Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Чт, 25.04.2024, 00:42
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Чи потрібен цей модуль
Всего ответов: 355

Країна-фейк. Чому Росія впаде/Аркадій Бабченко


На цьому фото - група російського спецназу ГРУ, нещодавно ліквідована українською армійською розвідкою на Донбасі

 

Країна-фейк. Чому Росія впаде

Неіснуюча країна, що воює неіснуючим спецназом на неіснуючій війні проти неіснуючого фашизму
 

Історії з російським спецназом в Україні мене кожен раз вражають. І зовсім не тому, що Росія постійно відрікається від своїх полонених. Це якраз нормально. Якщо ти йдеш служити диверсантом, ти повинен розуміти, що відтепер ти – звільнився ще вчора, тебе там немає, ти ніхто, поїхав сам у відпустку. Ні, справа в іншому.

Позавчора в Луганській області взято в полон солдатів 22-ї бригади спецназу ГРУ. Диверсійно-розвідувальна група пішла на вихід, засвітилася, потрапила в засідку, здалася. Група шість чоловік. Два кулемети.

До цього, як ми пам'ятаємо, під Щастям в полон було взято ще двох бійців спецназу ГРУ – капітана Єрофєєва і сержанта Александрова. Висунулися для дорозвідки в район ТЕС, виявилося, що позиція ВСУ, яку вони вважали залишеною, залишена не була, потрапили під вогонь, були взяті в полон.

Кожен раз, коли я читаю такі новини, я їх не розумію. Здавалося б, пора б вже звикнути, але все одно кожен раз дивуюся, як гімназистка.
 

Якщо у вас є дивізія спецназу, це може означати тільки одне – у вас взагалі немає спецназу
 

У шістдесятих роках, коли на базі Рязанського училища ВДВ була створена окрема, дев'ята, навчальна рота, яка і займалася підготовкою офіцерів спецназу (абревіатура ГРУ тоді не вживалася, був просто "спецназ", тому що спецназ у принципі може бути тільки один), займалася секретно, навіть абітурієнти училища не знали, що така рота взагалі є і що взагалі існує така штука, як спецназ – вона випускала офіцерів з дипломом референтів-перекладачів мови одного з ймовірних противників: англійська, німецька, французька або китайська. Пізніше до них додалися фарсі або пушту. Випускалася всього одна рота за рік.

Потім на основі цього кістяка почали формуватися бригади спецназу. На цей момент, наскільки можна судити з відкритих джерел, в складі ГРУ ГШ – сім бригад і один полк. Точна чисельність невідома, але Вікіпедія каже, що від шести до п'ятнадцяти тисяч осіб.

Дивізія спецназу! Якщо у вас є дивізія спецназу, це може означати тільки одне – у вас взагалі немає спецназу. Рембо – товар штучний. І дорогий. Дивізій Рембо бути не може. За визначенням.

Підготовка офіцера спецназу завжди була вищою, ніж навіть підготовка офіцера-десантника, але основну ставку в спецназі все одно завжди робили на мізки.

Мій знайомий, який воював в Афгані якраз офіцером спецназу, говорив, що у нього в групі людей з освітою нижче середньої спеціальної не було. А це строковики, звичайні рядові.

Років десять назад, роблячи інтерв'ю з одним з офіцерів спецназу в тамбовській бригаді, я думав уже тільки про те, що він без мату не може зв'язати двох слів. Про якість строковиків я взагалі мовчу. Яка вже тут мова ймовірного противника. Коли я слухав Александрова, я ніяк не міг позбутися думки, що це говорить дитина. Інфантилізм, як і було сказано.

У якийсь період, коли все на фіг розвалювалося, ставку на мізки робити перестали і почали робити ставку на обсяг м'язів. В спецпідрозділи почали набирати звичайних биків, за принципом "чим банка більша, тим краще". Зараз, дивлячись на фізичну підготовку чергових полонених – та й все того ж капітана Єрофєєва – я розумію, що пройшов і цей період.

Одна із завідувачів однієї психофізіологічної лабораторії КДБ якось говорила мені: "Це не складно. Хочеш, я і тебе можу навчити. Ти будеш висипатися за чотири години. Повністю відновлюватися. А після цього можна підвищити твій больовий поріг. Я можу навчити тебе, як переносити катування. До певної межі, звичайно, але тим не менше. Як поводитись в полоні. В заручниках".

Тобто справжній спецназ, це не тільки мізки, не тільки фізична, бойова, диверсійна підготовка, але ще й психофізіологія.

Відповідно до Статуту внутрішньої служби ЗС РФ "військовослужбовець, захоплений противником в полон, при допиті має право повідомити тільки своє прізвище, ім'я, по батькові, військове звання, дату народження і особистий номер".

І ось ми в прямому ефірі спостерігаємо, як двоє військовослужбовців спецназу ГРУ, еліти еліт, потрапляють в полон і в перші ж хвилини, біліючи від страху, здають всіх і вся, з усіма тельбухами, нагора вивалюючи все, що знали. Навіть я, коли мене в полоні били до втрати свідомості - навіть я, писака – поводився гідно.

Спецназ ГРУ ГШ – це диверсійні підрозділи, створені для того, щоб підривати пускові шахти ракет супротивника, діючи автономно в глибокому тилу. Їх вчать диверсій. Їх тільки цього і вчать. Їх натаскувати на це. Роками. Ну, теоретично. Повинні, принаймні. Це ж спецназ.

І тут ми раз по раз бачимо, як спочатку одна група спецназу висувається для дорозвідки, подивитися, чи немає кого в котельні (коптер двадцять тисяч в будь-якому магазині коштує, камера ще п'ять, двадцять перше століття на вулиці), натикається на противника, розсекречується, кидає двох поранених, які здають потім з тельбухами все що знають; то друга група виходить в рейд як на прогулянку, розсекречується відразу на виході, і, маючи два кулемети і одного снайпера на чотирьох, заходить прямо в засідку і здається.

Розвідгрупа загону спеціального призначення головного розвідувального управління.
Диверсанти. Глибинна розвідка. Еліта еліт.

Приблизно з такими ж результатами я в Грозному ходив у сусідню багатоповерхівку нужду справити. Тільки я був махор, піхота замурзана, і з нулем підготовки.

У цій країні немає нічого. Ця країна – фейк. Фейк повний і абсолютний. Від початку і до кінця. Усе з верху і до низу. Вони починають священну війну проти фашизму за село Лопирьовка в Луганській області, ведуть її так, ніби це ще одна Велика вітчизняна, розвивають таку пропаганду, якій позаздрив би навіть Еренбург в сорок першому, будують поліцейську мілітаристську державу, що веде загарбницькі війни, вкладають трильйони в армію, захоплюють сусідні країни, починають ще одну війну на другий фронт, відправляють авіаносець до далеких берегів – а потім з'ясовується, що в еліті еліт у них на новій Великій вітчизняній воюють двадцятирічні Інфантили, які тільки три місяці як контракт уклали і нічого, крім понтових фотографій з прапором розвідки робити не здатні, авіаносець втрачає хід посеред славного походу, два літаки падають у нього за борт, оскільки трос аерофінішера став непридатним, а Путін показує Стоуну фільм про атаку американських «Апачів» з озвученням атаки українських льотчиків.

Неіснуюча країна, що воює неіснуючим спецназом на неіснуючій війні проти неіснуючого фашизму і пишається своєю неіснуючою величчю. Коли-небудь все це обов'язково впаде. Інших варіантів просто немає.

Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: ruhlyvy



Коментарів: 3
avatar
0
1 ruhlyvy • 03:05, 02.07.2017 [Лінк на твір]
Замість коментаря до цієї блискучої статті відомого російського журналіста, хочу запропонувати шановним читачам відеоролик, котрий більш, ніж красномовно говорить про атмосферу в путінській Росії та електорат, на котрий спирається цей кримінальний злочинець.

avatar
0
2 Asedo1949 • 11:45, 02.07.2017 [Лінк на твір]
Не знаю чому, але я не вірю ні тому російському журналісту, що написав цю статтю, ні тому наркоману із відеоролика. Мене не зацікавила ця фейкова писанина, бо знаю, що не все те золото, що блищить.
avatar
0
3 ruhlyvy • 15:22, 02.07.2017 [Лінк на твір]
Пані Катерино, судячи з усього, Ви абсолютно не зрозуміли головну ідею матеріалу Аркадія Бабченка! З Вашого коментаря виходить, що Ви не згодні з паном Бабченком стосовно його думки про Росію, як про країну без майбутнього. Особисто я вважаю, що і пан Аркадій, і цей нетверезий ватан з відео дуже чітко свідчать про те, що путінська Росія - тяжко хворе суспільство, котре буквально на очах усього світу котиться в історичну прірву.

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz