Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Нд, 28.04.2024, 21:21
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Чи потрібен цей модуль
Всего ответов: 355

Ольгінські тролі в Україні



Оскільки на  "Анумо знову віршувать!" нещодавно з'явився російський троль, то, нижче викладений матеріал, буде вельми корисним для тих, хто ще й досі не знає, що то воно таке - путінська інтернет-орда.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ольгінські тролі в Україні

10853 24

Одним з інструментів російської пропаганди нині є тролі — проплачені коментатори. Вони заполоняють гілки обговорень різних сайтів, форумів та сторінок соціальних мереж. Просто рятунку від цих пронир немає. Будь-яку тему здатні перекрутити чи перебрехати, опустити рівень дискусії нижче плінтуса. Часто просто закидАють гілку розмови матюками і брутальщиною. І врешті-решт дискусія, яка перед цим жваво точилася, перетворюється на, вибачте на слові, срач. І долучатися до неї користувачі не мають жодного бажання.

Зауважу, що тролінг в тій чи іншій формі існує давно. На початках він зустрічався найчастіше в блогах Живого журналу. А от більш масштабним, керованим, проплаченим явищем це стало можливим в Росії. Приблизно рік тому. Це діло, навіть поставлене на виробничі рейки. Перша контора і досі найбільш впливова, в якій працювали «виробничники», була створена влітку 2013-го в Ольгіно (передмістя Санкт-Петербурга) з офіційною назвою «Агенство інтернет-досліджень». Згідно штатного розпису по стану на квітень 2014 року тут працює до 600 людей. Серед них блогери, коментатори, журналісти, перекладачі. Завдання було поставлене чітко: критикувати російську опозицію та все, що з нею пов'язане, а режим Путіна розхвалювати і пишатися здобутками «Єдиної Росії».

Так звані штатні блогери мають норму написання постів та комментарів. «Ми працювали по 12 годин два через два. У блогера норма — 10 постів в день, 750 символів мінімум, у коментатора — 126 коментарів і два поста. У блогера у розпоряджені три акаунта. Десять технічних завдань йому потрібно між ними розподілити. Технічне завдання складається з тези або новини, або висновку, до якого ти повинен прийти. Себто потрібно підігнати рішення під відповідь. Умовно кажучи, ти пишеш, що випік пиріг, а в кінці — як добре в Росії жити, а Путін хороший», - розповів в інтерв'ю «Діловому Петербургу» колишній троль.

Контора керується з офісу фірми «Конкорд», власником якої є олігарх Євгеній Пригожин, який особисто знайомий з Путіним, і якого поза очі називають шеф-кухарем Кремля. Пригожинський «Конкорд» накривав столи під час інавгурації Путіна в травні 2012 року. Підтвердженням зв'язку «Конкорду» з ольгінськими тролями є інформація, опублікувана «Анонімним інтернаціоналом». Блогер Андрій Мальгін переконаний, що якщо теперішній темп витрат збережеться, то "ферма тролів" буде коштувати Пригожину біля $10 млн в рік. Фундаментальне розслідування (http://www.novayagazeta.ru/society/59903.html) по ольгинських тролях провела журналістка «Нової газети». В значній мірі цю тему висвітлювали такі видання як «Инсайдер», Фонтанка.ру та інші. Той же «Анонімний інтернаціонал» викладав у мережу контакти працівників контори, листування. Правда юристи з Росії вимагали від файлообмінника ex.ua, щоб листування, було видалене, а користувач заблокований. Та нічого в них не вийшло. Архів досі на місці.

Цікаво, що після потоку критики виконавчий директор АІД Михайло Бурчик в своєму блозі заявив, що пишається званням троля. Нічого не скажеш, почесна професія.

Якщо спочатку ольгінським тролям наказували в основному працювати лише по Росії: пишатися промовою Путіна на Новий рік, викривати Навального за п'янку, то з початком революційних подій в Україні вектор змінився. Тролі почали «мочити» учасників Майдану і критикувати вже українську опозицію. З переписки, яку оприлюднив «Анонімний інтернаціонал» стає відомо про щедру проплаченість статтей та коментарів.

Також був створений філіал Новинне агенство «Харків» (адреса - http://nahnews.com.ua/), утримання якого обходилося Пригожину трохи більше мільйон рублів на місяць. Агенство досі працює. І явно не в проукраїнському стилі. Тому не варто дивуватися, що Ленін упав лише нещодавно.

Небезпека діяльності тролів не перебільшена, а навіть навпаки недооцінюється. Варто лише згадати два випадки.

Перший — напад озброєних проросійськи налаштованих осіб на проукраїнського мітинг в Одесі. Внаслідок некомпетентної роботи міліції тоді сталася трагедія в Будинку профспілок. Верески в стилі «бендери» убілі руских по інтернетах розносли саме тролі.

Про дійсний перебіг подій того дня написав очевидець, одеський блогер napaki (http://napaki.livejournal.com/100072.html).

Другий випадок - це провокації у Маріуполі на 9 травня, коли підставні люди розіграли спектакль, створюючи паніку в центрі міста та перешкоджаючи українським військовим. В ньому українська армія підносилася як агресори, місцеві мешканці — жертвами. Детально проаналізувала цю провокацію у своєму розслідуванні «Маскі-шоу консерв» (http://maidanns.blogspot.com/2014/05/72.html) блогер Наталія Саражинська. Але ж багато хто повірив, що українські солдати розстріляли мирних маріупольчан. І в цьому випадку «розганяли» брехливу інформацію по мережі саме тролі.

Якщо мешканці Донбасу та росіяни досі сумнівалися, яку сторону взяти в протистоянні Майдан-Антимайдан, то брехливий опис і коментування події в Одесі та Маріуполі «підштовхнули» на бік антимайданівців. Як наслідок маємо сотні бажаючих росіян рятувати славян від фашистів-бандерівців. І маємо сотні-тисяч загиблих росіян і українців.

Кремлівські тролі небезпечні. Кількість їх зростає, бо їх підкормлюють наближені до Путіна особи. І існувати ці потвори будуть доти, допоки їм будуть платити 15 рублів за коментар.

Однією з останніх тенденцій стало те, що тролі заполоняють соціальну мережу «Фейсбук» і мережу мікроблогів «Твіттер». Раніше ці паскудники здебільшого паслися в «Живому журналі» та «Вконтакті». Більше того, для навіювання іноземцям проросійського бачення щодо Криму, Донбасу, українського керівництва, тролятіна вже завойовує сайти іноземних ЗМІ.

Отже тролі не сплять, маємо бути і ми пильними. Не виключаю, що тролі почнуть коментувати й цей запис.

http://uainfo.org/blognews/427172-olgnsk-trol-v-ukrayin.html


 
Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: ruhlyvy



Коментарів: 11
avatar
1
1 ruhlyvy • 05:18, 14.02.2016 [Лінк на твір]
Вперше з кремлівськими тролями я зіткнувся весною 2014-го на поетичному сайті Стіхі.ру. Тоді, коли Янукович втік до Росії, а Путін анексував Крим, проплачені інтернет-тітушки буквально заполонили всі анонси на цьому, самому великому у світі, літсайті. Тони рим про "фашистов-бЄндер", мерзотні фото-жаби на майданівців, десятки схвальних відгуків під кожним таким опусом і, що саме головне, масові атаки на всіх українських авторів, котрі насмілювалися говорити правду про події в Україні - ось повсякденна картина тих днів на Стіхірі. І так було геть на усіх російських літсайтах! Але Луб'янці, котра керувала всією цією кампанією, всього того здалося замало і, як кажуть обізнані люди, перед адмінами російських літсайтів поставили чітке завдання: "Зачістіть всєх укров-бандьор с наших сайтов!". Всіх-не всіх, але найбільш активних проукраїнських авторів з ЕрЕфівських літсайтів таки позмивали. З гордістю можу сказати, що серед тих, кого в той період ФСБшники забанили на Стіхі.ру, був і я...
Тепер трохи про самих тролів-рашистів. Переважна більшість цих тварюк - старшокласники та студенти. Більшість з них були в таких пропутінських молодіжних організаціях, як "Наши" та "Молода гвардія". Майже всі ці хлопчики та дівчатка є вихідцями з дуже небагатих сімей. Майже всі вони живуть поза межами, жируючих Москви та Пітера. Чому так? Та тому, що московські або пітерські студенти просто полінуються метушитися за ті гроші, котрі платить тролям за їхню брудну місію Кремль. Отже, типовий російський троль, що гавкає на любому українському сайті, є, фактично, маргіналом, котрий не має жодного уявлення про Україну і виконує його гидотну роботу СУТО за ті копійки, котрі передає йому куратор з "Контори". Авжеж, ті тролі, котрі володіють українською(таких можна полічити по пальцях), отримують кращу платню, але вся інша босота має за свої старання по 15 дерев'яних за один коментар. Для якого-небудь Серпухова чи там Тамбова це є ЩОСЬ. За місяць старань на ідеологічному фронті тролик може заробити собі на нові джинсики чи на похід до місцевого "Макдональдсу", котрий здається цим бідакам вельми крутим місцем. Для чого я все це тут кажу? Та для того, аби ви, шановні пані та панове, знали, що маєте справу не з чимось страшним та незбагненним, а з доволі жалюгідними пацаніськами, котрі шакалять в Мережі не через їхні політичні переконання, а виключно за гроші!

avatar
-1
2 Koshkina • 11:07, 15.02.2016 [Лінк на твір]
Якщо хтось вважає когось ворогам, то сам в своїй душі носить ненависть. Ненависть не може перемогти. Вона породжує безкінечну якусь, навіть незрозумілу боротьбу. Яка тягнеться століттями... Зрозумійте , пане Борисе, що на цьому сайті люди, в більшості своїй, вкладають сили і уміння для розвитку української поезіі і прози, все інше , то вже не головне. А Ви хочете щоб хтось вступав у ваші дискусії ? Ваша боротьба тут недоречна. Україна з Росією має тісні дипломатичні стосунки і ніхто їх не відміняв. То ж треба виходити на вищий ступінь боротьби, бо тут нічого не вийде. Тут творчі люди , а не політичні політологи...
avatar
0
3 ruhlyvy • 12:50, 15.02.2016 [Лінк на твір]
Пані Ірино, в чаті Ви бачили роботу троля-рашиста і вигукнули запитання - я сходу відповів на них передруком матеріалу з відомого українського сайту. Ото і все! Ви любите Росію? Чудово! Напишіть про це у Вашому матеріалі і зумійте переконати усіх, що РФ нині і довічно - самий найкращий друг України, більше того - БРАТ! ;) Ото і все! Але ж Ви чомусь цього категорично не хочете і йдете заважати мені робити те, що я вважаю важливим та корисним. Я зробив якесь порушення сайтівських правил? Абсолютно ні! Інакше б я отримав зауваження від пана Гонти. То які проблеми, пані?.. Особисто я підозрюю, що Ваші постійні закиди до мене, включаючи і ВІДВЕРТО неввічливі коменти під деякими моїми фото, носять абсолютно не ідеологічний характер, а ОСОБИСТИЙ. Пані Ірино, мені шкода, але з тим Вам потрібно якось закінчувати, бо з того нічого не вийде - гарантую Вам! :smiles:
avatar
-1
4 Koshkina • 13:24, 15.02.2016 [Лінк на твір]
Зі мною закінчувати? А що хтось щось починав? І що це за за особистий характер? Це що, виходить всім, кому я пишу, то це несе якийсь особистий характер? Ви що зовсім здуріли? Таке враження що Ви живете в особистій придуманій ілюзії.  З огляду з того, що коментарів під вашими дописами майже немає, то теми ці тут не цікаві.... Пишіть скільки влізе у вашу голову, бо Ви вважаєте, що займаєтеся правильними справами. Всі навкруги вороги і всі заважають щось робити... Схоже на хворобливий фанатизм...
avatar
0
5 ruhlyvy • 00:45, 16.02.2016 [Лінк на твір]
Пані Ірино, відповідаю Вам чітко! По-перше, коментарів немає під всіма вкидами на ГС в темі "Новини сайту", окрім моїх, бо під моїми є Ваші словеса. Так? Так! ;) А по-друге, вороги в мене ті самі, що й в усієї України: промоскальськи налаштовані хохли-совки, котрі і після вбивства путінськими засланцями на Донбасі 10,000 громадян України, всюди вонючать, що Росія для України - СТАРША сестра навіки! Саме ця ПАСКУДНА публіка становить зараз, після всього того, що Україна отримала від "старшої сестри навіки" за період з лютого 2014-го року, оті ГАНЕБНІ 40% населення, котрі категорично виступають проти зв'язків України з НАТО і за "тісні дипломатичні стосунки" з путінською РФ! Пані Ірино, закарбуйте собі раз і назавжди: Борис Костинський боровся, бореться і буде, поки дихає, боротися за ЄВРОПЕЙСЬКУ Україну! Причому УСЮДИ, де він є, включаючи і сайт "Анумо знову віршувать!" !
avatar
-1
6 Koshkina • 17:30, 16.02.2016 [Лінк на твір]
Впевнена, що через 3 роки, вже не буде того Яроша, про якого Ви велично говорите. Тут, на Україні, про нього думають, знають не все так позитивно.... Краще шукати хороше щось в Богові для себе.... Все, що людина має навкруги, заслуговує. То ж Схід України сам винен в тому, то там відбува.ться....Люди особисто йшли до цього свїми діяннями. Я їм співчуваю, але їхнім гріхам, -ні.

Не так тії вороги,Як добрії люди —І окрадуть жалкуючи,Плачучи осудять,І попросять тебе в хату.І будуть вітати,І питать тебе про тебе,Щоб потім сміятись,Щоб з тебе сміятись,Щоб тебе добити...Без ворогів можна в світіЯк-небудь прожити.... Т. Шевченко
Із міні чату: Ви думаєте, що українці які живуть поряд зі мною не допомагають армії, нужденним, хворим... Хто може оцінити значення тієї чи іншої допомоги? - Тільки Бог. Вважаю про це не потрібно говорити... Можете - допоможіть, про інше мовчить. Буду їсти одну картоплю, але Україну не залишу.

Звернення до всіх анумо: Як завжди, всі тихенько спостерігають за цією дискусією і мовчать... Дуже часто у нас когось цькують, а всі відмовчуються. НІ, пан Борис, мене не ображає. Просто боюся байдужих.....
avatar
1
7 ruhlyvy • 00:32, 17.02.2016 [Лінк на твір]
Пані Ірино, судячи з Вашої риторики, Ви належите до Церкви Свідків Ієгови або до Адвентистів Сьомого Дня. Дуже часто стикаюся з цими людьми в Рочестері. Їх тут вже більше 6 тисяч. Переважно, вихідці з сільської місцевості Галичини. А от я, скоріше, язичник, бо інституцію ЛЮБОЇ церкви вважаю елементом насильства над мозками людей. Бог-Творець чи-то Абсолют, чи-то Вищий Всесвітній Розум, чи-то Глобальна Матриця існує - це перевірено мною на власній шкірі, але ВІН не потребує нічого, окрім контакту з НИМ і щирої поваги до НЬОГО. Ні всілякі храми, ні натовпи в них ЙОМУ абсолютно не потрібні. Інституція Церкви не є вигадкою Бога, але є СУТО людським витвором, бо людям властиве бажання ходити юрбою. Але це моя власна концепція і я її нікому не нав'язую.
Стосовно ж того, що ви закликаєте сюди когось підтримати Вас, то я це чудово розумію, бо Ви нарвалися на дуже сильного полеміста, що має величезний досвід "тьорок" в Мережі. ;) На Стіхірі я чавив вельми балакучих москаликів, причому не тупу "вату", а доволі освічених та затятих шовінюг. Але! Впевнений на всі 100, що РЕАЛЬНО допомогти Вам на цьому сайті зможе тільки пан Гонта, бо він тут ГОСПОДАР і він може врятувати Вас від перспективи бути TOTALLY DOWN. ;)
avatar
-1
8 Koshkina • 14:30, 17.02.2016 [Лінк на твір]
Ой! Типічний іноземний гонор: Я , я, я............Гордість особиста зашкалює..........  Так як Ви робите висновки про людей, то означає про Вашу недалекоглядність. Ваші пусті слова і балаканина, яка нікуди не веде,  мене більше не цікавить....

Найдешевший сорт гордості - це національна гордість. Вона виявляє, що одержимий нею страждає відсутністю індивідуальних якостей, якими він міг би пишатися, - інакше йому не потрібно б було хапатися за те, що він поділяє зі стількома мільйонами. Хто володіє значними особистими перевагами, той, навпаки, самим ясним чином зрозуміє усі недоліки своєї нації, маючи їх постійно перед очима. Але всякий жалюгідний простак, який не має нічого в світі, чим би він міг гордитися, хапається за останній ресурс гордості - за націю, до якої він належить: він заспокоюється на цьому і вдячно готовий криво і навскіс захищати всі недоліки і дурості, які їй властиві . - А. Шопенгауер
avatar
0
9 ruhlyvy • 00:17, 18.02.2016 [Лінк на твір]
Шопенгауера поважаю. Фрейда теж... Але Ви весь час підкидаєте теми, котрі АБСОЛЮТНО не стосуються тренда нашої розмови. Зокрема, ні с того, ні с сього починаєте говорити не про троля, а про Яроша чи національне питання. Таким чином, пані Ірино, аби Ви залишилися з гарним настроєм, то дарую Вам оцього віршика:
http://virchi.pp.net.ua/publ/0-0-1888-0-17    ;)
avatar
0
10 Koshkina • 18:56, 18.02.2016 [Лінк на твір]
Ви навіть не розумієте , як людині підняти настрій... Хоча, Вас ніхто про це не просив. Вірш дуже поганий. Людські страсті ніколи до добра не вели....
avatar
0
11 ruhlyvy • 00:07, 19.02.2016 [Лінк на твір]
Пані Ірино, я Вас просто підколов, а Ви сходу повелися. Га-га-га! s-4 А вірш цей доволі гарний, хоч і ДУЖЕ специфічний, але для сектантки таки неприйнятний - згоден. Ну, знову кажу, це була така собі ПІДКОЛОЧКА. Разводілово, як зараз кажуть. s-4
Все, пані Ірино, гадаю, що ми з Вами нарешті розійшлися, як у морі кораблі. Слава Богові! s-6

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz