Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Пт, 19.04.2024, 13:36
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [797]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Свій День народження ...
Всего ответов: 464

Російські академіки пишуть "Історію Новоросії"

  Російські академіки обіцяють підготувати видання "Історія Новоросії" до березня 2015 року.

Про це заявив директор Інституту російської історії РАН Юрій Пєтров на зустрічі спікера Держдуми Сєрґєя Наришкіна з істориками Російської академії наук, повідомляє ІТАР-ТАСС.

"У нас уже склався творчий колектив, ми готові приступити до роботи і підготувати авторський варіант тексту приблизно до березня, - сказав Пєтров. - Обсяг - 60 друкованих аркушів [більше тисячі сторінок]".

Майбутню книгу включили у план пріоритетних проектів Російського історичного товариства.


Як відомо, у липні 2014 року Російська академія наук повідомила про плани написати історію "Новоросії" під егідою Російського історичного товариства.

На думку академіків, межами "новоросійських" кордонів є "гирло Дністра, на сході Північний Кавказ, на півночі район нинішнього Луганська та Харкова".

Російське історичне товариство було створене у 2012 році - його очолив Сєрґєй Наришкін, який до того був головою президентської Комісії з протидії спробам фальсифікації історії на шкоду інтересам Росії.

Опікунську раду товариства очолив президент РФ Владімір Путін. Саме ця організація розробляє однакову для всіх шкіл "канонічну" концепцію викладання історії Росії в середній школі.

У червні 2014 року Путін доручив міносвіти спільно з Російським історичним товариством "гідно представити роль Криму в долі Росії" для нової шкільної програми з історії РФ.

У липні 2014 року повідомлялося, що в Держдумі РФ хочуть офіційно називати південь і схід України Новоросією.
Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: virchi

    Ключові слова (теги) матеріалу: історія Новоросії, російські академіки


Коментарів: 5
avatar
1
1 karas • 13:40, 27.08.2014 [Лінк на твір]
Малоросія, Новоросія , аж ніяк не Україна ! Чому бояться ці "історики" , України , бо сама назва видно має якесь магічне значення , напевно утотожнюється із СВОБОДОЮ, ВОЛЕЮ , а це імперським прихвостням не до снаги . Російсьо-путінські історики , напевно так бояться визвольної української війни , що задумали ще й так нагнітати навколо України обстановку , що їм вже мало інших видань , де вони паплюжать Україну , вони вже "дозріли" до написання путінської історії України . Нехай пишуть , але свою беззахисність перед правдою України , і світу , вони не приховають , ніякими "історичними" правдами про Україну. Слава Україні ! Геть малоросійські плани Москви !
avatar
2 Slivka • 22:29, 27.08.2014 [Лінк на твір]
Москва с поконвіків намагається ототожнити себе з Русью, але Рось не Русь) Русь це Київ) Київ це Україна) А ті монголи московскі нехай називають що хочуть і як хочуть) То їх проблеми.
avatar
1
3 oles • 23:21, 27.08.2014 [Лінк на твір]
Вся історія московщини побудована на брехні та фальсифікації, і сучасна путіська пропаганда (історією це потворення назвати не можна) є вершиною такої брехні. Вони там всі такі академіки, як  наш "прффесор" янук.  Слава Україні!
avatar
0
4 virchi • 12:07, 28.08.2014 [Лінк на твір]
Це правда. Путін у брехні перевершив, здаєтьсья, усіх разом узятих діячів колишнього радсоюзу. Перефразовуючи один відомий вислів: коли трохи кажеш неправду - це обман, а коли вагон брехні - це вже правда.
avatar
0
5 karas • 12:15, 28.08.2014 [Лінк на твір]
Росіяни хитрі , вони думають що забрали собі назву з кореня Русь , ( расєянє) , але росіяни - швидше від слова - РОЗСІЯНІ , а не від назви Русь , просто кожен читає так як хоче , а справді , хто зробив Україну - окраїною , невідомо . А може назва Україна означає що ми якраз живемо - У -- КРАЇНІ ! , тобто у державі , а решта , в першу черку росіяни поза нею...А це не головне , головне що вибір своєї влади у українців щораз гірший , невже після Януковича ми оберемо ще щось гірше... Не віриться... Я цього не хочу !

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz