любов)у любові.Ми, українці, маємо гарне підгрунтя для об"єднання: Бог і Україна!
avatar
17 virchi • 08:54, 14.09.2011 [Лінк на твір]
"Бог і Україна!" - САМЕ ТАК!!!
avatar
19 kiv-als • 09:46, 14.09.2011 [Лінк на твір]
hands hands hands
avatar
18 kiv-als • 09:46, 14.09.2011 [Лінк на твір]
пані Роксолано захоплююсь Вами.Ваш коментар вище всяких похвал.Браво!БОГ і УКРАЇНА мають жити у кожному серці. hands hands hands
avatar
20 1994poet • 11:57, 17.09.2011 [Лінк на твір]
Шановний пане адміністраторе!

Не варто піднімати питання політики на Вашому сайті!!

Людям давно остогидла і політика, і політики, і розмови на такі теми!

Ви ж бачете, що лише 3 автори відгукнулись на провокаційний заклик

"висловити свою позицію на теперішню ситуацію".

Давайте говорити про літературу, мистецство, красу, вічні цінночті!!!

З повагою, Тарас.
avatar
21 kiv-als • 14:08, 17.09.2011 [Лінк на твір]
Шановний 1994poet.Не Вам судити які варто піднімати питання на цьому сайті ,а які не варто.Це по-перше.

По-друге,ніхто вам не давав права звинувачувати мене у якихось провокаційних закликах ,уважно прочитайте матеріал:

(Але реальність нашого часу наразі така,що не можна дальше залишатися осторонь всіх подій ,які відбуваються в нашій країні.Хочу ,щоб Ви усі з розумінням віднеслися до моїх слів і зрозуміли,що мої слова ні в якому разі не є ПРОВОКАЦІЄЮ,просто я той українець(ветеран Майдану),якому не все одно в якій країні жити і в якій країні будуть жити мої діти.) Дальше ,на прохання адміністратора сайту я по пунктах виклав все з чим я не згідний.

Я зразу зрозумів які можуть бути думки,тому в самому тексті все,на мою думку,розтлумачив.

По-третє,якщо хоча б одна людина залишила свій відгук-справа цього вартувала. Розумію що вже всім надоїла політика,але розділ «Новини» і «Форум» створені саме для таких обговорювань,а не помічати цих процесів які відбуваються в нашій країні, означає мовчки змиритися і бути байдужим.

По-четверте, як на мене ,якраз провокацією займаєтесь саме Ви. Є розуміння критики,яка дійсно допомагає,але є розуміння хамства,коли ви говорити людям,в яких багато прекрасних творів ,що їм бракує таланту,що вони не правильно пишуть(Ваш відгук на твір пана Віктора Кучерука «Увечері, осінньою порою»).

А зрештою,надрукуйте пару своїх творів,можливо я тоді зрозумію,що я помиляюся на рахунок Вас.
avatar
23 virchi • 14:53, 17.09.2011 [Лінк на твір]
Так. Я вже писав, що чекаю на твори від пана Тараса або іншу інформацію про нього...
avatar
25 kiv-als • 15:14, 17.09.2011 [Лінк на твір]
Я також з нетерпінням чекаю. yes yes yes
avatar
22 virchi • 14:52, 17.09.2011 [Лінк на твір]
Це розділ "новини" сайту та іншої інформації, яка може зовсім не стосуватись поезії. От якщо такі теми будуть у каталозі "ПОЕЗІЯ та ПРОЗА" - інша справа...
avatar
24 kiv-als • 15:14, 17.09.2011 [Лінк на твір]
Згідний. yes yes yes
avatar
29 Asedo1949 • 23:07, 18.09.2011 [Лінк на твір]
Шановний,п.Тарасе,як ви бачите вже не троє і я знаю, що будуть ще люди, а ви, як хочите про літературу та мистецтво, то прошу дуже, відкрийте на сайті тему і ми з великим задоволенням поспілкуємось.
avatar
30 kiv-als • 11:17, 19.09.2011 [Лінк на твір]
Дякую пані Катерино за ваш відгук і підтримку
avatar
26 Asedo1949 • 14:22, 18.09.2011 [Лінк на твір]
Добрий день вам, пани і пані! Перечитала всі коментарі і хочу сказати, що я з вами погоджуюсь, і в свої роки горджуся, що в моїй Україні зростає патріотична молода зміна, яка цікавиться такими питаннями. Думки ваші правильні і щодо мови, і щодо віри, вони всі надумані, і форсуються тільки перед виборами, і потрібні вони тільки політикам, а ми маленькі люди і розмовляємо правильно і віримо в Єдиного Творця Вседержителя, але від нас в нашій країні нічого не залежить, бо ми ніхто і звати нас ніяк. Та купка правителів, що дорвалася до влади служить Мамоні і поводить себе так ніби справляє бал підчас чуми. Не можу спокійно дивитися на їхні лискучі обличчя, чи слухати їхні вихваляння і відкриту брехню, але час їх спливає, і як говорить Творець з них спитається більше, бо дадуть відповідь не тільки за свої гріхи, а і за ті, що зробили вони своїм підлеглим, що більше влади, то більше відповідати. Час вимірюється вже не століттями і навіть не роками. Що робити нам маленьким людям? Брати в руки зброю і робити революцію? Ні! Категорично ні! Ми вже бачили чим це закінчується і тут я з вами погоджуюся, що нас врятує ВІРА, але не одна із тих, що зараз царствують, бо в чому різниця між церквою і владою, а віра нова, чиста, справедлива, бо ця віра дана Творцем. Ось тут стає в пригоді наше слово. Ось тут наше поле брані. Ми всі повинні пройти лікбез хто ми такі, чому живем на землі, для чого ми приходим в цей жорстокий світ, які світлі думки ми повинні виховувати в собі і в соїх потомках, як побороти зло? На сьогоднішній день для нас це найголовніше. Пам'ятайте- говорить Творець-як думаєте, так і живете!
avatar
31 kiv-als • 11:26, 19.09.2011 [Лінк на твір]
Дякую за коментар.Пам'ятаєте одне із головних гасел Майдану :"Разом нас багато- нас не подолати".Це не просто слова,це була віра, надія яка стала реальністю.Нас не подолали лише тому,що нас дійсно було багато,і ми думали всі однаково.Нас поєднувала одна віра і надія і тоді,в листопаді 2004 року ми перемогли.Вірю що це був тільки початок. yes yes yes
avatar
27 PetroMak • 21:03, 18.09.2011 [Лінк на твір]
Привіт всім! Цікава і важлива тема: Наша Свобода...Хтось її цінить хтось зовсім не знає, що то таке... Як пан Яків Косенко написав про жеребчика так і наші люди.. нажаль "Раби" чому? Дивіться, розпад союзу Україна стає вільною..та чи насправді вона вільна? У владі всі ті ж, ну це я так образно.. школа партійна та ж.. ні не про ідеологію я говорю, просто "люди при владі", особливо в останні роки "совєтів" вміли тільки "хАпати", звісно тільки з дозволу "вище стоящих" а ту раз вони самі собі рішають що "хАпати".. А про народ ніхто і не подумав роками в голову робочим вбивалось "пахати пахати пахати"і сто грам до їжі нікому не помішає. Потім наш дуже дуже-дуже терплячий народ якось та спромігся на "помаранчеву революцію".. Молодь "підбила" на непокору все вроді почало налагоджуватись та знову далась в знаки жадність в верхах.. а народ що? Раби, чекають коли пани почубляться і чекають шо ось ось їм принесуть на блюдечку "рай на землі".. хоча не всі, багато почали свою справу фермерство, комерція і т.д. Та основна маса плакала і чекала "раю", тим і скористались теперішня влада: "Та вони ж нічого нероблять""Ми розчаровані"(особливо ті хто і не був "зачарований")"Самі не можетедайте іншим попробувати "по керувати". Ось і дали доступ до влади "бандитам"... Як на мою думку.. Люди не доросли до того щоб бути вільними..не всі.. При "совєтах" таких(вільнолюбів) ганяли, і закордон втікали, і в табори сажали.. ті ж що полишались так привикли, що коли прийшла свобода перечипились через "пень-колоду" і тепер шукають "хазяїна"
Це чисто моя думка. Можливо я ще молодий і нічого в цьому не розумію, може не так розумію, але мені здається, що для початку потріно пояснити людям, що таке свобода... Тому що багато хто це поняття трактує по своєму..Особливо політики оперують тим поняттям свобода.. та як би кожна людина знала, що дійсно свобода, то її ніхто б не надурив..
Згідний пані Катерино, от тільки на рахунок маленьких людей.. Ви самі ж і пишете "як думаєте так і живете" Думати треба правильно.. А щоб думати правильно треба знати, що правильно.. В мене був період в житті, коли постають питання і починаєш шукати відповіді, стосовно всього Віра, суспільство, життя і т.д., дай Бог щоб кожен пройшов отой "лікбез" та нажаль люди, що привладі(чи хто?) не дають можливості людям простим обдумати все як слід..тому що життя йде, а жити треба, якось і за щось.. а ще завади такі як спиртне і наркотики.. Це моя думка вибачте може хтось думає інакше...
avatar
32 kiv-als • 11:36, 19.09.2011 [Лінк на твір]
Дякую пане Петро за коментар.З багатьма вашими думками згідний.Згідний і на рахунок того,що жоден із обраних нами правителів ні на секунду не задумувався про наше благо.Але чому обираємо таких вождів?Чому не вчимо , не розказуємо людям про наслідки вибору,якщо розуміємо самі? Ось про що потрібно подумати. yes yes yes
avatar
28 Asedo1949 • 22:54, 18.09.2011 [Лінк на твір]
Вибачте,п.Петре, ви щось не дочитали, або не зрозуміли, це не я пишу, це слова Тварця і ці його мудрі слова означають, що думки наші матеріалізуються, то виходить думаємо неправильно, що за 20 років самостійності ми нічого не навчилися. Чи то ми такі недалекі, чи безпечні, чи це така наша ментальність, що вже стільки часу, а ми все вірим " вот приедет барин, барин нас рассудит." Ми всі чекаємо якогось чуда, що хтось розкаже, хтось научить, хтось розтолкує, а ми хто? ми для чого? Ось і ви, п. Петре, так все ніби правильно пишите, а закінчуєте " моя хата з краю..." Це не правильно, що хтось думає інакше, ми повинні думати правильно і підтримувати один одного, і відстоювати свою правоту, тільки не мечем, а словами і в нас з вами є всі можливості, бо Творець, на нашій стороні і тільки з Ним з Його вченням ми можемо йти, і жити правильно. Близиться час коли сам Творець, проявиться в нашому мирі і відділить " зерна від плевел" і одержить каждий своє, а поки що ми не повинні упускати руки, а вчитися правильно думати і робити правильні, і добрі вчинки, і не тільки для себе, але й для свого ближнього, бо ми в Бога, всі рівні і любить Він нас всіх одною Вселенською Перволюбов'ю, а от спитає всіх по різному. Настав той час, коли кожний зі своїм правом вибору, повинен зробити його правильно і показати Отцю, що він гідний бути його сином.
avatar
33 kiv-als • 11:37, 19.09.2011 [Лінк на твір]
hands hands hands up up up
avatar
34 PetroMak • 07:21, 20.09.2011 [Лінк на твір]
Може я не так висловився, но "моя хата скраю" це не до мене..
Я ж до того і веду що думати треба правильно..
Я це розумію, Ви розумієте, ще багато хто з Ваших і моїх знайомих та все ж цього мало, як виявляється.. більшість не знає, а половина з тієї більшості і не хоче, заняті рутиною роботою.. Може чули пісню Тараса Петрененко "Я професійний раб", він співає: "..Раб ПРОФЕСІОНАЛ в дванадцятім коліні.." тобто століттями наш народ був поневолений, він забув як думати вільно, тому без влади ,яка його буде угнітати не може себе уявити...
Та що я можу зробити? Всіх кого знаю старших, молодших розмовою стараюсь спонукати до пошуку себе до правильності думок, до чистоти думок. Так з десяти чоловік п*ять взагалі не хочуть слухати "Що ти мені мозги ї*сь", а з тих що слухають двоє просто послухали, двоє послухали ніби підтримали і... передумали, а один, може і задумався серйозно.. це не просто слова, це з життя мого.. Люди сплять і будитись не хочуть.. А владі вигідно сплячий но роботящий народ, який не бунтує тільки "пахає".. Бунтувати може і нетреба, потрібно тверезо розуміти що відбувається, знати як має бути і знати чого хочеш.. тоді і думки правельні будуть.. а думки як відомо матеріалізуються..
Дякую за відповідь на мій коментар пані Катерино respect пан Ярослав respect

P.S.лінк на пісню Тараса Петрененка"Я професійний раб" http://www.youtube.com/watch?v=6Ef2kg5_BLI
avatar
40 kiv-als • 10:20, 22.09.2011 [Лінк на твір]
hands hands hands up up up
avatar
36 Asedo1949 • 14:08, 20.09.2011 [Лінк на твір]
Ну слава, Богу, ми порозумілися. Я завжди кажу, що ми люди і для того, щоб порозумітися, нам не треба кусатися, треба просто навчитися правильно говорити і слухати. Дуже рада, що знайшла однодумця, а за те, що вас не хочуть слухати, ви не переймайтеся. Слова на вітер кидаєш -- є така приказка, але це не так, бо рано чи пізно, а слово знайде слухача, а вчасно сказане слово, дасть свої паростки. А ще не треба переживати, що ми не збираєм стадіони, а розпилюємся на одного слухача. Я не достименно пам'ятаю слова із святого письма, але точно знаю,що їх сказав Христос, що якщо в місті буде хоч один віруючий, то заради нього він спасе ціле місто. Нам не треба кількість, нам треба якість. Ті, що не хочуть слухати, вони вже свій вибір зробили і то добровільно, але скільки ще є таких хто хоче почути, або ще нічого про це не чув, або ж вагається і тоді ваше слово буде вирішальне. Щодо слова РАБ, то ніколи вживати його не раджу і нікому не позволяти себе так називати, бо коли Творець задумав створити людину, не хотів раба( хоч в Його власті можливість була) та він хотів друга, помічника, Со-творця, тому й наділив його часточкою від Себе і дав свободу вибора, тому називаючи так ми ображаєм ту часточку даровану нам, а значить і самого Творця, що само по собі абсурдно. Нам усім потрібно просити прощення у Творця, очистити свої думки, навчитися правильно мислити, щоб не оскверняти звання Со-творця, яке нам дароване.
avatar
39 kiv-als • 10:19, 22.09.2011 [Лінк на твір]
Дякую пані Катерино.Повністю з Вами згідний. yes yes yes
avatar
37 Pushok • 08:29, 22.09.2011 [Лінк на твір]
Ярославе чудово розумію тебе у намаганні пробудити людську свідомість. Розумію що відбувається і не є прибічником усіх дій влади. Чудово що ти пробуєш зробити обговорення на цьому сайті. Думка кожного це цікаво і важливо. Та шкода якщо на цьому все і закінчиться. Типу "Поговорили - і добре". Не хочу здатися надто розумним, та ПОРА діяти, наскільки це можливо. Дякую за потрібну та важливу тему. up
avatar
38 kiv-als • 10:18, 22.09.2011 [Лінк на твір]
Тішуся Андрію,що в нас спільне бачення проблеми.Єдине потрібно знайти якісь правильні кроки які б принесли свої плоди yes yes yes
avatar
41 Pushok • 21:01, 22.09.2011 [Лінк на твір]
Є думка, та можливо вона надто примітивна, смішна та здасться безглуздою. Та все ж я її плекаю.
avatar
42 kiv-als • 09:23, 23.09.2011 [Лінк на твір]
Примітивною і безглуздою на твій погляд,твоя думка буде залишатися до тих пір поки ти нею не поділишся з нами.Сміливіше друже.Чекаю. yes yes yes
avatar
43 PetroMak • 13:06, 25.10.2011 [Лінк на твір]
Можливо Ви і зімною поділитесь своєю думкою? А то я чекав чекав... і знову чекаю yes
avatar
44 karas • 21:04, 28.10.2011 [Лінк на твір]
Вельмишановні друзі!Так для мене всі без виключення друзі,хоча вороги про це думають по іншому,але і вони мої друзі,я їх просто називаю "друзі в еміграції",тобто ті що поруч ,але і далеко.Я недавно ,як кажуть,вийшов в світ,та й то обмежую своє спілкування бо справжніх однодумців ще не знайшов.Я зовсім інакше думаю про так звану "аполітичність",тобто тих хто про це заявляє.Не в образу сказано,але політика ,наприклад,так званих єговістів-це аполітичність,але вони не думають що ця аполітичність також чиясь ,якщо і не їхня, політика,і тому всі хто живе не на відлюдному острові,тобто хто живе не сам,як Робінзон Крузо,є політичною людиною,якщо навіть на цьому острові має жінку,бо маючи когось біля себе,чи спілкуючись десь з кимось навіть в магазині, щось купуючи,ми стаємо учасниками чиєїсь політики;навіть купуючи хліб,ми таким чином хоч вимушено,когось підртимуємо,бо даємо йому гроші,купуючи товар,і це вже чиясь політика.Нажаль політику ведемо не ми,більшість,тобто ті хто утриммує владу,і навіть такий вислів мій є вже політичним,бо я таким чином вже виступаю проти влади.Але на відміну від аполітичних я хочу змінити цю політику на користь людини праці,людини працюючої,людину що хоче чесно отримувати свою зароблену плату.Якщо хтось більш зацікавлений поритися в цих глибинах ,подискутувати,поспілкуватися і на інші теми ,чи тут на сайті,тет а тет по пошті,то я б поспілкувався.А може це вже стало просто неактуальним?Я буду чекати на ваші відгуки,і навіть якщо ніхто не "прокинеться",я буду вперто будити.З повагою Іван Українець.(карась).
avatar
46 PetroMak • 10:17, 29.10.2011 [Лінк на твір]
Пане Іван перевірте свої"особисті повідомлення", я ще днів зо два тому написав Вам.. або пишіть на пошту petromakitra@gmail.com
avatar
Виходу шукати в темній кімнаті -тяжко ,особливо ,коли вона без вікон .без дверей .
А Україна -кімната -ящик . без духовності ( я не про церкви ,їх достатнто набудували ,щоб в них битися за автентичність ),закону ,конституції ,влади ...
Мої вітання ,панові Тарасові !
Вибачте люди за моє непрофесійне творіння ,пишу лаконічні думки -не вірші,можливо в майбутньому осилю ази поезії ,а поки що " маємо ,що маємо ":
МОЙСЕНІАДА.
Тридцять шість віків минуло
Відколи Мойсей
Визволив з страшного рабства
Пращурів єврей.
Потім сорок років довгих
У пісках пустель
Водив Мойсей хороводи
Єврейських дітей.
Відстрадавши в тих скитаннях
Ради вищих цілей
Обраний народ із рабства
Вже кумир всесвітній.
В єгипетському у полоні
Мрія виплекана ,
Щоб створити із раба
Всесвітного пана...

Сьогодення України,
Мовби в час Мойсея.
Блудить Уряд України,
Неначе в Пустелі...
Піски – очі засліпили,
Заложило вуха.
Нічого вже українець
Ні бачить ,ні слуха...
Двадцять років !!!
Половина,пустель епопеї
В якій чітко сформували
Розвиток євреї...
Що пізнала Україна ?
За цю половину.
Чи породила ,чи виховала,
Хоч одну людину?
Ту єдину та праведну,
Щоб серця ціною,
Шлях до Сонця Проложила
І ніччю глухою...
У поводирів ,що топтались
Ці роки на місці ,
Вітер пустель ,розігрався ,
Повидував мізки ...
Мінімум ,ще сорок років
В темряві блудити ?
Треба ,тільки Україні
Мойсея родити !!!
avatar
47 PetroMak • 11:52, 29.10.2011 [Лінк на твір]
hands hands hands
avatar
48 Pushok • 10:39, 11.11.2011 [Лінк на твір]
Ну щож шановні, я зібрався з духом, і вирішив оприлюднити свою ідею щодо непокори теперішній владі, і стати до прибічників проекту "ПОРА", щоб реально діяти.
Почну з того що напевно прихильників буде не багато, але ті хто відважиться це зробити, гуртуймося щоб визначити поетапністиь дій.
Багато людей що відвідують цей сайт, не вказую конкретні імена, говорять приблизно однаковий вислів: " Наша зброя це - слово ". Це те чим ми можемо вправно керувати, у межах власного поля дії. А я замислився над тим, чому б не дати цьому слову більш ширший спектр дії. Пригадаймо як слово непокори кололо в усі боки царську владу та радянську владу. Через те всі хто писав про непокору, були нагло розчавлені відповідним апаратом.
Це справжній діючий ефект, що будить свідомість не тільки певних кіл, а й простих перехожих. І я не говору про те, щоб вірші належної ПАТРІОТИЧНОЇ тематики друкувати на відповідних сайтах, чи газетах або журналах, їх можуть закрити або тихенько "взяти під себе". Варто спробувати це зробити простим "дідівським" методом (щоб уникнути контролю).
Кожен з нас, хто виявляє непокору в серці та на папері, може це робити і в інший спосіб, тобто, надруковані вірші українською мовою та вище згаданого характеру, можуть розповсюджуватися в "ручному режимі", звичайно не без допомоги сторонніх осіб чи прибічників.
Це на перший погляд, безглуздя та утопія, і може немати великого ефекту у першій фазі реалізації, але це справді діє (перевірено часом). Згадайте приказки "Тиха вода камінь точить" та "Під лежачий камінь вода не тече".
Звичайно це не без ризику, та обговорення деталей тоді коли будуть сміливці.

Ну а тепер попрошу, всі "ЗА" і "ПРОТИ".
avatar
49 PetroMak • 10:48, 30.11.2011 [Лінк на твір]
Дуже гарна ідея моє: ЗА!!!

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz