Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Сб, 04.05.2024, 06:05
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Сторінка "ПОЕЗІЯ та ПРОЗА" завантажувалась:
Всего ответов: 215

Намагаючися принизити Ґазу до нутра, Ізраїль принижує сам себе

   Переклад статті Ґ. Леві з "Га-Арец" від 10 грудня минулого року. Незважаючи на те, що конкретні події, про які в ній ідеться, вже вибули з розряду новин, обговорювані проблеми, на превеликий жаль, усе ще зберігають актуальність.
 


   Немовби всього цього було недосить — тисяч мертвих дітей (понад 10 000 — IiC), кількости загиблих, що наближається до 20 000 (швидше за все, вже перевищує — IiC), сотень тисяч, вигнаних із їхніх домівок, десятків тисяч поранених, голоду, хвороб і руйнування в Ґазі — понад те, вони також мусять бути принижені. Принижені до нутра, щоби знали!..

   Ми мусимо показати їм (і собі), хто вони такі (і хто ми такі). Показати, які ми сильні, і які вони слабкі. Це добре для бойового духу. Це добре для вояків. Це добре для внутрішнього фронту. Ханукальний подарунок із принижених палестинців: що могло принести більшу радість?!

   Нема більшого доказу того, що ми загубили шлях, аніж ганебні намагання принизити палестинців перед людські очі. Нема більшого доказу моральної слабкости, ніж потреба принижувати їх у поразці. Ми подібні до ХаМаС; коли вони такі потвори, тоді ми теж можемо бути, лише трохи. Після знищення життів ґазців, їхньої власности, їхніх домівок та їхніх дітей, ми тепер також будемо трощити залишки їхньої гідности. Ми ставитимемо їх на коліна, допоки вони не здадуться.

   Фото й відео останнього тижня: десятки чоловіків на колінах, одягнених лише у спідні, зі стягненими за спинами руками, з зав'язаними очима, з понуреними поглядами. Одна ґрупа на до тла зруйнованій вулиці, инша в піщаному кар'єрі, солдати стоять над ними.

   Бінґо, образ перемоги! Деякі солдати замасковані; може, вони соромляться своєї поведінки — ми можемо лише сподіватися. Їхні жертви — молоді чоловіки та старші теж; деякі товсті, з черевами, инші худорляві, деякі бліді, инші опалені злигоднями війни. Можливо, їхні діти бачили їх, можливо, їхні дружини; це підвищило би досягнення.

   Згідно з повідомленнями, вони були переміщені з притулку UNRWA (Аґенція ООН із допомоги й орґанізації робіт для палестинських біженців на Близькому Сході, БАДОР — IiC) у Бейт Лагії та затримані для допитів. Ніхто не знає напевне, чи хоч хто-небудь із них був членом ХаМаС? Після переможного фото їх було забрано до невідомого місця, їхня доля неясна. Хто про те дбає навіть, окрім їхніх близьких?!

   Що доброго це приносить? Це не перший раз, коли ізраїльська армія таким чином роздягла палестинців, щоби принизити їх. Такі "прогулянки ганьби" в минулому влаштовувалися у Смузі Ґази, Західному Березі та Лівані. Потрібні та непотрібні чоловіки у спідніх, щоб усі бачили. От що робить Ізраїль, і важливо зняти подію та розповсюдити фото. Але правда в тому, що ці фото принижують ЦаГаЛь набагато більше, ніж вони принижують його заголені жертви.

   Проте навіть це публічне роздягання не було достатнім їхнім приниженням у цій проклятій війні. Через два тижні (21 жовтня м.р. — IiC) після того, як вона спалахнула, ЦаГаЛь і сили Шин-Бет (у нас частіше говориться: "ШаБаК", загальна служба безпеки Держави Ізраїля — IiC) заволоділи домом високопоставленого функціонера ХаМаС Салеха аль-Арурі (вбитий 2 січня ц.р. — IiC) в містечку Арура на Західному Березі (нині Арурі перебуває в Лівані) та прикріпили до його фасаду величезний банер арабською, що виголошує: "Тут був дім Арурі, який став штаб-квартирою Абу ан-Німр (з арабської "батько леопарда/тигра"; ймовірно, натяк на одного з засновників ізраїльських розвідслужб Шауля Авіґура ("батько левеняти") — IiC) — ізраїльської розвідки". Бідний Абу ан-Німр: його штаб-квартиру було зруйновано за кілька днів (31 жовтня — IiC), а з нею й видовищний експонат, але смак дитячого приниження лишається.

   В Ґазі наші сили зруйнували будівлі парламенту й суду. Чому? Чому ні?! В таборі для біженців у Джи(е/а)ніні на Західному Березі вони розтрощили всі пам'ятники, включно з "Ключем Повернення" на вході (тут певна фактична похибка: у Джиніні 30 жовтня було знищено т.зв. Арку Перемоги або ж Арку Повернення, а Ключ Повернення — в Тулькармі 14 листопада — IiC). Армія також поруйнувала та сплюндрувала великого бляшаного коня, спорудженого з уламків розбитих палестинських "швидких" німецьким скульптором (Томасом Кільпером — IiC) при вході до шпиталю, пам'ятник загиблим. У Тулькармі вона знесла меморіял Ясеру Арафату. Скоро ми так само випалимо дощенту їхню свідомість.

   І вершина ґротеску: командувач (такий собі підполковник (сґан-алуф) Дотан — IiC) 932-го батальйону ("Ґраніт" — IiC) піхотної бриґади "НаХаЛь" у відео прес-секретаріяту ЦаГаЛь козиряє кредитною карткою Ісмаїла Ганії, що збігла у 2019. Честь і слава ЦаГаЛь! "Ви дременули як боягузи, і ми навіть добулися до вашої кредитки", — белькоче офіцер.

   Коментатори пояснили, що, можливо, це кредитка когось із тим самим ім'ям: наш Ганія довго не жив тут. Але син Ганії живе тут, і речник ЦаГаЛь ні відпочиває, ні спить: ось квитанції, які доводять, що він купував коштовності. Велика перемога ближча, ніж будь-коли!..
Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: ZhasminVKanoe



Коментарів: 4
avatar
0
1 ruhlyvy • 17:20, 13.01.2024 [Лінк на твір]
Пане Жасмін, я дивлюся, що ви реально запали на цього ізраїльського лівака Гедеона Леві! :-) Перш, ніж цитувати ізраїльських ліваків, треба розуміти, що їхні крики гостро необхідні ізраїльському естеблішменту, аби демонструвати світу "ІСТИННУ ДЕМОКРАТИЧНІСТЬ ЕРЕЦ ІСРОЕЛЬ". :-) А так, не ізраїльскі ліві ведуть головну лінію в Землі Обітованій, а затяті сіоністи - єврейський аналог українських бандерівців, котрі, НАЖАЛЬ, на відміну від сіоністів, ніколи не були ПРОВІДНИКАМИ НАЦІЇ.
Стосовно Гази. Її долю давно вирішено! Вона буде часткою Ізраїлю! Не в пряму, звісно, а тихенько - ПО ФАКТУ. Ото і все!
avatar
0
2 ZhasminVKanoe • 08:22, 15.01.2024 [Лінк на твір]
П. Рухливий, гадаю, що не гучність криків лівої (чи будь-якої иншої) опозиції демонструє істинну демократичність влади. Приміром, крики та зойки Карла фон Осєцкі, Курта Тухольскі, Ернста Тельмана, Клари Цеткін тощо не означали демократичности режиму Гітлера. Розумію, що це утрируваний приклад. Леві, на відміну від вищезазначених діячів, ні у тюрмі, ні на еміґрації. Але він часто наражається на бажання засудити його, обмежити його пересування, ба навіть і прямі погрози (див. у вікіпедійній статті про нього). При цьому він, що може видатися вам дивним, теж уважає себе за ізраїльського патріота ( https://www.thejc.com/life-an....3600010 ). Так само розумію, що Леві нічого не визначає у сучасній правосіоністській (а здебільшого саме вони при владі з середини 90-х) політиці ("Говоріть, говоріть, ви мені не заважаєте!"). Але ж треба комусь обурюватися та журитися!  :verysad: 

   
Цитата
затяті сіоністи - єврейський аналог українських бандерівців, котрі, НАЖАЛЬ, на відміну від сіоністів, ніколи не були ПРОВІДНИКАМИ НАЦІЇ


   Я правильно зрозумів, що ви бажаєте етнічних чисток в Україні?! ogo 

   Сіонізм, як і бандеризм (коли можна так висловитися), обоє суть ідеолоґії націоналізму, тобто бажання створити окрему національну державу для певного народу. Але ж держава — не самоціль, а лише засіб для реалізації потреб людини й етносу! То чи будь-яку ціну слід платити за її існування?! :s-3:
 

  
Цитата
Стосовно Гази. Її долю давно вирішено! Вона буде часткою Ізраїлю!


   А куди араби подінуться?! :book:
avatar
0
4 ruhlyvy • 03:46, 17.01.2024 [Лінк на твір]
Націоналізм - ЄДИНИЙ варіант для малих народів! Усе інше веде до однозначного занепаду та зникнення тих, кому Бог не дав величі розмірів.
Стосовно того, куди дінуться араби, то тут вже усе визначено - у гето "третього" світу! Чому? Бо у них нема ТАКОЇ зброї, яка є у країн "першого" світу. Воно так - хусити можуть попортити кров Заходу, але і мухи мучають слона, та від того не стають більшими за нього. :-) Плюс така штука, як ГЕНЕТИЧНА ЗБРОЯ. Поки вона розробляється в надсекретних лабораторіях у Неваді та пустелі Негев. Але на Давоському форумі вже виголосили про вірус Х, котрий вже на підході. Ніхто не говорить, що знає КОЛИ і ЯК буде задіяно той вірус, але вже точно відомо, що він буде у 20 разів смертельніший за КОВІД-19. Чи не будуть араби першими, на кому цей "Х" випробують?.. ;-)
avatar
0
3 ruhlyvy • 03:43, 17.01.2024 [Лінк на твір]
В Ізраїлі нещодавно виголосили, що ЦАХАЛ бере під свій контроль кордон між Газою та Єгиптом. Це новий етап у війні і це зроблено задля того, аби унеможливити бодай якусь підтримку ззовні населення Гази. Себто, йдеться про ТОТАЛЬНИЙ зажим ХАМАСу і тих, хто їх, так чи інакше, живить. Ізраїль, без сумніву, йде до перемоги у цій війні.

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz