Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Пт, 26.04.2024, 04:35
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Чи є у Вашому н.п. поетична спілка, клуб?
Всего ответов: 342

Святослав Вакарчук. Розмова про важливе

Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: ruhlyvy



Коментарів: 7
avatar
0
1 ruhlyvy • 13:10, 11.12.2017 [Лінк на твір]
Святослав Вакарчук - яскрава особистість та надзвичайно обдарована людина! Але він - МИТЕЦЬ і його світогляд - світогляд саме митця. В принципі, в український політиці може бути будь-хто, але саме через те, що серед українських можновладців практично повністю відсутні саме ФАХОВІ політики в повному розумінні слова "ФАХОВІ", країна знаходиться у такому відверто жалюгідному стані. Хто є ФАХОВИМИ політиками? Ну, для цього достатньо глянути на західних представників цієї ВКРАЙ ВАЖКОЇ професії.
Певний імідж, певні якості, певна освіта та світогляд. Західні політики докорінно інші, ніж усе те, що є в Україні та РФ с Білорусією. Чому так? А тому, що на Заході електорат докорінно інший! В принципі, з якості електорату усе і починається!
avatar
0
2 Лілія • 19:21, 12.12.2017 [Лінк на твір]
Все ніби по суті, але не розумію, як люди, без відповідної освіти та певного досвіду роботи, можуть вирішувати вважливі фінансові питання країни? Приміром, такий товариш Клюєв Сергій Петрович із спеціальністю гірничого інженера був членом Національного Банку України. І така більшість "всезнайок", нами керує і досі.
avatar
0
3 ruhlyvy • 00:23, 13.12.2017 [Лінк на твір]
Ліля, я ж і кажу, що Україні потрібні ФАХОВІ політики. В цій ідеї нема нічого нового, але в Україні це категорично не спрацьовує. Чому? Перш за все тому, що, на відміну від країн Заходу, в Україні позиція політика дозволяє швидко і дуже відчутно збагачуватись. А друге - це якість виборців. На Заході люди голосують головами, а в Україні - серцем та шлунком, куди майбутні обранці нещадно сиплють передвиборчу гречку. ;)
avatar
0
4 kraynyuk46 • 11:04, 13.12.2017 [Лінк на твір]
Я дуже поважаю Святослава Вакарчука. Спілкувалася з  ним після перемоги Помаранчевої революції. У мене є навіть його автограф. ***Згодна з його десятьма вимогами. Але сумніваюсь у тому, що нинішня влада і опозиція прислухаються до цього. Це не те, заради чого вони лізуть до влади. Немає у нас по-справжньому державних людей, які б уболівали за розквіт власної держави, а, значить, і про свій народ. Тому говорити просто ні про що. І винний у цьому наш електорат. Тут згодна. Я побачила на власні очі, як "боряться" у нас з корупцією. Адже це те найстрашніше зло, з якого все починається. Чому виборці не можуть відізвати свого депутата, якщо він явний корупціонер і злочинець? Чому депутати отримують зарплату, якщо вони відсутні на роботі? Чому їхні зарплати в рази перевищують зарплату рядових українців? Чому? 
avatar
0
5 ruhlyvy • 12:50, 13.12.2017 [Лінк на твір]
Надя, ти усе чітко та вірно сказала! В Україні, на відміну від усіх НОРМАЛЬНИХ країн, немає законів ні про імпічмент президента, ні про відкликання депутатів. За чверть століття ніхто навіть РЕАЛЬНО і не піднімав ці питання. Дві революції відбулися, але корупція після них навіть тільки значно посилилася. ЧОМУ ТАК? Надя, я нещодавно подивився інтерв'ю політолога Сергія Гайдая. Ця виважена і дуже розумна людина дала відповідь на це питання. Пан Гайдай вважає, що абсолютна більшість українців у душі доволі поблажливі до корупції. В принципі, пересічні українці просто ЗАЗДРЯТЬ корупціонерам. На Заході люди, заюшені в якихось оборудках, стають просто токсичними в очах усіх, без винятку. А звичайний українець про злодюгу, котрий зміг обдурити усіх та облаштувати собі через це розкішне життя, думає так: "От же падлюка! Але чому оте усе НЕ МЕНІ?!" Тобто, українці борються не з тим, щоб корупції взагалі не було, а щоби САМИМ посісти місця корупціонерів. Це і сміх, і гріх, Надя! Я знаю чисельні приклади з мого рідного Остра на цю тему. Добряче пам'ятаю, як я зіткнувся з цим явищем, коли був Головою групи робочого контролю Остерського з-ду "Радіодеталь". Це було ще у часи Перебудови. Тобто, якщо відкинути зайве базікання, то отака жахлива корупція, як в Україні, не могла розквітнути без наявності КОРУПЦІЙНОЇ МЕНТАЛЬНОСТІ переважної більшості українців. Кумівство теж не з Порошенка почалося. Ще у часи СРСР я особисто бачив, як українство цінує цю стародавню традицію - підтримувати всіляко кума, та отримувати те ж саме від нього. Ментальність нації, Надя, за допомогою одного Саакашвілі не змінити! 
avatar
0
6 kraynyuk46 • 16:54, 13.12.2017 [Лінк на твір]
Саакашвілі не та людина, яка могла б щось змінити в Україні. Він розумний, не заперечую. Але такі керівники чи лідери нам не потрібні. Навіть якби він один міг щось змінити. Мені жаль тих людей, які пішли за ним. І я підтримую думку бійців на передовій, які одностайно не підтримують те, що твориться зараз в столиці. Я теж не підтримую. Невже не видно, що почалася міжусобиця між двома чоловіками. Гидко на все це дивитися.
avatar
0
7 ruhlyvy • 00:46, 14.12.2017 [Лінк на твір]
Надя, я не думаю, що Саакашвілі діє САМ ВІД СЕБЕ. Скоріше за все, за ним стоять США. Госдеп давно і сильно невдоволений Порошенком та його бандою. Гадаю, що рішення стосовно цих бариг прийняте в Вашингтоні ще влітку цього року. ЯК і КОЛИ Шоколада поженуть геть - ми побачимо. Особисто я не думаю, що він досидить до 2019-го року. Але спочатку будуть відсторонені його нинішні головні посіпаки: Грицак та Луценко. МВС та ЗСУ для пана Порошенка зараз не опора, таким чином залишається тільки колишній ОСОБИСТИЙ завгар Петра Олексійовича - Грицак і кум - каГтавий алкаш-Луценко. Якщо їх зачистять, то Порошенко залишиться сам на сам з командою Саакашвілі та Юлі. Усі інші, побачивши РЕАЛЬНІ розклади, повтікають від нього, як від зачумленого. А такі гніди, як Ляшко, можуть навіть голосно зрадити - їм не звикати, бо усе їхнє життя - зрада та крутійство. Так що, Надя, в хлопців у шанцях ніхто питати нічого не буде, бо вони в цій справі - не гравці. 

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz