Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Ср, 24.04.2024, 11:20
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Чи потрібен цей модуль
Всего ответов: 355

Вірш "Хронічна комсомолка Дуся" - замальовка з натури




Ніколи не була у Русі
хронічна комсомолка Дуся.
Ідуть роки, життя спливає,
а Дуся про старе співає:

"Адреса наша дотепер
країна мрій - СРСР!
Давайте все назад і - край!
КПРС знов буде хай!"...

Заліз москаль до України,
белькоче Дуся з-попід тину:
"Те збурили американці!
Проти братів ми риєм шанці!"

Вірші ригує наша Дуся,
там все у "правильному" дусі:
Москва - столиця України
і гімн савєцький гучно лине...

Панове, не люблю я Дусю,
бо був колись активним в Русі.
Бо, на відміну від тих дусь,
я на минуле не молюсь!

             24.12.15р.

Цей віршик, написаний мною у грудні 2015-го року, я вирішив розмістити на ГС "Анумо" з одної єдиної причини - проблема, котра висвітлена мною у цьому творі, залишається актуальною і для всього українського суспільства, і для усіх українських літсайтів. Комсомолки Дусі поки що домінують і серед українського електорату, і серед авторів українських літературних сайтів. Вони активні в своїй агресії і ненависті до всього нового, вони ладні буквально загризти кожного, хто має сміливість запропонувати щось відмінне від того, до чого ці пенсіонерки звикли у роки їхньої молодості. Так, старість - не радість і її треба поважати, але, коли духовні покійники брутально стають на заваді суспільного та літературного прогресу, їм потрібно так само брутально казати: "Зась! Марите брежнєвськими часами? То йдіть до Брежнєва!" Жорстоко? А інакше не вийде, панове! Інакше ця публіка призведе до реальної руїни і нашу Батьківщину, і літературні портали, де ці майстрині люблять писати про те, що їм особисто до вподоби! 
 Хтось скаже, що, мовляв, ці прибиті долею старечі вже доживають свій вік, то не чіпай ти їх - хай вони собі якось жевріють. Та я б і не чіпав, аби вони не чіпали мене і таких, як я - людей із сучасним мисленням та світоглядом! Ну, а, позаяк вони хочуть мене помножити на нуль, то я не з тих, хто ковтає образи - відповім ТАК, щоби закарбували до гробової дошки!
 Дусі, з дороги! Геть! Бо розчавлю!
Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: ruhlyvy



Коментарів: 5
avatar
0
1 ruhlyvy • 17:21, 08.02.2020 [Лінк на твір]
Хочете глянути на тих дусь? Ось вони - стоять у черзі за передвиборчими гречкою та олією у Чернігові!  На їхніх обличчях написане геть усе - ні відняти, ні додати! Мерзенно? Але ж те не Борис Костинський вигадав, то є РЕАЛЬНІСТЬ, котру не примазати нічим!

avatar
-1
2 leskiv • 10:45, 09.02.2020 [Лінк на твір]
Пане Костинський, з ситої і чванливої Америки не побачити голодну, знекровлену війною, пограбовану олігархами, Україну. Ви, подібно до наших можновладців, не маєте ні найменшої уяви, як виживають зараз Ваші колишні співвітчизники. Ви нас тавруєте, а ми, пересічні громадяни, всього лише намагаємося вижити в цьому пеклі, що називається Україною.
avatar
0
3 ruhlyvy • 15:03, 09.02.2020 [Лінк на твір]
Пані Таміла, по-перше, ми з жінкою вже стільки грошей, за роки життя в Америці, вгатили в Україну, що знаємо усі проблеми громадян нашої з Вами Батьківщини ТОТАЛЬНО! Йдеться про десятки тисяч доларів, пані Таміла! Уявляєте?.. А, по-друге, таврую я, скажімо, не Провідника Дмитра Яроша та його героїв-хлопців, або, скажімо, тих самих свободівців, або сотні тисяч пересічних, але СВІДОМИХ виборців, хто постійно голосує за ЦВІТ української нації - її ПАТРІОТІВ-НАЦІОНАЛІСТІВ. Я таврую певних людей та певні явища в Україні і тільки! А Ви берете, та й усе перекручуєте... Ясна річ, що Ви це робите цілком СВІДОМО! Що ж, для дусь то є повністю характерно - перекручувати та перебріхувати. ;)  Чому ці бабці вдаються до такого неподобства? Бо їм вкрай потрібно вимазати геть усіх навкруги у фарби, котрими вони повимазували самі себе ще замолоду. Мовляв, це не я ТАКА, а усі українці ТАКІ, а КЛЯТИЙ ЕМІГРАНТ нас, УКРАЇНЦІВ, паплюжить! Пані Таміла, закінчуйте накручувати мені та усім іншим локшину на вуха - я Вас бачу чітко та наскрізь! ;)
avatar
-1
4 leskiv • 19:02, 09.02.2020 [Лінк на твір]
Сліпе теля Ви, пане Костинський. Отой Ваш рудий блазень розумніший від Вас, бо побачив нашу українську реальність краще(бізнесмени, як правило, розумніші, ніж пересічні громадяни). Щодо грошей, то мені шкода, що Ви стільки їх потратили на марне. Я розчарувалася в націоналістах ще під час майдану, коли в кульмінаційний момент на трактор видерся олігарх Порошенко (за свої гроші переживав, бач.), а свободівці навіть не намагалися опинитися на його місці там, наверху. Приїжджайте сюди і тоді побачите нашу реальність і зрозумієте, що суть того, що відбувається тут, зовсім не в грошах, а в розчаруванні народу у своїх вожаках.
avatar
0
5 ruhlyvy • 19:31, 09.02.2020 [Лінк на твір]
А Ви припиніть від імені УСЬОГО НАРОДУ простарікувати, пані Пироженко! То не за СРСР, коли таврували українських дисидентів і якась доярка читала текст від райкому КПУ, де їй написали, що УВЕСЬ РАДЯНСЬКИЙ НАРОД ТАВРУЄ ПОСІБНИКІВ АМЕРИКАНСЬКОГО ІМПЕРІАЛІЗМУ та НАЙМИТІВ ДЕРЖДЕПУ! Припиніть фонтанувати московськими кліше! ГОДІ! Йдіть собі їсти Ваш  борщ на кухню! smiles

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz