Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Ср, 24.04.2024, 03:17
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Свій День народження ...
Всего ответов: 464

Яке свято, панове, коли гине Надія Савченко?!



Яке свято, панове, коли гине Надія Савченко?!

Пані та панове! Ясна річ, я міг би розшаркатись зараз перед жіночою громадою в солоденько-грайливому поздоровленні "мілих дам" з цим СУТО совковим святом, котре вигадали дві німецькі соціал-демократки - Клара Цеткін та Роза Люксембург, але в російській в'язниці в ці хвилини, коли ви читаєте цей текст, вмирає Надя Савченко. Я почав би плювати на своє зображення в дзеркалі, аби не висловив зараз те, що НЕ МАЮ ПРАВА не висловити! 

Вмирає СПРАВЖНЯ ГЕРОЇНЯ України! 

Сухе голодування, котре виголосила Надя Савченко в ростовській тюрмі, однозначно закінчується смертю. Людина просто не може жити без води довше тижня... Надя вмирає, а всі мовчать. Петро Порошенко збирається 8 березня з візитом до Туреччини, депутати Верховної Ради перебувають на канікулах, уряд України борсається у тому, вибачаюсь, говні, котре вони продукують. Я сподівався, що на майданне віче минулої неділі, котре було присвячено Надії Савченко, прийдуть сотні тисяч киян та гостей столиці України. Прийшло кілька тисяч... Я чекав, що Україною, після слів Наді про те, що вона, так чи інакше, але вийде з тюрми вільною - живою або мертвою, прокотиться могутня хвиля людської солідарності, але все, на що спромоглося українське суспільство в останні дні - поодинокі пікети та нечисельні мітинги в деяких великих містах... Україна, неначе зазомбована якимось страшним чаклуном, готується до святкування совдепівського свята! Україна пише поздоровлення "з міжнародним жіночим днем" і купує шампанське і квіти! Україна тупо дивиться в екран зомбо-ящика і МОВЧИТЬ про те, про що не можна мовчати - про долю тієї, кінчика мізинця котрої не варті зараз усі українські політики, узяті разом з їхнім безглуздим та розумово недорозвиненим електоратом! 

Друзі! Надії Савченко залишилося бути серед нас, живих, лічені години! Не можна зараз мовчати, шановні! НЕ МОЖНА! І не треба казати, що від нас нічого не залежить! Коли усі разом встають і вигукують свій гнів, падають стіни навіть самих міцних фортець та в'язниць! 

СВОБОДУ НАДІЇ САВЧЕНКО!!! 

Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: ruhlyvy



Коментарів: 33
avatar
1
1 virchi • 04:05, 08.03.2016 [Лінк на твір]
Хотів на "Анумо" в новинах привітати жінок зі святом, але тепер після публікації Бориса Костинського цього не буду робити. Це зроблю у приватних повідомленнях усім користувачам сайту.
avatar
1
2 ruhlyvy • 12:47, 08.03.2016 [Лінк на твір]
Це слушне рішення, пане Василю! respect
avatar
0
3 taisa75 • 15:24, 08.03.2016 [Лінк на твір]
Міжнародний жіночий день — день солідарності жінок у боротьбі за повні політичні, економічні і соціальні права. (Вікіпедія)
Започаткований 1910-го року, коли "совка" ще й в проекті не було(хоча проект можливо й був).
Так, мені шкода Савченко, так - я пишаюся, що Україна має таку доньку, але зараз її порятунок, це справа юристів і дипломатів. Така реальність.
Дякую адміністрації за привітання! Це свято варте того, щоб про нього пам'ятати. Жінці і в сучасному світі доводиться щодня боротися за свої права, як у власній родині, так і в роботі, політиці чи на війні.
Миру нам усім! І, звичайно, свободу Надії Савченко!
avatar
-1
8 ruhlyvy • 13:07, 09.03.2016 [Лінк на твір]
Справа порятунку Надії Савченко не в руках юристів, а в руках УКРАЇНЦІВ! Мені щиро шкода, що Ви цього не розумієте! Стосовно ж 8-го Березня, то ця дата - РУДИМЕНТ СРСР і це, силою нав'язане українцям свято, має бути так само скасоване, як і 23-е Лютого та 7-е Листопада! 
avatar
32 yuniks54 • 03:03, 14.03.2016 [Лінк на твір]
Я вот, здесь, прочитал: Міжнародний жіночий день — день солідарності жінок у боротьбіза повні політичні, економічні і соціальні права. (Вікіпедія)… и НИ СЛОВА О ЛЮБВИ!!!
Хотите бороться с миром – боритесь, к чему это совместимость БОРЬБЫ, по-феминистки,привлекая, даже требуя внимание мужчин, не проще ли назвать этот день «День взаимного внимания и любви» (к примеру) – только выкиньте это совковое понятии о «солидарности,политике, экономики» или идите в этот день – митингуйте, требуйте свои права. Яже, привык дарить своей любимой цветы не по случаю - а от души. И не люблю,когда меня обязывают – это унизительно!
avatar
2
4 Asedo1949 • 17:44, 08.03.2016 [Лінк на твір]
День 8 Березня, як свято, можна й не святкувати, та й не всі його святкували при "совках", бо це звичайний день і ніяких особливостей немає (окрім зайвого вихідного), але отримати привітання, що несуть масу позитиву - дуже приємно, за що адміну щиро дякую!
Щодо Надії Савченко, я повністю погоджуюся з п. Таїсією. Є різні обставини і зараз вони такі, що зайвих емоцій не треба, а тим більше, із нашою соціалкою. Ми молимось за її здоров'я і плекаєм надію, що Бог нам допоможе, що дипломати спрацюють на відмінно, та й вона рішуче налаштована, то ж скоро мати обійме свою дочку- героїню живою і здоровою.
avatar
-1
7 ruhlyvy • 13:02, 09.03.2016 [Лінк на твір]
Пані Катерино, хоч убийте мене, але я не можу збагнути, яке відношення до громадянської позиції людини має, як Ви кажете, СОЦІАЛКА? Виходить, що якщо у холодильнику лежать  всілякі шинки, то вийти на вулицю на захист ГЕРОЇНІ можна, а, якщо у холодильнику борщ з квасолею та макарони, то можна посидіти дома перед зомбо-ящиком і подивитись рашевську мелодраму на 50 серій? Пані Катерино, можу Вам сказати чітко, що при таких підходах і через 100 років у холодильниках українців буде бідненько, бо там, де люди плюють на мораль, ніколи не буває процвітання у "СОЦІАЛЦІ"! Це, пані, аксіома, відома ще з давніх давен!
avatar
2
9 Asedo1949 • 19:22, 09.03.2016 [Лінк на твір]
Під соціалкою я розумію не борщі і шинки, а настрій народу, який панує зараз в Україні, ті негаразди, що підбурюють і без того наелектризований натовп, той бунтівний факел, що може спалахнути кожної хвилини, якраз на руку ворогам. Скажете:- Яке це має значення? Величезне!!!-скажу я Вам, та й, що толку кричати до глухо-німого.Слова, просьби, накази- справляють позитивну дію на нормальних людей, а ми маємо справу із нелюдом.
avatar
-1
10 ruhlyvy • 00:41, 10.03.2016 [Лінк на твір]
Пані Катерино, я бачу, що Ви не розумієте елементарного. Коли на вулиці виходять мільйони людей на знак протесту або солідарності, то це створює: 1) так званий егрегор - енергетичний пресинг, котрий має нечувану природну силу; 2) картинку на усіх світових ТБ-екранах. Для чого потрібна ця картинка? Та для того, щоби створити тиск на уряди провідних країн! В країнах Заходу(а вже ж, не в азіатській Росії!) public opinion - громадська думка - є найгострішою зброєю. Любий уряд на Заході реагує на масові(саме МАСОВІ!) вияви протесту.  Стосовно ж того, що до Путіна не можна достукатися, то я Вас запевняю, пані Катерино, що то Порошенко та Яценюк не можуть достукатися, а, якби почав стукати Обама, то "незламний" підполковник КДБ доволі скоро покликав би свого радника Суркова і попрохав його щось придумати зі справою Савченко, щоби і обличчя Кремлю сяк-так зберегти, і Надя поїхала би з Ростова до Києва. Тиск на Обаму блазень Порошенко зробити не може - це ясно, як 2х2, але такий тиск ЗАПРОСТО може зробите кількадобове віче на Майдані, де ОБОВ'ЯЗКОВО має бути не менше 250-500 тисяч мітингарів. Так що, пані Катерино, сенс в масових вуличних заходах є, ще й який! Але! Треба щиро визнати, що пересічним українцям все те, вибачаюсь, до... Лічені люди АКТИВНО переймаються долею Наді, а ТОТАЛЬНА більшість, в кращому разі, молиться десь у кутку, а в гіршому - висловлює щось на зразок: "А кто єйо заставлял ідті на ету вайну? Сідела би сєбє тіхо, как ми і всьо било би харашо..." Це ГАНЬБА, пані Катерино! І можете бути упевненою, що Україні це віділ'ється добряче! Нація, котра не шанує та не боронить своїх СВЯТИХ, закінчує ЗАНЕПАДОМ, а по тому, і ЗНИКНЕННЯМ!
avatar
1
12 Koshkina • 10:04, 10.03.2016 [Лінк на твір]
Хто Ви такий, що можете людині писати "ганьба" і все інше? Ви багато в чому не розумієтесь.... Наголошую, що це поетичний сайт, а не політичні дебати.   А знаєте, скільки людей зараз сидить у нас в тюрмах за політичні погляди? А чи знаєте скільки в Росії наших людей в тюрмах? Давайте за всіх ... Вони теж патріоти..... Може, деякі вже вмерли? Зараз життя дуже важке в Україні. Але запитайте: Чому немає  Майдану і люди не виходять на вулицю? Я вже не один раз у своєму житті жертвувала своєю долею ради інших людей, а потім виходили не дуже гарні речі..
avatar
-1
15 ruhlyvy • 12:49, 10.03.2016 [Лінк на твір]
Пані Ірино! Слово "ГАНЬБА!" не було сказане мною пані Чумак. Читайте уважно текст! Стосовно ж того, що це ПОЕТИЧНИЙ сайт. Та я здогадуюся, пані... ;) Але, ще в далекі рухівські часи, я чітко закарбував, що коли Батьківщина переживає сутужний історичний період, то ПОЕЗІЯ МАЄ СТАВАТИ ЗБРОЄЮ! РАЗЮЧОЮ ТА СМЕРТЕЛЬНОЮ!
avatar
2
17 Asedo1949 • 14:28, 10.03.2016 [Лінк на твір]
Я Вам вдячна,п.Борисе, за таке розвернуте пояснення, бо Ви ж вважаєте мене "совдеповкою" та ще й в літах, то що я можу розуміти? Кажете: картинку, тиск на провідні країни? Ви забули,п.Борисе, в якому столітті ми живемо зі світовою розвідкою, із супутниковими даними...то ті провідні не бачать і не чують, якщо можуть сказати звідки стріляли, хто стріляв, коли і навіть якими кулями чи ракетами, а ми, відколи йде війна, повинні їм все щось доказувати, показувати речові докази і йти на поклін. Я скажу Вам так:- Якщо б їм було це вигідно, то давно б вже все закінчилося(може, добре що стримує атом), але ж воєнна доктрина в цих країнах росте, затрати збільшується і комусь це треба...
Скільки б Ви,п.Борисе, не обзивали сіль цукром, солодшою вона не стане. Поверніться назад. Як тільки ступила нога "зеленого чоловічка" на кримську землю, скільки, тільки на нашому сайті, було написано віршів кричущих; з просьбами, протестами і навіть з погрозами.Сайт, в буквальному сенсі того слова, кипів і, що це дало? хто нас послухався? Схід не спалахнув? Та чума була б і в Києві, якби не добровольці, та більш свідомі українці, які кістьми лягли, лиш би не пропустити її далі. Як думаєте, вони їм читали вірші і вигукували гасла, піджидаючи "егрегора" з нечуваною силою", щоб розігнав цю чуму? Я вірю в могутність слова, знаю, що натовп - сила, але й точно знаю, що проти ведмедя треба йти з рогатиною, а тим більше, якщо ведмідь в латах.
avatar
-1
18 ruhlyvy • 00:26, 11.03.2016 [Лінк на твір]
Пані Катерино, Ви свідомо відводите розмову з СУХОГО ГОЛОДУВАННЯ Надії Савченко на питання воєнного характеру та суто геополітичних проблем! В матеріалі, котрий я, користуючись моїм правом, як автора літературного сайту "Анумо знову віршувать!", вивісив на головній сторінці цього серверу, йдеться ВИКЛЮЧНО про СОЛІДАРНІСТЬ з ГЕРОЇНЕЮ ТА ОБЛИЧЧЯМ СУЧАСНОЇ УКРАЇНИ - офіцером ЗСУ Надією Савченко! ВСЕ! Чому Ви, вельмишановна пані Катерино, замість того, аби в кількох словах висловити Вашу солідарність з Надією, розпочали абсолютно не потрібну в такому випадку балаканину - я не можу збагнути! Я знаю, що проти сили потрібна сила, але зараз Україна демонструє всьому світові громадянську слабкість, бо, аби таке було у любій західній країні, то маніфестації охопили би усю цю країну і нікому навіть у голову не прийшло дискутувати на цю тему на сайті! Але! Це давня українська хиба - ПОПІДТИННИЦТВО! Пані Катерино, треба не розказувати про обставини та гаретну українську долю, а йти в центр вашої Одеси-мами і приєднуватись до тих людей, котрі протестують там вже кілька днів!
СВОБОДУ НАДІЇ САВЧЕНКО!!!
avatar
4
5 Lubavka • 00:53, 09.03.2016 [Лінк на твір]
ЖИВИ, НАДІЄ!
Скінчить раша ті нікчемні дії,
Як закінчилась і ця зима.
Просимо, благаємо: Надіє,
Не карай хоч Ти себе сама!

Твій протест відмовитись від їжі –
Кацапні лише на втіху, вір!
Відгукнеться устократ це їй же!
Хай би краще худнув путин-звір!

Не оцінить і не зреагує
Правильно, як вимагає честь,
Хто її не має. Тож це – всує.
Бережи себе, Вкраїни щем!

Ти живи! І знай: лише життями
Ми зі світу спрут оцей зметем
Й приведемо виродків до тями.
І для цього треба жити теж!

Ти ще стільки подаруєш втіхи,
І крилатих злетів, і дітей!
Все буде ще, дорогенька, тільки ж
Ти живи нам! Решта все – пусте.

Ти живою нам потрібна, Діво,
України славної донька!
Диво – не піти, а жити – диво
Всім катам на зло! Хай лусне Кат!(© Любов Сердунич).
avatar
1
6 ruhlyvy • 01:04, 09.03.2016 [Лінк на твір]
Уклін Вам, пані Любов, за такі щирі слова! Страшенно хочеться вірити, що Надя буде жива та вільна! Україна ВКРАЙ потребує зараз саме таких ОСОБИСТОСТЕЙ!
Свободу Надії Савченко!
avatar
11 yuniks54 • 08:37, 10.03.2016 [Лінк на твір]
Сара: - Изя, і хто придумав це 8-е березня?
Изя: - це наші люди - Роза Люксембург і Клара Цеткин.
Сара: - і навіщо воно їм було потрібно?
Изя: - я таки підозрюю, що вони торгували квітами.

Запізнілий жарт, але щось в ньому є, це – 8-е березня якось принижує чоловіків, адже ми щодня готові дарувати квіти, признаватися в коханні, а тут якісь феміністки вирвали один день для того, щоб потім якийсь хам говорив: "мовчи жінка, твій день..." - ну взагалі самі розумієте... До того ж, в цей весняний день у нашій сім'ї було якось сумно, Надія за гратами помирає від голоду, яке може бути свято...Ось так...
avatar
-1
14 ruhlyvy • 12:44, 10.03.2016 [Лінк на твір]
Вітаю тебе на цьому сайті, Юрко! respect Ти сказав, як завжди, вичерпно вірно! :respect:
avatar
20 yuniks54 • 14:24, 11.03.2016 [Лінк на твір]
Вітаю, Борисе! Слава Ісусу, я знову у строю! Смерть ворогам!
avatar
0
23 ruhlyvy • 23:45, 11.03.2016 [Лінк на твір]
Ворогові України - смерть! 
avatar
2
13 virchi • 11:37, 10.03.2016 [Лінк на твір]
Друзі! Пані Ірина Пшиченко правильно каже, щоб не перетворювати наш сайт з поетичного на політичний.
Усе правильно, нашу Надію треба підтримувати. Обов'язково. Переконаний, що усі за це. Тільки не треба розділяти поетів на групи. Ті, хто проти України вже давно звідси пішли (звісно є й ті поети, кому сайт став просто замалий/незручний). Тож ми усі тут - українці. Зі своїми плюсами і мінусами. А слова "Ганьба" треба адресувати не нашим поетам, а росії й в першу чергу путлєру.
avatar
-1
16 ruhlyvy • 12:57, 10.03.2016 [Лінк на твір]
Пане Адміне! Слово "ГАНЬБА" не було сказане мною на адресу пані Катерини - УВАЖНО перечитайте текст! Це перше. А друге, поетів ніхто і ніде штучно не розділяє "на групи" - просто це поділення відбувається АВТОМАТИЧНО у моменти, коли одні встають і, де б вони не були в цей час, голосно говорять про важливе, а інші не тільки не підтримують тих, хто говорить, а ще й роблять усе можливе, аби заткнути їм рота! Нічого нового для України, пане Гонта! Саме через це наша Батьківщина ХРОНІЧНО перебуває в скруті! 
avatar
19 yuniks54 • 14:16, 11.03.2016 [Лінк на твір]
Анекдот дня:
2020 год. Заключённый Путин в Гааге объявил сухую голодавку. Президент Украины, Надежда Савченко попросила Гаагский суд отпустить Путина домой, но так, чтобы возвращался он через Украину. 

P.S. Не важко зрозуміти - навіщо? Хіба шоб всунути того пальця, який Надя показувала йому у суді.
avatar
-1
21 Koshkina • 21:19, 11.03.2016 [Лінк на твір]
Не смішно і зовсім не потрібний такий анекдот про ту, яка за гратами....
avatar
24 yuniks54 • 00:51, 12.03.2016 [Лінк на твір]
Не смішно? Але це так буде! Росію врятує тільки Гаагський суд!
avatar
-1
22 ruhlyvy • 23:32, 11.03.2016 [Лінк на твір]
Юра, як я вже збагнув, пані Ірині взагалі в житті нічого не смішно. Саме тому, мабуть, вона грає на цьому сайті роль такої собі спецнаглядачки, так що не переймайся - всяке з людьми буває! ;)
avatar
25 yuniks54 • 00:52, 12.03.2016 [Лінк на твір]
Борю, швидше, хтось боїться щоб цей анекдот не став пророчим відразу для трьох персон, одна з яких "поза кадром")))
avatar
-1
26 ruhlyvy • 02:54, 12.03.2016 [Лінк на твір]
Юрцю, оскільки пані Ірину розсмішити ні за що неможливо, то я їй зараз лячно зроблю. ;)
Пані Ірино, агов! tongue Ось Вам лінк на лячний вірш - ідіть туди і не кажіть, що я не є щедрий для Вас: http://tvoistihi.com.ua/article/71840
avatar
-1
27 Koshkina • 16:29, 12.03.2016 [Лінк на твір]
Мужчини, які осуджують жінок і постійно в розмові хочуть довести що вони дуже розумні, ідуть на конфлікт , приниження іншої особистості, вважають всіх ворогами, бо їхня думка не співпадає з іншими - слабаки... І чому думаєте, що я спецнаглядачка?... Ви для мене слабкодухий американець.... Більшість вашим словам не вірять, бо ви тут не живете.... І що б не писали я відповідати не буду...  Хтось же повинен замовчати, бо базарних баб не зупинити.... Це потрібно мати великий подвиг постійно вступати в конфлікт з жінками... Ви ж сильна стать... Ви вже багато разів принижували, ображали і сміялися наді мною ... Це додає вам  щастя...Але хто може розгледіти душу людську?.... Люди принижуючи інших - у своєму серці, гордо возвеличують самі себе....
avatar
-1
28 ruhlyvy • 18:52, 12.03.2016 [Лінк на твір]
Пані Ірино, Ви ВІДВЕРТО вигадуєте про якісь приниження Вас з мого боку! Я Вас підколював та іронізував з Вами - це правда, це було, але РЕАЛЬНИХ образ з мого боку на Ваші ПОСТІЙНІ та доволі недолугі чіпляння до мене, з моїх вуст не звучало! Аби це було саме ТАК, то впевнений, що пан Адмін вже якось би на це відреагував, але я ще нічого від пана Василя, окрім схвальних слів, за час, що знаходжуся на "Анумо", жодного разу не чув.
Тепер щодо Вашої ЯВНОЇ американофобії. Пані Ірино, я з таким явищем доволі інтенсивно стикався на сайті Стіхі.ру, але там з-дебільшого перебувають люди, котрі живуть у путінській Росії, де це явище є продуктом руйнівної антизахідної пропаганди, котра присутня в усіх ЗМІ РФ. Звідки у Вас отака ненависть до Америки - питання, бо в Україні такою пошестю заражені або КОМУНІСТИ, або НЕОНАЦИСТИ. Пані Ірино, Вам не здається, що Ви потрапили у доволі сумнівне коло?.. ;)
Тепер про те, що, як Ви сказали, мені ніхто не вірить. Шановна, доведіть прямо тут з чіткими фактами та іменами Ваш вислів! Поки що я бачу от що, пані, - Ви вже давно і всюди на "Анумо" пишете мені Ваші недолугі та доволі ПРОВОКАТИВНІ сентенції, не гребуючи навіть підписами під моїми фото! Про причину того я можу тільки здогадуватися,  але хочу Вам чітко і прямо в обличчя заявити, що я є ЖОНАТИЙ чоловік і кохаю мою жінку! happy9 Припиніть Вашу хибну практику, бо, якщо Ви не зупинитесь самі, то я звернусь до пана Гонти з ОФІЦІЙНИМ проханням якимось чином покласти край Вашим зазіханням на мене!
avatar
31 yuniks54 • 02:47, 14.03.2016 [Лінк на твір]
За Надю боляче і образливо. Але ще образливіше коли деякі феміністки, в даний
момент, не розуміють усієї трагедії - бачте, їм Свято подавай! Де ж їх
"міжнародна" солідарність?!!! Скільки прекрасних свят у Світі: День
закоханих, День мами, бабусі - так ні, дві стерви на зло німцям придумали собі
свято, яке ніхто не відмічає, навіть в самій, тій же Німеччині!


Образливо,Борю, що наш гарант ще минулої весни обіцяв Марії Іванівні, мамі Наді Савченко, повернути дочку додому. Образливо, що наші брати-патріоти стали розмінною монетою в цій мародерській війні, яку влаштували посіпаки кремля з українськими олігархами. Усі біди на їх совісті, і Бог віддасть усім за заслугами! 

Але найобразливіше, що нам доведеться ще довго терпіти цей ватний фемінізм, таке відчуття, що ми за усі їх гріхи відбуваємо цього дня!
avatar
0
33 ruhlyvy • 03:07, 14.03.2016 [Лінк на твір]
Юра, я про те вже казав багато разів, повторюся ще раз: поки живе покоління, котре пройшло вишкіл в ЛКСМУ, ніяких великих змін в українському бутті не буде! Ці люди ще десь з чверть століття будуть дивитися у їхнє брежневське "благодєнствіє" та голосувати на всіх виборах не за майбутнє, а за минуле, де комсомольські збори з настановами товаришів з райкому та те саме злощасне свято двох німецьких соціал-демократок!
avatar
29 PolEx • 19:07, 12.03.2016 [Лінк на твір]
Шановні пані та панове!Час від часу заглядаю на Ваш сайт, але вперше вирішив залишити свій відгук, бо не можу залишитись байдужим до заклику Бориса Костинського «Яке свято, коли гине Надія Савченко!» і не можу не обурюватись позицією його опонентів. Від слів «це справа юристів і дипломатів (тобто моя хата скраю)», «це поетичний сайт, а не політичні дебати», «зайвих емоцій не треба, а тим більше, із нашою соціалкою» смердить таким затхлим хохляцьким провінціалізмом, що ледь втримуюсь від нецензурних висловів. Але спробую оперувати не емоціями, а голими фактами, висновки ж робіть самостійно. Що можуть зробити поети, якщо, звісно, будуть мати бажання.
Факт № 1. Московська і пітерська поетеси Татьяна Конькова і Татьяна Вольтская відкрито висловлюють своє відношення до справи Надії Савченко, ув’язуючи це саме з 8 березня:
https://www.facebook.com/permali....f=storyhttps://www.facebook.com/tatiana....f=storyА ось звичайні москвичі, які замість того щоб остограмитись з нагоди 8 березня і не побоявшись арештів, вийшли на площу демонструючи підтримку нашій славній землячці:
https://www.youtube.com/watch?v=1OVsy5mi1PEФакт № 2. Львівська поетеса польського походження і перекладачка польської поезії Маріанна Кіяновска організовує масовий збір підписів серед громадян Польщі за звільнення Надії Савченко:
https://secure.avaaz.org/pl....=2Більш того, маючи поганий стан здоров’я, поетеса організовує символічне особисте одноденне голодування на підтримку Надії:
http://life.pravda.com.ua/person/2016/03/7/209041/Факт №3. Ізраїльський бард , уродженець Гомеля, Марк Епельзафт щодня проводить акції і концерти на підтримку Надії Савченко:
https://www.facebook.com/mark.apelzaftДо речі, гляньте який чудовий мітинг на підтримку Надії організували 9 березня ізраїльтяни:
https://www.facebook.com/permali....f=story… Ось так от, дорогенькі, треба спільно діяти, а не сидіти по норам і скиглити:
https://www.youtube.com/watch?v=oWPePNfi31gА щодо свята 8 березня, так воно в наші часи взагалі виродилось, перетворившись у кафкіанське дійство «для галочки»:
https://www.youtube.com/watch?v=syfLoEww3HkЗ повагою,
avatar
-1
30 ruhlyvy • 20:11, 12.03.2016 [Лінк на твір]
Щиро дякую за СОЛІДАРНІСТЬ, Сашко!  respect

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz