Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Сб, 04.05.2024, 07:36
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Що є загрозою розвитку української мови?
Всего ответов: 497

Скільки палестинців, загиблих у Ґазі, то є забагато?!

   Переклад статті Ґідеона Леві з газети "Га-Арец" від 30 листопада ц.р.



  

   Вже задосить цієї війни! Вона має скінчитися зараз, за будь-яких обставин, за будь-яку ціну! Нема сенсу її продовжувати. Її жахлива ціна перевершить усяку можливу вигоду, коли яка-небудь вигода й може будь-коли постати з якоїсь війни. Ми також більше не маємо жодного законного права й надалі руйнувати Смугу Ґази та вбивати десятки тисяч її мешканців.

   Тепер, коли наш справедливий гнів заспокоївся, хоч би й трохи, і наші настрої злегка пригасли, ми маємо неупереджено розглянути продовження війни. І є лише один можливий висновок — завершити її зараз же!

   Переговори, щоби повернути заручників додому і звільнити палестинських в'язнів, пішли краще, ніж доти сподівалися. Обіцянок було дотримано з обох сторін. Навіть собака Белла була звільнена у прийнятному на око стані.

   Але більшість заручників усе ще не було звільнено. Ми маємо й далі працювати над їхнім визволенням, допоки кожен із них не буде вдома, що, ймовірно, означатиме звільнення кожного палестинського в'язня в Ізраїлі. Всякий, хто вважає цю ідею важкою для засвоєння, мав би знайти мудрість, щоби почати звикати до неї.

   І, щоби домогтися повернення заручників, нема потреби продовжувати війну. Навпаки, її продовження могло би завадити подальшим звільненням і навіть наразити на небезпеку життя заручників. Лише переговори звільнять їх усіх. А переговори можуть мати місце лише за умови припинення вогню.

   Другої мети Ізраїлю (знищення ХаМаС — IiC) не було досягнуто, але її, певно, й не може бути досягнуто за жодну розумну ціну. Після майже двох місяців боїв, ХаМаС усе ще живий і норовиться. І принаймні деякі з його сил залишаються орґанізованими, як було очевидно під час виконання домовленостей про заручників.

   Армія Оборони Ізраїлю (ЦаГаЛь) каже, що вона вбила 5 000 (тепер уже понад 7 000 — IiC) бойовиків ХаМаС. Може, й так, а, може, й ні. Але найвище керівництво ХаМаС залишається незачепленим, так само, як і деяка його інфраструктура.

   Нам казали, що більшість його інфраструктури та командних позицій перебувають у місті Ґаза. Тож ми зруйнували місто. Тепер вони кажуть нам, що більшість їх насправді в Хан Юнісі. І через день після того, як ми завершимо руйнування Хан Юніса, вони скажуть нам, що направду важлива інфраструктура — в Рафаху. Тоді ми також убиватимемо Рафах, допоки вони не скажуть нам, що живе серце ХаМаС на ділі — в єгипетській частині Рафаха. Подібно до крайнеба, ця мета ставатиме все віддаленішою щоразу, як ми наближаємося до неї.

   ХаМаСу було завдано суворого удару. Його майбутнє тепер залежить від будь-яких досягнутих міжнародних угод не менше, ніж від подальших боїв.

   Смугу Ґази було покарано достатньо, куди більше, ніж вона цього заслуговує. Її північну частину було зруйновано; 20 000 (на сьогодні понад 25 000 вбитих і зниклих безвісти — IiC) її синів і дочок було вбито; 5 000 (на сьогодні майже 8 000 — IiC) дітей загинули. Навіть якщо оцінка ЦаГаЛь, що вона вбила 5 000 бойовиків ХаМаС, правильна, пропорції страхітливі. В Україні люди були б нажахані такими пропорціями!

   Чи справді дозволенно вбити 20 000 людей, включаючи 5 000 дітей, для того, щоби вбити 5 000 вояків/терористів/бойовиків/оружного люду, хоч би яких страшенних?! І чи так само мали би бути дозволенні 100 000 (убитих — IiC) цивільних?! А мільйон?! "Скільки необхідно", — звичайна відповідь, і вона явно аморальна й неприйнятна!

   Я сумніваюся, що хтось в Ізраїлі може насправді уявити страждання Ґази. Але в Ізраїлі тепер не є час для милосердя до Ґази.

   Продовження війни означає окупацію та руйнування південної Ґази. Більш як подвоєна кількість ґазців, що їх уміщала ця область перед війною, скупчилася в ній тепер. І навіть перед війною вона була перенаселена за світовими стандартами.

   Тож куди вони всі підуть? На зруйновану північ? У переповнене ґазське містечко Аль-Мавасі? У заблокований Єгипет? І куди вони підуть після того, як війна скінчиться, коли в Ґазі не залишиться жодного непорушного каменя, і нема де зібрати дров, нема вугілля для печей, нема хліба, нема вогню, нема води, і все, що залишилося, — попіл, перефразовуючи вірш Моше Табенкіна? Неможливо продовжувати війну, не беручи цього до уваги.

   Так само неможливо продовжувати війну, не зважаючи на щораз більші міжнародні втрати, яких зазна́є Ізраїль. Більше картин смерти й руїни з Ґази зруйнують останні рештки репутації Ізраїлю, навіть поміж його кревних друзяк. Ми волимо розбити ХаМаС і втратити світ. Ми волимо розбити ХаМаС і стати потворою, навіть ув очах деяких із наших власних земляків. А тоді що?!
Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: ZhasminVKanoe



Коментарів: 5
avatar
0
1 ruhlyvy • 15:46, 16.12.2023 [Лінк на твір]
"Але найвище керівництво ХаМаС залишається незачепленим, так само, як і деяка його інфраструктура."

Ті, хто уважно стежать за подіями на Близькому Сході, чудово знають, що ХАМАС створювався ізраїльськими спецслужбами для внесення розколу у арафатовський ФАТХ. Таким чином, ізраїльтяни добилися свого - розбрату в Палестинському Русі Опору. Так що, ніхто в МОСАДІ не зацікавлений в остаточному знищенні керівництва ХАМАСу, котре живе собі у шоколаді і ніколи не буде знищене. Нищать "шісток", котрі навіть і не здогадуються, що їх використовують у сліпу. ;)

Стосовно ж цілей Ізраїлю у цій війні. Мені вкрай дивно, що пан Леві не знає про них, бо ж вони не очевидні тільки сліпому - анексія цієї смуги, що тягнеться вздовж Середземного моря. Ясна річ, що не для того Нетаніягу з товаришами із Закуліси організовували цей казус беллі, аби усе закінчилося пшиком. Сектор Газа буде окуповано на десятиліття і там, після майже повної зачистки від арабів, з'являться єврейські фанатики-поселенці. Усе це відпрацьовано на інших територіях, ТАК ЗВАНОЇ, Палестинської автономії. Інша справа, що не все і не завжди виходить так, як задумується. Але! Без сумніву, сіоністська справа буде жити і процвітати і надалі!
 
avatar
0
2 ZhasminVKanoe • 11:31, 20.12.2023 [Лінк на твір]
Цитата
...ніхто в МОСАДІ не зацікавлений в остаточному знищенні керівництва ХАМАСу, котре живе собі у шоколаді і ніколи не буде знищене.


   Тоді колу насильства (до речі, на івриті "хамас" (חָמָס) і означає
"насильство, грабунок, розбій, злочин, несправедливість", тоді як по-арабськи (حَمَاس) — "збудження, ентузіязм, завзяття") не буде кінця. Бо який инший сенс існування ХаМаСа, крім війни з Ізраїлем? verysad 

  
Цитата
Мені вкрай дивно, що пан Леві не знає про них, бо ж вони не очевидні тільки сліпому - анексія цієї смуги...

   Сектор Газа буде окуповано на десятиліття...


   Навпаки, Леві ясно пише про "окупацію". І чим це в такому разі відрізняється від "хатєлок" пуйла?! dont2 

   Наша пропаґанда, на жаль, добре попрацювала над тим, щоб українці асоціювали себе з Ізраїлем. Результат ( https://kiis.com.ua/?lang=ukr&cat=reports&id=1334&page=1 ) — лише 1% (sic!!!) українців через цю пропаґанду, необізнаність у проблемі та коротку пам'ять висловлюється за Палестину, геть не розрізняючи між палестинцями та ХаМаСом. І це при тому, що Кучма (двічі) та Ющенко відвідували Палестину, а Арафат — Київ, дістав тут тепле вітання, був нагороджений найвищим орденом! При тому, що Держава Палестина у 2014 підтримала територіяльну цілісність України ( https://www.bbc.com/ukrainian/news-45582480 ), тоді як Держава Ізраїлю ухилилася від голосування в ООН (нібито через страйк дипломатів, але Нетаньягу пізніше кілька разів відмовлявся засуджувати анексію Криму ---> https://www.timesofisrael.com/liveblo....-crimea )! А українська влада тепер боягузливо, легкодухо й негідно утрималася при голосуванні за резолюцію про припинення вогню в Ґазі. Насправді ми мали б асоціювати себе саме з Палестиною, бо ми, як і вони, маємо поруч значно сильнішого сусіда, що тривалий час заперечує наші суверенітет і суб'єктність, а нині прагне знищити їх до решти! Ось прекрасна стаття, що пояснює, чому Україна має підтримати палестинців: https://commons.com.ua/uk....stinciv

  
Цитата
...там, після майже повної зачистки від арабів, з'являться єврейські фанатики-поселенці.


   Що, у XXI столітті, знову етнічні чистки й ґеноцид!?!?!? Від народу, який сам зазнав страшного ґеноциду!!! Хай як прикро це визнавати, але на тлі бібі пуйло видається супергуманістом! І які там можуть бути поселенці, коли, згідно з оцінкою ООН, Смуга Ґази вже стала непридатною для проживання!? :verysad:
avatar
0
3 ruhlyvy • 12:21, 20.12.2023 [Лінк на твір]
"Що, у XXI столітті, знову етнічні чистки й ґеноцид!?!?!?"

А чому Ви думаєте, що цілі всього сущого на Землі у 21-му столітті мають бути іншими, ніж у часи Древньої Іудеї та Римської імперії?

"
І які там можуть бути поселенці, коли, згідно з оцінкою ООН, Смуга Ґази вже стала непридатною для проживання!?"
 Євреї відбудують і буде там через 3-5 років, як казав колись російський поет Володимир Маяковський, місто-сад.
;)
avatar
0
4 ZhasminVKanoe • 06:17, 22.12.2023 [Лінк на твір]
Цитата
   А чому Ви думаєте, що цілі всього сущого на Землі у 21-му столітті мають бути іншими, ніж у часи Древньої Іудеї та Римської імперії?


   Напевно, тому, що тепер, на щастя, більше нікого не розпинають на хрестах. І тому, що відгриміла Друга світова війна, після якої наші предки домовилися, принаймні на словах, про "Ніколи Знов!". І ще багато тому!..
   Та навіть якби бібі й хотів чогось подібного, його ж заморські господарі союзники йому не дозволять. Я чи не щодня чую від Байдена, Блінкена й іже з ними щось на кшталт заголовку статті Леві: "Забагато вбиваєте цивільних, товариші ізраїльтяни..." З найсвіжішого, Блінкен сказав: "Ми очікуємо і хочемо побачити перехід до більш цілеспрямованих операцій, з меншою кількістю сил, які дійсно зосереджені на боротьбі з керівництвом ХАМАСу, мережею тунелів і деякими іншими критично важливими речами" ( https://www.rbc.ua/rus....19.html ). І США вже змусили Ізраїль відкрити КПП "Керем-Шалом" для гуманітарки. plus_1 
   Мені здається, цілі бібі скромніші, подібні до цілей пуйла. Остаточно перетворити Палестину на неспроможну ні на що путнє failed state. :dont2:
 

Цитата
Євреї відбудують...


   Як Маріюпіль чи Бахмут абощо?.. verysad
avatar
0
5 ruhlyvy • 05:33, 23.12.2023 [Лінк на твір]
Ви карту Ізраїлю від 1948-го року бачили? Скільки території було і скільки є нині? Ось вам і відповідь на питання - чи відбудують євреї оту Газу.  ;)

Стосовно американців. Актори! Говорять одне, думають друге, а роблять третє. Real politic! Операція по вторгненню хамасівців, скоріше за все, була узгоджена Нетаніягу з американськими "братами".
 
 ;-)

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz