Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Сб, 27.04.2024, 00:58
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Прочитавши вірш чи прозовий твір, коментар...
Всего ответов: 350

Росія погрожує припинити у вівторок постачання газу Україні

Російський "Газпром" заявив, що вже у вівторок перекриє газову трубу Україні. У Москві пояснили, що перерахованих 15 мільйонів доларів передоплати за поставки у березні вистачить лише на один день – понеділок, 2 березня.
"Якщо до кінця понеділка "Газпром" не отримає гроші, виникає ситуація, коли з вівторка можна припиняти постачання газу", - сказав сьогодні міністр енергетики РФ Олександр Новак. При цьому Новак запевнив, що європейським споживачам газ буде поставлятися в повному обсязі.

У понеділок у бельгійському Брюсселі відбудуться тристоронні переговори України, Росії та Єврокомісії. Там обговорюватимуть питання "зимових" поставок блакитного палива. "Ми віддаємо звіт у серйозності ситуації (припинення постачання російського газу в Україну) і невідкладному характері її вирішення. Ось чому ми скликали цю нараду всіх сторін у понеділок. Дві сторони - українська і російська - погодилися приїхати на цю зустріч, і ми цим задоволені ", - уточнила офіційний представник Єврокомісії Анна-Кайса Ітконен. Тим часом Україна веде переговори про укладення довгострокових контрактів на поставки газу з Європи. Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв. "Ми нещодавно отримали пропозицію від трьох великих європейських компаній перейти на довгострокові відносини, підписати повноцінний довгостроковий контракт", - сказав він. За словами Коболєва, йдеться про компанії, які в даний час здійснюють відповідні поставки для "Нафтогазу". Нині існують щомісячні контракти.
Водночас із сьогоднішнього дня, 27 лютого, Україна має намір почати закачування газу в свої підземні газосховища, що фактично означає успішне проходження країною опалювального періоду 2014/2015 років. "Ми сьогодні запустимо "підземку" на закачування, хоча зазвичай це відбувається на початку квітня", - уточнив Коболєв. За його словами, почати процес закачування дозволяють поточні обсяги споживання газу в державі та наявність достатніх обсягів газу в магістральних трубопроводах. Нагадаємо, раніше Коболєв заявив, що цього року Україна купить 60% газу в Європі. Хоча ще два роки тому 95% всього імпорту блакитного палива припадало на Росію.




 
Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: Черешенька



Коментарів: 1
avatar
1
1 karas • 08:59, 28.02.2015 [Лінк на твір]
Страхи Росії підтверджуються , коли ворог боїться починає страшити - буде важко , ми переживемо , якщо в колі внутрішніх "друзів" зробимо чистку

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz