Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Вт, 23.04.2024, 17:53
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Де Ви друкували поезію?
Всего ответов: 421

Нова рубрика, новий конкурс віршів

  Нещодавно пані Галина Мороз звернулась з метою активізації користувачів на сайті запропонувала відкрити у каталозі "Поезія та проза" (на форумі менша активність) нову категорію з назвою "З чим зустрічаєш день прийдешній?" або "Що і кого на душі..." (можна "Давайте поговоримо"). Деталі пані Галина не уточнювала, але запропонувала, щоб нова тема у цьому розділі трималася першою кілька днів. Найактивніших користувачів по завершенню обговорення відзначати подарунком - "+" до рівня довіри, подарунок до профілю тощо.
  Прошу вас, друзі, допоможіть
мені, як адміну, визначитися з даною категорією. Я створив певний алгоритим своїх дій. Та це не керівництво до дій, а лише пропозиція. Тому радикальні зміни лише вітаються.
1. Створюється на сайті категорія "Давайте поговоримо" чи якась інша (напишіть)
2. Адмін чи користувач (бажано групи "Друзі" і вище) додає тему, наприклад "Як прожив день" чи іншу.
3. Якщо тема на один день, адмін її не закріплює. Якщо на два і більше - так (про закріплення віршів читайте за цим лінком).
4. Нову тему можна додавати лише по завершенні терміну обговорення попередньої.
5.
6.
7.
8
...


 
Розділ новин: Усе навколо нашого поетичного сайту | Опубліковано: virchi

    Ключові слова (теги) матеріалу: давайте поговоримо, домога від користувачів, нова категорія, активізація користувачів


Коментарів: 281 2 »
avatar
2
1 virchi • 17:24, 14.07.2014 [Лінк на твір]
Якщо така категорія не потрібна, або потрібна лише на форумі - теж напишіть.
avatar
2 Koshkina • 17:36, 14.07.2014 [Лінк на твір]
Не думаю, що це активізує користувачів на сайті. Хто активний, то це і так видно. Хто хоче спілкування, той спілкується. Адже основне спілкування - це поезія, або проза... Пропонувала і закликала поетів, щоб хоча б смайлик залишали під творами...І що?
Хто хоче спілкування, той його знаходить , хто хоче помовчати, той піде у ліси, хто хоче написати, той пише і не знає, що в душах наших залишається пустир, а може і поля зелені, і квітів море неземне.....
avatar
2
3 taisa75 • 18:05, 14.07.2014 [Лінк на твір]
Закріплювати актуальні теми на якийсь перід потрібно, це дасть можливість більшій кількості читачів побачити й прокоментувати тему.
avatar
Дійсно пані Ірина Пшенична запрошувала до активнішої співпраці друзів по сайту. І що?! Не думаю, що якісь заохочення будуть корисними у цьому питанні. Особисто для мене (як, напевно, й для більшості користувачів) сайт - це можливість отримати моральне задоволення від гарних творів (але ж не до всіх можу написати коментар винятково з питання етики); це можливість повчитися римувати, підбирати образи, зрештою мови української повчитися (відверто зізнаюся, що не завжди знаю значення деяких слів і тому біжу до словника); це можливість поспілкуватися з творчими людьми й почути їхню думку щодо моїх напрацювань.
   Але ж є й категорія користувачів, яка гордо заявляють: "Я друкуюся в інтернеті". Звучить солідно, без натяку на художній рівень творів. Їм не потрібна чужа думка щодо власних творів, тим більше чужа творчість. 
   Погоджуюся з тим, що актуальна тема (знову ж таки як визначити її: "УРА!", чи "ОЙ!" актуальна?) має бути закріплена якийсь час для можливого активного обговорення.
   Мені, наприклад, імпонують різного характеру конкурси, які спонукають до можливості самовдосконалення. Хочеться сподіватися на об'єктивність колег.
   Цікаво було б створити рубрику "Зустрілися двоє", де було б показано співпрацю авторів (поета-композитора, поета-відеомайстра тощо). 
   Дякую усім, хто чудовими творами та коментарями до моїх віршів підтримує в мені бажання залишатися на сайті, який об'єднує й надихає. Усім творчих злетів під мирним небом!!!
avatar
0
5 virchi • 12:09, 15.07.2014 [Лінк на твір]
Бачу, поети висловлюються за проведення конкурсів. Давайте проведемо, але треба визначитися з тематикою конкурсу. Пропонуйте у коментарях до цієї публікації.
У коментарі пропонуйте лише одну тему. Якщо є ще пропозиція - пишіть в новому коментарі. Це для того, щоб користувачі могли голосувати за пропозицію позначкою "+" за коментар.
avatar
4
6 freedom • 13:39, 15.07.2014 [Лінк на твір]
Ви знаєте. а я за конкурси,дщумаю,що їх потрібно проводити на сайті,хотілося  б розвити тему про кохання.Пропоную конкурс під назвою"Зустрілися двоє".Дякую за увагу.
avatar
3
7 Asedo1949 • 15:49, 15.07.2014 [Лінк на твір]
Я за категорію "Давайте поговоримо". Вона не прив'язана до якоїсь однієї теми і тому можна писати все, а якщо тема виявиться цікавою, то , звичайно, варто затримати її на декілька днів, щоб всі побачили і змогли висловитися. Хочу сказати ось що, якби Адмін, чи п.Галина не старалися розворушити наш сайт(чого я теж хочу), не вийде нічого, аж поки не з'явиться тема яка зачепить за живе анумівців, і вони стануть не завуальовувати своїх коментарів, а висловлюватись відверто, відстоювати свої позиції, говорити правду, яка не завжди солодка, але дуже потрібна нам усім, звичайно, без лайок і образ, можливо серед нас є спеціалісти, які розуміються на цій справі, або в когось є друзі, які можуть порадити, як вдихнути життя у наше тихе існування.
avatar
5
8 Asedo1949 • 16:10, 15.07.2014 [Лінк на твір]
Для конкурсу пропоную тему: " Багатство твоє, Україно!"
avatar
2
9 malovana • 03:55, 16.07.2014 [Лінк на твір]
Конкурс - гарна справа. Теми наразі не маю на думці...
avatar
10 leskiv • 08:20, 16.07.2014 [Лінк на твір]
Я - за!
avatar
Думаю, що тему конкурсу можна прив'язувати до якоїсь дати.
   Конкурси можна зробити традиційними, наприклад, скоро День незалежності України  - тема від Катерини Чумак, далі православні свята - "Духовні джерела", вересень - "Шкільних років веселі сходинки", далі - День Святого Миколая, Новий рік, Різдво...
   Обов'язково мають бути "вічні теми": от як від пані Галини "Зустрілися двоє", тема сім'ї, роду "Душі моєї джерело", гамлетовська тема "Що є життя?"...
   Скільки людей - стільки ідей, а рішення - за адмінами. Ми - з вами!
avatar
Усим привіт!)Не залишуся мовчати.Напишу деякі мої спостереження:
1. Якщо вірші не коментують - це не означає, що сайт не активний чи вірш поганий. Не завжди є час писати коментар (домашні справи, робота, родина, діти..)
2. На мою думку, існує деякий стереотип на сайті щодо віршів - їх розміру, форми. Я у першу чергу звертаю увагу на образи і зміст. Дуже часто прочитавши "правильний,класичний" вірш, не залишається нічого у спогадах. А  от написаний, можливо, не вірно, але з душею і чистими, не стандартними образами вірш - запам.ятовується!
3. Щодо конкурсів - приймала участь у декількох, але як показує цей не великий досвід))) - голосують люди по-знайомству, подавши оголошення у соціальні мережі (мовляв, проголосуйте). Мене крім сайту поезії, наприклад, ніде не знайдеш)))
4. А все ж таки цікаво. Теми конкурсів - "Найсвітліший образ душі", "Мені наснилося....", "Моя родина" тощо...
5. Хотілося б форум, присвячений школі віршування - для поетів - початківців...

З повагою, ваш поет-початківець))))
avatar
1
21 virchi • 11:45, 17.07.2014 [Лінк на твір]
Кожну тему конкурсу прошу написати у окремому коментарі, так, як це зробила пані Ірина Пшиченко. Так можна голосувати за кожну тему окремо...
avatar
0
23 malovana • 23:03, 18.07.2014 [Лінк на твір]
Щодо римування, норм, якщо буде створено форум - з задоволенням відповідатиму.
Щодо правильності - якщо користуємося класичними формами - їх мусимо дотримуватися, звичайно, можуть бути відхилення, але якщо автор свідомо до цього йшов. Хтось вираховує, хтось просто пише - або інтуітивно, або впевнено - "чує" .. Але пройти через школу класичних форм і розуміти їх - варто.
avatar
13 Koshkina • 15:59, 16.07.2014 [Лінк на твір]
Так, погоджуюся, що голосувати будуть за тих, у кого багато прибічників, друзів.....За мене мало проголосують, бо більше" ворогів" чим друзів.... Стереотипи , щодо розміру вірша, рим існують , погоджуюся..., бо вірші не обов"язково писати так, як  написано в правилах, адже правила придумали люди....В сучасній поезії вже більше і більше пишуть білі вірші...
Конкурс про родину , життя, літо вже були....
А щодо активності, то психологічно в людини закладено активність у суспільсві......Висноновок один : користувачі, більшість, не мають активності на генетичному рівні...Отак і в державі....
Пропоную теми:- Кохання - це із серця пісня.
-Поет  перегортає сторінки душі.
-Україна починається з людини.
Часто поети полюбляють прив"язувати поезію до дат. Ну, це вже як на заказ.....
avatar
3
14 virchi • 16:13, 16.07.2014 [Лінк на твір]
Дякую за коментар, але напишіть кожну тему у окремому коментарі, щоб можна було голосувати за неї...
avatar
15 Koshkina • 16:27, 16.07.2014 [Лінк на твір]
Не розумію, як це написаити окремо, але  напевто так....

Кохання - це із серця пісня.
avatar
1
18 virchi • 08:42, 17.07.2014 [Лінк на твір]
Усе вірно. Дякую.
avatar
16 Koshkina • 16:27, 16.07.2014 [Лінк на твір]
Поет перегортає сторінки душі
avatar
17 Koshkina • 16:29, 16.07.2014 [Лінк на твір]
Україна  починається  з людини.
avatar
Що має місце у моїй душі
avatar
Я вільна птаха вільного життя
avatar
1
22 Мурашка • 20:21, 17.07.2014 [Лінк на твір]
Я рада,що мені вдалося,звичайно, з допомогою пане Василя трішки "розворушити" активність
Анумивців.Щодо конкурсу я за тему п. Катерини Ч. "Давайте поговоримо",але вона багатогранна,
це затруднить оцінювання.Гарна тема :"Що має місце в моїй душі!"
avatar
24 Lubavka • 10:54, 30.07.2014 [Лінк на твір]
Підтримую думку про конкурс "З чим зустрічаєш день прийдешній?", лише пропоную вдосконалити назву і спростити для вимови - на таку: "ЯК
ЗУСТРІНЕШ(-У) ДЕНЬ ПРИЙДЕШНІЙ" (знак запитання - не обов"язковий).
avatar
25 Lubavka • 10:56, 30.07.2014 [Лінк на твір]
А ще пропоную і конкурс від себе, зокрема, КОНКУРС ПРО УПА. На головній сторінці, в "Новинах", я подала весь текст оголошення про
конкурс, який уже стартував і триватиме до 1 вересня. Приймаються
краєзнавчі, публіцистичні та художні твори (поезія, мала проза).
Передбачається видання збірника творів, які увійдуть до нього. Читайте детальніше на гол. сторінці.
avatar
26 karas • 18:52, 31.07.2014 [Лінк на твір]
Я , особисто за будь яку тему , яка б покращувала  наше життя . Тому я пишу свої прозові твори І "записки на полях " і її продовження ( колись почав , але потім вирішив що спочатку повинні бути "записки" , а прикінці ( тобто ці книги це підготовка то конкретної книги - тобто як повинно ( на мою думку бути наше життя , і не тільки на Україні) нам жити - книга буде називатися - книга "демократія , або щось в цьому сенсі) де вже будуть конкретні пропозиції і економічні ( не насміхайтеся з того що я не економіст , але згодом прочитавши дещо зрозумієте) і політичні і взагалі - про зміну сучасної світової системи влади , але про це згодом. Але чи буде ця нова тема актуальна і чи активізує навіть самих активних... я сумніваюся , і про це також буде в моїй книзі , а саме про те - чому , особливо українці , є дуже відокремлиними від суспільних проблем і живуть по принципу - "МОЯ ХАТА З КРАЮ". Але якщо будь хто щось цікаве ( тему чи питання ) підійме - я буду обовязково активним , я за !!! Але зараз пора відпусток , я саме приїхав з відпустки ( відбув половину , ще половику маю , бо я вчитель і маю аж 56 днів) , і тому не знаю де ще буду , але де б не був , по можливості буду підтримувати різні теми. Але почитайте і мої попередні - адже це також про наше життя, яке завжди актуальне - але хто і як відреагував - можете і там визначити !?!?!?!? up up up
1-20 21-22

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz