Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Сб, 04.05.2024, 05:50
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Де Ви друкували поезію?
Всего ответов: 421

На що впливає висота матраца та як її вибрати для гарного відпочинку

Комфорт сну складається із багатьох дрібничок – повітря у кімнаті, матеріал постільної білизни, світло та інші. Характеристики матраца тут найголовніші, і його висота впливає на якість та довжину відпочинку. Обирайте ту, яка стане зручною саме для вас.

На що впливає висота у матрацах

Перш ніж обрати необхідний параметр, дослідіть, наскільки можна покращити свій відпочинок за його допомогою. Висота матраца впливає на такі показники:

  • Рівень комфорту. Особливо помітний на пружинних моделях. Чим більше шарів наповнювача, тим менше відчувається тиск металічної конструкції. Висота м’якого матеріалу над пружиною має бути не менше 3 см.
  • Ортопедичні властивості. Низький матрац не зможе забезпечити таке положення тіла, за якого збережеться правильний вигин хребта. Надто високі моделі також недостатньо ортопедичні – потрібно шукати усереднений варіант.
  • Навантаження на спальне місце. Тонкий матрац одразу просяде під вагою тіла людини. Зона стегон та плечей, які найважчі у тілі, відчуватимуть жорсткість основи ліжка. Матраци з оптимальною висотою мають 3–6 шарів наповнювачів. Так ви не будете відчувати дискомфорт.
  • Термін служби. Двосторонні високі матраци зберігаються довше, ніж тонкі з однією робочою стороною. Термін служби матраців без пружин залежить від наповнювача: дорогий латекс або дешевий поролон.

Це головні показники, на які впливає висота. Можна обирати і тонкі моделі, якщо ви не плануєте використовувати їх щодня – для дачі або гостьового відпочинку. До звичайних конструкцій не висуваються такі суворі вимоги, але ортопедичні матраци у Хмельницькому продаються з товщиною не менше 18 см. Якісний пружинний блок має 14 см, тому нижче цього показника гарна модель точно бути не може.

Як вибрати висоту матраца

Є декілька варіантів, які відрізняються за способом використання:

  • матраци із пружинним блоком – 18–30 см;
  • безпружинні – 16–20 см;
  • для короткочасного сну – до 15 см;
  • топери для основних матраців – 5–10 см.

Останній варіант використовується тільки для того, щоб скоригувати жорсткість ліжка. Топер кладуть на основний матрац для вирівнювання або використовують для розкладних диванів.

Без додаткових шарів можна використовувати перші два варіанти – безпружинні матраци та з пружинними блоками. Якщо ж регулярно спати на підкладах для короткочасного сну, є ризик погіршити здоров’я опорно-рухового апарату. Якщо матрац не підходить вам за висотою, ви відчуєте біль у шиї, стегнах, попереку та плечах.

Обирайте для свого сну найкраще. Нехай матрац підтримує здоров’я, а не погіршує його. Пам’ятайте, що якісна модель не може бути надто тонкою – перевіряйте за переліком та замовляйте ідеальні матраци на Алло.Юа у Хмельницькому з доставкою або до найближчого магазину. Піклуйтеся про якість сну – це важливо і для зовнішнього вигляду, і для внутрішньої гармонії!

Розділ новин: Куточок споживача | Опубліковано: Promo



Коментарів: 1
avatar
Для мене в першу чергу головним питанням перед вибором матрацу для кроваті є її розмір. Ми з жінкою дуже полюбляємо інтимні ігри та іграшки і завжди замовляємо їх в цьому секс шопі https://perchinka.ua/, а після цього вже випробуємо матрац у справі ;)

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz