Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Чт, 25.04.2024, 18:46
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Сторінка "ПОЕЗІЯ та ПРОЗА" завантажувалась:
Всего ответов: 215

Поезія - ти стежка мого слова",

У Жовківському Народному домі відбудуться літературно-мистецький вечір "Поезія - ти стежка мого слова", присвячена Міжнародному Дню поезії, та з нагоди 199-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка.
Літературний вечір організований Жовківською районною благодійною організацією творчих та активних жовківчан "Розточани" , відділом культури і туризму та центральною бібліотечною системою.

Захід відкрила Президент БО "Розточани" Галина Фесюк. А її вірш "Поезія - ти стежка мого слова" прочитала учениця Жовківської ЗОШ №2 Валентина Туревич. Опісля Галина Петрівна продемонструвала відеослайди про роботу БО "Розточани" та про організацію літературних вечорів на Жовківщині, участь членів організації у творчих заходах в багатьох областях України та за кордоном.

Відтак запросила на сцену письменників Жовківщини - Ігоря Даха, Мирослава Артемовича, Валентину Деркач, Богдана Бовшика, Стефанію Кулієвич, Єву Кресало, Марію Грех, Ірину Сайко, Ярослава Довганика, Наталю Скосарєву, Галину Годісь, Софію Барицьку, а також гостю - голову Української асоціації письменників Західного регіону Еллу Красноступ.

Вечір продовжили віршем про Тараса Шевченка, який прочитав автор Андрій Моравський, учень ЗОШ №2. Опісля кожен поет прочитав авторські поезії на Шевченківську тематику і таким чином презентував себе як перед працівниками культури, для яких і було організовано даний захід. В залі були присутні учні-старшокласники із шкіл Жовківського району.

Глядачі мали можливість також послухати вірші на дитячу тематику молодої поетеси Ірини Сайко, бібліотекаря ЖЦБС.

Про творчу співпрацю працівників культури і поетів Жовківщини із українською асоціацією письменників Західного регіону розповіла її голова Елла Красноступ. Вона разом із Галиною Фесюк вручила грамоти і подяки від організацій письменникам із Жовківщини та працівникам культури, які найбільш приклалися до популяризації літературної творчості за межами регіону і з нагоди Міжнародного ДНя поезії.

На завершення керівник відділу культури і туризму Жовківської райдержадміністрації Степан Кунинець подякував гостям літературно-мистецького вечора за співпрацю та нагадав присутнім про важливість проведення культурно-масових заходів за участю поетів-земляків.

А Галина Фесюк в свою чергу подякувала Степану Кунинцю та Марії Довгань - директору ЦБС за розуміння і популяризацію поетів-земляків.

За підготовку у заході Галина Фесюк подякувала також директору РНД Тарасу Мудрому, заступнику директора Надії Андрухів, директору Жовківської ЗОШ №2 Мирославі Канюці та технічному персоналу РНД

Катя Петрух,
студентка факультету журналістики ЛНУ

Розділ новин: Новини та статті - культура | Опубліковано: galina-fesyuk



Коментарів: 2
avatar
Добре,що такі заходи відбуваються. Ці квіти всім
учасникам  творчої зустрічі.
avatar
2 virchi • 17:39, 19.04.2013 [Лінк на твір]
А фото не має?

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz