Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Вт, 30.04.2024, 13:40
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Де Ви проживаєте?
Всего ответов: 974

Музичний гурт ДахаБраха: від п’єс Шекспіра до світової слави

Оригінально. Колоритно. Яскраво. Це саме ті слова, що “крутилися” у мене в голові, коли я вперше побачила кліп українського етно-гурту “ДахаБраха“.  

Я завжди любила якісну музику. Особливо “зачіпали” гурти, які не просто виконують пісні, написані якимсь відомим композитором, тексти яких не мають ніякого сенсу, а мелодія така примітивна, що її легко сплутати з будь-якою іншою сучасною піснею, а ті, що створені душею і серцем.

Гурт “ДахаБраха” був заснований для театрального проекту “Україна містична”, який розпочав Влад Троїцький у 2004 році, у переддень Помаранчевої революції. До проекту ввійшли три вистави за п’єсами Шекспіра “Пролог до “Макбета”, “Річард ІІІ” та “Король Лір” із наскрізною темою одержимої, кривавої боротьби людини за владу.

Віднайти реальність нового імпульсу в коловороті подій, що ведуть до виродження і смерті – це те, на що було спрямоване зусилля цього проекту. Так виник той унікальний стиль гурту – етно-хаос, який розхитує усталене, зміщує звичні акценти, експериментує з формою заради точнішої трансляції глибинного сенсу.

До речі, назва гурту поєднує два староукраїнських слова “давати” і “брати”. Гурт використовує українські народні пісні, часто ритуальні, записані учасниками та їх колегами-фольклористами в різних регіонах України.

Фронтмен гурту Марко Галаневич розказував, що часто записує пісні, які наспівує його бабуся. За словами соліста, іноземці часто говорять, що вперше дізналися про Україну саме після знайомства з творчістю “ДахаБрахи”, а після чого почали стежити за нашими новинами, підтримувати нас.

Чи не найпарадоксальнішим є те, що закордоном гурт вважається одним із найпопулярніших серед українських виконавців, а на Батьківщині ще не набрав такої популярності. Мабуть, вітчизняна аудиторія є вибагливішою. Але погляньте, які ці іноземці щасливі, веселі, задоволені життям.

Ще однією причиною хизуватися гуртом “ДахаБраха” є те, що одна з їхніх пісень “Що з-под дуба” стала саундтреком до відомого американського серіалу “Фарго”. Композицію можна почути в другій серії нового третього сезону. Спочатку цей трек з’явився в ефірі американської радіостанції KEXP та в шоу каналу “BBC Two”.
 


 






 


    Джерело публікації

Розділ новин: Куточок читача, глядача і слухача | Опубліковано: virchi


Радимо переглянути інші публікації на "Анумо...":

- Онлайн-бібліотеки з книгами українською, які можна завантажити безкоштовно;

- ТОП-5 найкращих романів про кохання усіх часів.


    Ключові слова (теги) матеріалу: гурт ДахаБраха, українська музика, Фарго, музика, Що з-под дуба, кращі виконавці музики, ДахаБраха, Марко Галаневич


Коментарів: 0

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz