Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Пт, 19.04.2024, 21:32
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [797]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Чи потрібна зміна часу на годину вперед/назад?
Всего ответов: 438

Андрухович: Кримом ситуація не вичерпалася, війна триває

  За Донбас вже покладено стільки життів, що в уряду вибору фактично немає. Треба перемагати загарбників, встановлювати свій контроль над усією без винятку територією, відновлювати мирне життя.

Про це в інтерв'ю виданню Forbes розказав український письменник Юрій Андрухович.

"Адже за Донбас вже покладено стільки життів, що в уряду вибору фактично немає. Треба перемагати загарбників, встановлювати свій контроль над усією без винятку територією, відновлювати мирне життя. І ось в умовах цього мирного життя, додам тепер від себе особисто, через якийсь час я провів би там нормальний референдум, чесний, з усіма спостерігачами і так далі", - ділиться письменник.

Він також вважає, що те, що Крим відібрано силою - це міжнародний злочин, тобто грубе порушення міжнародного права.

За його словами, той сумнівний референдум був проведений неохайно, в поспіху, вони навіть дату, якщо не помиляюся, двічі змінювали, щоб скоріше все обставити.

"Про присутність військових з Росії я взагалі мовчу. Про масове голосування на референдумі російських громадян теж. Ось ця, з дозволу сказати, халявність, безпідставність і вселяє певну надію, що у Росії в кінцевому рахунку нічого не вийде. А з приводу національної травми я можу сказати лише те, що Кримом ситуація не вичерпалася, війна триває. Ми маємо справу з незавершеним процесом, і оцінювати його травматичність - справа майбутнього", - каже він.

На запитання про те, чи планує автор повертатися до фікшн-літератури, Андрухович зазначив, що викладання в Берліні займає багато часу.

"Добре, що тільки один семестр, тобто в другій половині літа я вже буду вільніше і сподіваюся повернутися до рукопису. Добре й те, що Юрію Луценку не дали знову пост міністра внутрішніх справ, а то він все погрожує посадити мене років так на п'ять, щоб я написав нарешті щось нове", - каже він.

Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi

    Ключові слова (теги) матеріалу: Крим, АТО, Андрухович


Коментарів: 6
avatar
1 karas • 20:43, 21.06.2014 [Лінк на твір]
Поети - кращі за політиків , поети патріоти - як герої переможці , бо не бояться бути на видноті тих хто стріляє мертвим словом щоб вбити правду . Дарма , чому їх не чують , невже потрібно знов вибирати нам поетів у Верховну Раду , щоб вони непідкупно служили чесню і совістю , а не за гроші , лише правді , і їх ніхто не міг підкупити . Творчі люди всіх професій , коли настроєні і діють патріотично - збирають урожай для добра , щоб словом сіяти в душі і там виростали нові герої. Чи не пора задуматися над тим ким ми вибираємо , і для чого !
avatar
0
2 virchi • 00:46, 22.06.2014 [Лінк на твір]
Погоджусь. Проте були раніше й інші поети, які йшли пліч-о-пліч з системою...
avatar
3 karas • 07:10, 22.06.2014 [Лінк на твір]
Такі - кларнет на дудку проміняли ,а я б сказав - слово на камінь замінили . Головне щоб це зрозуміти , і самим НІКОЛИ !! ! не стати таким , щоб слово правди проміняти на брехливі гроші. Про це я добре знаю - мені за те щоб я зрадив українське слово - обіцяли партійний білет і посаду директора , і не дали поступити в університет , який я закінчив лише в 50 . Тому я ціную те що маю - бо я виборов це і кровю і серцем , а головне - НІКОГО НЕ ЗРАДИВ !
avatar
4 Koshkina • 09:36, 22.06.2014 [Лінк на твір]
Ну, що Ви, шановний пане, думаєте , що поети - кращі за політиків, і що вони високодуховні люди...Це зовсім помилка, велика...Поети, такі самі, як і всі....Вони часто хочуть визнання, слави і оплесків...І хто сказав, що думка їхня правильна,а вона може бути від Сатани....Багато покликаних, та мало вибраних....
avatar
0
5 karas • 20:18, 22.06.2014 [Лінк на твір]
Коли не має добрих політиків , які зовсім не хочуть слухати творчих людей , то творчі люди , порядні і чесні , повинні ставати політиками , шкода що в нас , та і світ в цьому не кращий , політика - це тільки гроші , тільки взяти , тільки вкрасти , тільки обдурити , і чому чесному селянину , який вміє на землі порядкувати , чесному робідтнику , якому не дозволили вчитися , а він кумекає в політиці , не стати , помилка Леніна , що він з нікого хотів створити світ ( Хто був ніким той стане всім, так співалося в гімні СРСР), але ж світ будується тільки з порядних людей , які нажаль тільки на переферії політики , а чому ? А тому що ми віримо в гроші більше ніж в порядність( я маю на увазі дуже багатьох людей , може і не вас ,бо ви порядні , але чому не хочете до влади , не кожен окремо , як білі ворони серед чорних ,а всі разом , мудрі і порядні ) . Чому ??? Згадайте казку - сірак до сірака , кожух до кожуха , ось кожухи обєдналися , а сіраки - бються за кістку яку кидають політики ( кожуху в грошах...).
avatar
0
6 Koshkina • 21:31, 22.06.2014 [Лінк на твір]
Коли більшість буде високоморальною, тоді прийдуть інші лідери....А так, політики відповідають  більшості народу...

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz