Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Пт, 26.04.2024, 10:15
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
У Вас є власний сайт?
Всего ответов: 551

Найбільше в Україні читають молоді жінки

  Дослідницька компанія GfK Ukraine презентувала результати дослідження «Читання книжок в Україні», здійснене на замовлення «Київстару» та за підтримки «Форуму видавців» влітку 2013 року. В ньому взяли участь понад 1000 респондентів по всій країні. До вашої уваги — узагальнення, подані на презентації.

Зріз показав, що 51% дорослих прочитали щонайменше одну книгу протягом останніх трьох місяців, а 30% — придбали. Серед активних читачів — 51% жінок у віці 20-29 років.
При цьому частка покупців книжок за останні 7 років знизилась: у вересні 2006 року їх було 42%. Серед книжок, які купують українці, стало більше художньої та дитячої літератури, а менше наукової, навчальної та довідкової літератури
: у 2008 році частка художньої літератури складала 41% порівняно з 18% наукової, тоді як у 2013 році вона становить 52% порівняно з 5% наукової.
Вже 30% дорослих читачів мають досвід читання книжок на комп’ютері, але друкована книга залишається вибором № 1. Проте хоча 13% українців у віці 15-59 років читали протягом 3-х місяців книжки в електронному вигляді, тільки 1% купували.

Головною причиною, яка заважає читанню, українці вважають відсутність часу — відповідь 38% респондентів. Майже половина зазначає, що читають рідше, ніж хотіли б.

Серед найпопулярніших жанрів літератури — сучасні детективи та любовні романи, твори, написані раніше 50-х рр. ХХ століття, сучасні пригодницько-історичні романи та прикладна література. При цьому україномовні книжки обирають лише 25% респондентів.
Також дослідження показало, що на зацікавленість людини у читанні впливає отриманий досвід у дитинстві: приклад батьків, що читають, їхнє «м’яке» привчання до книжок і навіть читання дітям вголос.

 
«Серед сучасних українських письменників, яких опитувані респонденти знають хоча б за ім’ям, на першому місці Ліна Костенко (знають 42%), далі — Ірена Карпа (15%), Василь Шкляр (12%) та Марія Матіос (10%).
Дослідження показало, що наразі немає жодного сучасного українського письменника, якого знає хоча б половина українців, — коментує Олександра Коваль, президент "Форуму видавців”. — Тому одним із завдань видавців є популяризація українських авторів та підвищення рівня обізнаності суспільства щодо нашої сучасної культури».

litakcent.com
Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi

    Ключові слова (теги) матеріалу: молоді жінки, найбільше читають, читання книг


Коментарів: 2
avatar
1 Koshkina • 15:14, 17.09.2013 [Лінк на твір]
Цікава інформація. Дякую...
Жінки поспівать на всі сходинки життя....
avatar
2 virchi • 21:12, 17.09.2013 [Лінк на твір]
Так. Чиловіки читанням похвалитися не можуть... smile

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz