Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Сб, 20.04.2024, 00:13
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [797]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
У Вас є власний сайт?
Всего ответов: 551

Що почитати? 5 книг про брехню

Віра Валє. Ілюзія ефективності: як і чому нас пошивають у дурні. – Х.: Фабула, 2020

Навряд чи ця книжка, яка завершує всі попередні пригоди на сущі та на морі, в Україні та за кордоном, отже, навряд чи вона зацікавить тих, хто впевнений, що ніколи не помиляється і не був ошуканим. Натомість допитливому читачу вона дасть змогу поміркувати про те, як часто ми стаємо жертвами фейків, шахрайства і брехні; робимо речі, позбавлені сенсу; ухвалюємо непотрібні рішення; як нас пошивають у дурні і чому ми дозволяємо це робити. Тобто книжка зацікавить того, хто хоч раз у житті ставив під сумнів нав’язані ззовні поширені стереотипи і доцільність усього, що відбувається у нашому «маленькому» і «великому» світах. Хто має відвагу кинути виклик дезорієнтації, хаосу і паніці, спровокованими маніпуляторами. Хто прагне стати на захист дійсного світу всупереч розповсюдженим ілюзіям, з якими ми стикаємося на кожному кроці. Тож нам запропоновано подорож до світу ірраціональності, бутафорії, хаосу, брехні й заперечення реальності. Світу, який воліє знівелювати особистість, перетворити людину на благодатний об'єкт для маніпуляцій. Влада ілюзій і обману як спільниця поневолення розуму людини розглядається авторкою у контексті безглуздя масового споживання товарів та інформації, фішингу в економіці й політиці, кризи суспільства хаосу і пост-правди. Як звільнитися з тенет абсурду, який прагне довести свою всепереможну силу? Як захистити себе від маніпуляцій? Як зберегти відчуття реальності?
 

Ліян Моріарті. Велика маленька брехня. – К.: КМ-Букс, 2019

Цей роман - про колишніх чоловіків, других дружин, матерів та дочок, шкільний скандал а також маленьку брехню, котра може стати смертельною. Убивство... трагічний випадок... чи просто негідні вчинки батьків? Відомо лише одне: хтось втратив життя. Маделін - сила, на яку зважають. Вона кумедна, в'їдлива та пристрасна; все пам'ятає і нічого не пробачає. Селеста - вродливиця, здатна примусити зупинитися світ та зачудовано милуватися нею. Та за ілюзію ідеальності воно платить свою ціну. Новенька у місті, самотня матуся Джейн настільки молода, що інші мами зі школи сприйняли її за няньку, За її плечима - загадкове минуле та сум, нехарактерний для її віку. Життєві шляхи цих трьох жінок різні, але всі вони зійдуться в одному страшному місці. "


Оксана Мороз. Боротьба за правду. Як мій дядько переміг брехню. – К.: Yakaboo Publishing, 2020

Ця книжка розвінчує міф про те, що звичайна людина не може розпізнати брехню в ЗМІ та соціальних мережах. Авторка доводить, що може, проте для цього потрібно дотримуватися інформаційної гігієни, а також простих правил, які здатен освоїти кожен і незалежно від віку. Основні події відбуваються з весни 2019 до літа 2020 років. В книзі два головних герої. Дядько Іван, простий, розумний трудяга, який не встигає за інформацією і через це постійно набиває гулі. Він патріот, живе Україною, але розуміє, що в країні все жахливо. Він людина інтернету, проте аналогового гарту. Розуміє, що всі маніпулюють, але як - не знає. І його племінниця, яка якраз займається тим, що розставляє граблі для таких дядьків, маніпулюючи ними через медіа та соціальні мережі. Вона виросла на розповідях дядька про радянську пропаганду та те, як люди намагалися їй протистояти. В книзі описаний переломний момент, коли дядько остаточно заплутався, а племінниця вирішила перейти на інший бік сили. Вона розказує дядьку як функціонує інформація в цифровому світі. Як працюють та маніпулюють онлайн-медіа, телебачення, Facebook, Viber, YouTube, Telegram. Як він може себе захистити та знову стати борцем за правду.

 

 

Пол Екман. Теорія брехні. Як визначити брехуна в бізнесі,політиці та приватному житті. – К.: КМ-Букс, 2019

Питань, на які відповідає автор цієї книжки, у нашому житті накопичилося чимало. Наприклад, чи відомо вам, що зазвичай навіть під час десятихвилинної розмови будь-яка людина бреше тричі? Чи знаєте ви, що детектор брехні насправді викриває не брехню, а лише емоційний стан піддослідного? Чому досвідчені брехуни з легкістю проходять перевірку на детекторі брехні, а багато підозрюваних у збудженому емоційному стані були помилково визнані винними і отримали довічне ув’язнення за злочини, яких не скоювали? Проте викрити брехуна можна навіть за однією з численних ознак поведінки: рухів тіла, жестів, міміки обличчя або обмовок. Треба лише вміти це помітити і проаналізувати. Автор цього світового бестселера вчить викривати приховані емоції інших людей, розпізнавати ознаки брехні, відрізняти брехню від прихованих емоцій і навіть... брехати. Книжка буде корисною не тільки фахівцям, яким потрібно викривати брехню під час роботи, але й звичайним людям, які щодня можуть стати жертвами брехні.

 

 

Філіп Г’юстон, Майкл Флойд, Дон Теннант, Сьюзен Карнісеро. Анатомія брехні. – Х.: Vivat, 2020

фАвтори цієї книжки - колишні офіцери ЦРУ, провідні фахівці з розпізнання брехні - розповідають про методи викриття брехні. Адже уявіть, наскільки змінилися б ваші стосунки з людьми, якби ви могли вчасно виявляти, бреше вам хтось чи каже правду: співбесіда з кандидатом на робоче місце, інвестиції, розмова з дитиною про наркотики, перше побачення - здатність вчасно розпізнавати брехню може допомогти вам запобігти несподіваних негативних наслідків. У книжці «Анатомія брехні…» експерти розповідають, як вони користалися з методології, розробленої Г’юстоном, для викриття обману в боротьбі з тероризмом та злочинністю, і як ці методи можна використовувати у звичайному житті. Змініть правила гри, і ви зможете докорінно змінити власне життя.


    Джерело публікації

Розділ новин: Куточок читача, глядача і слухача | Опубліковано: virchi


Радимо переглянути ще одну статтю на "Анумо...":

Добірка зимових детективів


    Ключові слова (теги) матеріалу: куточок читача, літературна про брехню, Брехня, книги про брехню, що почитати


Коментарів: 0

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz