Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Нд, 19.05.2024, 14:25
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [799]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [23]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [81]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Скільки Вам років?
Всего ответов: 1573

Дещо про новітніх "братів" українців - американців. Погляд досвіченого емігранта



Пересічний українець, за визначенням відомого усім діяча Олексія Арестовича, - підліток за своєю ментальністю. Наївний, щирий та схильний до самообману. Саме тому в українському середовищі весь час виникають якісь ілюзії стосовно тих, з ким українців зводить їхня, хронічно гірка, доля. Так було за москалів в СРСР, так, на жаль, є і за пострадянської України. Нема нічого більш поганого в житті, як окремої людини, так і людської спільноти, ніж наївні сподівання на "доброго дядю". Такі речі доволі легко можуть привести до незворотних та навіть трагічних наслідків. Саме тому так важливо знати геть усе про тих, з ким ти пов`язав своє сучасне та майбутнє, аби не плекати наївних ілюзій та не впадати згодом у відчай та плачи, коли ті сподівання не справдилися.

Отже! Американці! Хто вони і до чого? Перш за все, потрібно знати, що титульною нацією-локомотивом в США, так само, як в Канаді, Австралії та Новій Зеландії (все це країни Британської Спільноти) є АНГЛОСАКСИ. Саме вони і ніхто інший, щоб там вам хтось не казав про рівність в цих країнах усіх і в усьому!

Якщо мова зайшла про АНГЛОСАКСІВ, то перше, що потрібно знати - це про їхню, я б сказав, дещо патологічну ЗАКОНОСЛУХНЯНІСТЬ. Якщо негри, пуерторіканці чи італійці, котрих в США дуже багато, на закон дивляться без особливого пієтету, то англосакси масово та щиро вважають виконання усіх законів геть в усьому - базовим принципом їхнього буття. Йде це від ПРОТЕСТАНТИЗМУ, котрий майже усі англосакси традиційно сповідують. ЗАКОН, СУМЛІННА ПРАЦЯ ТА ВІРА У ВЛАСНЕ МЕСІАНСТВО - ось, що є найголовнішим у англосаксів, як спільноти.

Але, попри ці, безперечно позитивні риси, англосакси мають, якщо дивитись на них очима українця, чималі вади. Найголовніша з цих вад, на мій погляд, - ЕГОЇЗМ. Англосакси завжди і при всіляких обставинах дбають, перш за все, виключно про себе. Якщо англосакс вкладає десь у щось один долар, то можете, панове, не сумніватися - він сходу мріє і про те, аби повернути згодом вже не один, а десять доларів. Так чи інакше, готівкою чи якимись іншими речами, але повернути!

Іншою вадою американців-англосаксів є НЕЩИРІСТЬ. Українці-емігранти, починаючи стикатися з американцями, часто-густо, впадають у гнів:

- Як так можна? Посміхаються та говорять солодко, а тримають на відстані - навіть і не потикайся з ними брататися!

Ну, то так, панове! Дружба дружбою, а табачок в кожного - свій!

Колись індіяни назвали англосаксів "ЛЮДЬМИ ІЗ ЗМІЇНИМИ ЯЗИКАМИ". Себто такими, котрі мають, фактично, два язика. Що ж, наївні, як діти, індіяни мали рацію - англосакси саме такими і є.

Третьою вадою в цих людей, знову ж таки на мій погляд, не зважаючи на масове відвідування ними церкви у неділю, є їхній, хай і ретельно прихований, АТЕЇЗМ. Бог для них - не суворий батько та суддя, а партнер, з котрим мають бути суто ділові стосунки. Як вони люблять казати, BUSINESS - FIRST.

Враховуючи усі ці речі, українці мають розуміти, чому американці так повільно і так не сповна дають їм зброю у війні з Московією. Чому не нищать мерзотника Путіна під корінь, хоча мають для того абсолютно усі можливості? Чому не хочуть впустити, зкривавлену та змучену війною Україну, під парасольку НАТО? І ще десятки всіляких "ЧОМУ?" Панове, відповідь одна-єдина: "Саме ТАК американцям ВИГІДНО!" А те, що українцям це коштує тисяч життів, то, гей, - це справа третя. Чи ви вже забули, шановні, що США аж двадцять років щось там хімічили у Афганістані, але одного, сумного для тих афганців, котрі пов`язали з ними власні долі, дня просто помахали їм ручкою та кинули цих бідак на поталу талібам, котрим не просто передали усю повноту влади, але ще й добряче їх озброїли? До речі, так само було і у В`єтнамі, з котрого янкеси панічно тікали в, такому далекому нині, 1973-му році.

До чого я все це веду? А до того, панове, що Україні потрібні не "брати-рятівники", а власне жорстке бачення себе, як САМОСТІЙНОЇ держави та нації! Хтось скаже:

- Легко тобі це казати! Без грошей та зброї США нам всім - гаплик!

А я вам відповім, що, аби в Україні не розкрадалися мільярди та при владі були не маланці-українофоби, а українські націоналісти, то і грошей власних було б достатньо на все і - НАВІТЬ! - мали би ядерну зброю, котра зупинила би і Путіна, і всякого, кому заманулося погрожувати існуванню українців, як нації!

Колись, недоброї пам`яті, Жириновський написав книгу з гучною назвою "Іван, запахні душу!" Що ж, якою потворою Жирік не був, але сказав вірно. І я ладен те повторити:

- Іване! Припини жити розхристаним! Перестань наївно вірити крутіям та зайдам! Нажени їх геть! А, як ні, то будь готовий, любий друже, до найгіршого. Отака вона моя правда, земляче Іване! Як кажуть ті самі англосакси, SAD BUT TRUE!

25.06.23р.

Rochester, NY, USA
 
 

 

 

Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: ruhlyvy



Коментарів: 3
avatar
0
1 ruhlyvy • 04:03, 27.06.2023 [Лінк на твір]
Чудовою ілюстрацією до цього матеріалу є інформація про незадоволення американського істеблішменту темпами українського наступу. Себто, мало своєї крові проливають українці! Спочатку не дали літаки, суворо заборонили бити москалів на їхній території, а тоді наказали йти на вірну смерть. Ну, просто реальні брати! Рідненькі! ;) 



NYT: «Відстають від графіка» – чиновники адміністрації США про український наступ
12 години тому


Український танк поблизу Бахмута, червень 2023 року

Чиновники з адміністрації Джо Байдена на умовах анонімності висловлюють занепокоєння тим, що прогрес на першому етапі українського
наступу дуже повільний, пише видання The New York Times.
«Вони відстають від графіка», – прокоментував підсумки перших двох тижнів наступу високопосадовець адміністрації президента США.Співрозмовник видання в Пентагоні також визнав повільніший, ніж хотілося б, темп наступу. При цьому він додав, що з огляду на укріплену
лінію оборони росіян це не стало несподіванкою, і закликав не робити
якісь загальні висновки на першому етапі.
Співрозмовники телеканалу CNN 22 червня також висловили думку, що початковий етап українського
контрнаступу поки що «не виправдовує очікувань» країн Заходу, а
російські військові виявилися компетентнішими, ніж передбачалося.
Українська влада та командування визнають, що війська просуваються повільніше, ніж очікувалося, але наголошують, що впевнені в успіху
наступу. Президент України Володимир Зеленський наголосив, що наступ –
«це не голлівудський фільм», оскільки «на карту поставлено життя людей».
avatar
0
2 karas • 19:53, 11.08.2023 [Лінк на твір]
Легко визнати правду про США і його жителів і про українців . Легко сказати не вірити грошам які командують світом і є головною зброєю США , і по моєму диявола , з цим весь час боролася елементарна людська мораль . Легко говорити моральній людині про аморальність інших , легко говорити справжньому націоналісту про патріотизм . Але важко визнати - що мораль це питання виховання , і дарма , я викладач , вчитель в школі , навчаю вже батьків бо по віку я це можу робити  і роблю , але навчити моральності найгірше будь кого , і навіть сама моральна людина важко вдосконалюється в ще кращу людину , бо навчити треба просто людину логічно мислити , а це , по моєму зробити самостійно дуже важко , а більшість людей в світі просто не вірять в вищу МОРАЛЬ . яку я для себе називаю Богом , а вірять в те як їм вигідно і тому мораль , так само як і Бога підтасовують під себе , і згодом все життя виходить скособочене , неправильне , зявляються на українців росіяни і всі інші які добре згодилися і злилися із дияволом , або із злом . У мене на все своя думка яку я постійно висловлюю , але читачів на моральні теми - дуже мало , і це слід зауважити - ніхто не хоче чути правди про себе , а хто не знає правди про себе , то не знає і правди про інших . Це мої особисті висновки і для інших вони не дійсні і не впливають , хоча я собі так думаю - дещо тут є все одно правильним , тобто у моїх роздумах . Вам краще видно Україну поза межами , а нам українцям видно світ поза його межами і те що ви кажете дійсно правда , але хто ПРавду по суті хоче десь слухати ... А треба вчитися щоб і правду почули ...
avatar
0
3 ruhlyvy • 01:40, 12.08.2023 [Лінк на твір]
Дякую за відгук! Зараз такий час, що навіть і не зовсім чітко викладені думки, висловлені стосовнотвого твого твору, - цінність. 

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz