Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Пт, 26.04.2024, 14:31
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Як Ви дізнались про сайт?
Всего ответов: 424

ВИБОРИ В США - стаття - МІНЛИВИЙ СВІТ .

МІНЛИВИЙ СВІТ .
   Світ , особливо природа , ніколи не стоїть на місці , усе змінюється , в цьому сенсі усе на світі  мінливе . В природі йде постійне оновлення , починаючи із весни , яка народжує життя , згодом літо , коли дозріває все , і осінь , яка годує цілий рік , і показує що хто зробив , як кажуть - оцінка - по плодах ваших буде вам ... І зима , ніби перевірка природи і всього живого на міцність , тіла і духу .  Нажаль в тваринному світі і в людей зміни ідуть , хоча б тут на землі , у фізичному змісті ,  до старості і до смерті , хоча ще ніхто не підтвердив  і не заперечив , що є ще інші мірила життя після смерті фізичного тіла . Адже в природі , наприклад , листок з дерева , трава , чи бурян , перемінюється , переходить в іншу реальність , де якраз проявляється закон - із землі вийшов в землю увійшов , тобто бурян , квітка чи дерево , без землі не виросте , а згодом бере із землі соки  , і згодом коли гине падає в землю , чи згорає , але стає згодом удобренням для інших рослин і дерев . Так з людським тілом , а як бути з душею , адже сутністю всього живого на землі є його дух , куди він відходить , якщо хтось не вірить , це його проблема , але дух у всьому живому є ...
   А ось політика , держава , а головне сутність правління людей на землі , ще з історично відомих державотворчих процесів не змінилася . Рабська суть взаємин між людьми , де "вищий нищого гне" , не змінилася . Несправедлива майнова нерівність залишається пануючою системою правління будь якою державою яка була ще від  відомих нам історичних часів , є , а чи такою ще буде залежить від нас і нашого розуміння якою вона повинна бути .
   Ось візьмемо всі природні процеси , які запрограмовані , як я кажу Богом , а атеїсти , нехай собі видумують інші виміри виникнення , чи еволюцію чи будь яку іншу нісенітницю ( хоча з погляду атеїстів Бог для них також є нісенітницею !) . Але я просто подивлюся суть процесів життєдіяльності в природі . Ось візьмемо в дикій природі , чи свійських тварин , чи олень чи корова , не зїсть більше корму ніж вона може , а головне вона має ген віри до Бога , тобто знає що вона може вижити якщо буде сильною , бо має інстинкт ( напевно закладений в генах !) самозбереження і самозахисту. І завтра після скрутної зими , коли треба дуже постаратися щоб знайти корм ( для диких травин) , буде знову весна , чи після посухи чи після снігу , в різних кліматичних зонах , настане пора коли всього буде доволі . Так само і хижі звірі , ніколи не вбють більше тварин ніж можуть зїсти , а коли вбили , то не будуть шукати нової поживи . А людина чомусь діє по іншим протиприродним процесам .Бо як сказано - не переживай за завтрашній день  , він сам за себе нехай хвилюється , можливо ... до завтра вже декому і не дожити , а ось за те що за все що зробив на землі , і я в це вірю , треба буде колись відповідати .
   Я розумію , що можливо вона хоче перезимувати зиму ( посуху ) і збирає припаси на цей  скрутний прийдешній  час , який може бути , а може і ні ... але навіщо збирати припаси наприклад на 2 чи більше років вперед . Нехай це буде чи хліб чи інший продукт , а тим більше гроші . Тобто кожна держава намагається регулювати ці процеси , але чомусь ніколи ці процеси хоч би наполовину були справедливі . Все ж таки людина не тварина , вона має певні моральні відмінності від тварин , але чомусь ними не користується більшість , особливо ті , які люблять наживатися на цій несправедливості , тобто жити за чиюсь роботу самому нічого не виробляючи . В свій час мудрі люди які вивчали історію будівництва держави визначили такі причини руйнування кожної держави - перше , наймана армія , тобто згадаємо часи Римської імперії , при кінці римської імперії , в її армії було всього не більше 5% італійців , все інше - найманці . І що з того , що ця імперія мала величезні кошти , тобто могла купити таку армію , як це були чужаки , яких можна було підкупити . Другою причиною було - занепад сільського господарства . Візьмемо ту ж саму Римську імперію - люди втікали із села , бо там була важка робота і мала зарплата , в місті , в крайньому разі можна бути попрошайками , чи крадіями , чи навіть бандитами , тобто шукати легкий заробіток , бо були багаті люди  яких можна було ограбувати , чи дурні , яких можна завжди обдурити . А третя причина - неймовірне збільшення держобслуговування  , тобто забагато було чиновників , тобто державних правлінців і обслуговуючого персоналу , який контролювався  тими самими чиновниками .
   З чиновниками , і тими хто обслуговує державні процеси , завжди була погана ситуація . Бо коли процеси вибору чиновника стають неконтрольованими загальним суспільством зявляється - корупція . Бо людині властива вже по природі така якість її стану - як халява , тобто коли не треба нічого робити , навіть добре подумати , і тим більше не мати брудних рук чи якоїсь фізичної діяльності , а мати деколи просто шалені гроші , і їх величезний надмір , нічого конкретного не робивши . Дарма казати , навіть ніби віруючі люди , а починають красти , по різному знущатися з інших людей , бути корупціонерами , деколи просто державними рекетирами і бандитами , щоб тільки нічого не робити ( тобто корисного , справедливого і чесного ) а мати величезні лишні обігові чи домашні кошти , тобто жити понад міру , а не згідно свого таланту . Не треба порівнювати із притчею з Біблії - що хто має два таланти і його примножив той дістає чотири , і висновок - хто має тому додасться . Тому що Бог мав на увазі - хто чесно працює тому від Бога додасться . А корупціонери часто прикриваються цим фактом , бо вони "працюють" і їм "додається". Ясно що кожен добре розуміє що в неправді і в несправедливості ця притча не є оправданням для тих хто різним способом окрадає інших .
    В ідеалі , тобто в суспільстві яке хоче жити по справедливому , чиновником може бути людина , яка попрацювала на будь якій роботі нищої ланки цієї спеціалізації  , хоча б років 20 - і то з найкращих робітників , які себе зарекомендували з найкращого боку . І навіть ставши чиновником , ця людина навколо себе може мати такі спокуси використання свого становища , що їх необхідні не тільки допомога ,підтримка , але і постійний суспільний контроль , із різних людей , бо можливо хтось є кращим від неї на це місце , тобто що ніякий чиновник не думав що він вічно посів це місце .
  Вибори ... Пройшли останні лжедемократичні вибори в США , вибрали якогось там Трампа . Багато жителів США , вже навіть з тих що постійно є політично активними , тобто ходять на вибори ,  казали - що і Трамп і Хіларі Клінтон - одного поля ягоди , просто Трамп відкритий негатив , а Клінтон прихований  , більш хитрий . Нам далеко до того що діється в США , але сутність політичних процесів в усьому світі однакова , просто в Україні багатії , які нечесно здобули свої багатства відкрито і відверто насміхаються над простими людьми , а у світі  ( в нібито передових цивілізованих країнах , як США , Німеччина , Англія ...) це все прихованіше , а головне набагато хитріше . Ми , чи українці , чи люди з інших менш багатших країн чи бідніших , чи жебраків з інших країн , думаємо що в США таке добре життя , там так само мають людей за ніщо , і командує той як усюди - хто має багато грошей чи має своїх людей у впливових колах , просто там багач хитріший і дає більше зарплати , яку тим чи іншим хитрим способом потім знову бере собі . Ніхто і ніде по справжньому не контролює владу - тобто , наприклад , в США  , - який захист інтересів США є в Афганістані , Іраку , а тепер в Сірії - чи не нагадує це демагогію Росії , коли вона каже що вона захищає росіян в Україні ! Чи не однакова політична зовнішня політика . А як робить Китай - він закидає світ дешевою продукцією , бо більшість китайців працюють просто за хліб , щоб мати щодень прохарчуватися , а не так навіть як українець - щоб мати ще окрім цього щось . Тобто не треба казати - усюди добре де нас немає - усюди так само як у нас , тільки  хитріше і прихованіше . Просто там дають більше , щоб взяти собі більше , і тому там бідні бідніші від нас , а багатші - багатіші він наших багачів , все дуже хитро , і підступно .
  Кажуть що Трамп по своїй суті подібний до Януковича , тобто подібна сутність їх розмов , дурні базікання , образи інших , мабуть активними були люди які люблять хамство , дурість , і інші негативи , бо їх в свій час вибрали . Це доказує одне - розумні люди вже свідомо чи підсвідомо , чи несвідомо розуміють - що , чи не в кожній країні є вибори без вибору , тобто вибирати треба менше зло , а не краще добро ! Коли вже в США дійшли до такого абсурду що вибрали неконтрольованого хама Трампа , то вже можна зрозуміти яка криза світової політичної влади настала ! Ясно що Трампу в США не дозволять  робити так як Януковичу в Україні , але чи від цього зміниться сутність світової політичної кризи влади ?!
   Для мене напрошується один висновок , суть не в тому хто такий Трамп чи Янукович , а суть в тому , що влада вже не має порядних людей . В свій час будівничими в певній мірі навіть були Рузвельт в США , який вивів США з кризи на початку 20 століття , але  що зробив Трумен , коли стало легше в США  - вже скинув атомну бомбу на Японію - кого він хотів залякати , мільйони людей що загинули і гинуть досі від радіації в Японії ?!
    Прийшов час задуматися порядним людям в усьому світі , що рабська система влади , яка існує ще тепер , коли панує несправедливість , безчесність і надмірне накопичення непотрібних коштів , вже дійшла до апогею , і поступове падіння цієї світової системи влади буде мати глобальний вплив на всіх  і негативні процеси знищення людства в різноманітний спосіб будуть поглиблюватися . Бог не буде причетним до кінця теперішніх людей , а люди самі себе знищуватимуть . Світ , якщо з природної точки зору аналізувати , прийшов до своєї зими , тобто весни нам не дочекатися , можливо ... Якщо ми не змінимо політичні пріоритети розвитку суспільства . Коли не зрозуміємо що влада , це не окрема група людей , здебільшого бізнесменів , або просто нечистих на руку людей , а це всі ми , тому і називається ДЕМОКРАТИЧНА влада - тобто влада народу , кожного з нас , а яка вона буде - це нам думати і розуміти те , що без НАС ДЛЯ НАС нічого в світі кращого не буде !
Іван Українець.12.11.2016 8:48:50
 

 p.s. Я знаю що людей зараз мало що цікавить в світі і в Україні , і живе кожен за себе і для себе , але чи не варто про це задуматися ...
Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: karas



Коментарів: 2
avatar
0
1 ruhlyvy • 01:20, 13.11.2016 [Лінк на твір]
Вельми мудро, хоча і дещо багатослівно.

Стосовно ж кризи всього сучасного світу, то, як кажуть науковці, Захід стрімко переходить від ІНДУСТРІАЛЬНОЇ фази буття до ІНФОРМАЦІЙНОЇ. Цей період займе десь із 50-т років, але зміни у суспільстві будуть просто КОЛОСАЛЬНИМИ і все це - через КОЛОСАЛЬНІ науково-технічні новації. Особливо це буде помітно у медицині, котра вже в доволі близькому часі надасть людині можливості жити суттєво довше.
avatar
0
2 Asedo1949 • 22:32, 14.11.2016 [Лінк на твір]
Погоджуюся з першим коментатором.

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz