Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Нд, 05.05.2024, 07:38
МЕНЮ САЙТУ

Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [23]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Чи є у Вашому н.п. поетична спілка, клуб?
Всего ответов: 342

Коли це не ґеноцид у Ґазі, то що ж це?!

   Переклад статті Ґ. Леві з "Га-Арец" від 14 січня ц.р.



   Припустімо, що позиція Ізраїлю у Гаа(д)зі (та Ґазі! — IiC) слушна й справедлива, та Ізраїль не скоїв жодного ґеноциду чи чогось близького до нього. Тоді що це?! Як ви називаєте масове вбивство, що триває навіть тоді, коли пишуться ці рядки, не розбираючи, неспинно, в обсязі, який важко собі уявити?!

   Як назвати вмирущих дітей на лікарняних долівках, у декого з яких не зосталося нікого на світі, і голодних літніх цивільних, які тікають задля порятунку від ненастанної бомбової загрози повсюди?! Хіба правове визначення змінить їхню недолю?! Ізраїль полегшено зітхне, якщо суд зніме звинувачення. Щодо нього, якщо це не ґеноцид, то наша совість знову буде чистою! Якщо Гааґа скаже: "Не ґеноцид!", ми знову-таки будемо найморальнішими у світі!

   Цих вихідних, ізраїльські медія та соцмережі виверглися захватом і похвалою правовій команді, що представила нас у Гаа(д)зі. Яка вишукана анґлійська та переконливі арґументи!

   Напередодні ж медія майже не донесли позицію Південної Африки, що була представлена навіть кращою анґлійською, ніж ізраїльська, та була значно більше заснована на фактах і менше — на пропаґанді, ще раз доводячи, що в цій війні ізраїльські медія впали небувало низько.

   Вони вбачають свій обов'язок у посиленні ізраїльської позиції та уневажненні позиції "правового підрозділу ХаМаС". Подивіться, як багато правової пошани ці знавці принесли нам!

   Приймімо, що ми говоримо про країну, яка є під судом за найважчі порушення, що існують у міжнародних законах. Ті, що в чорних мантіях і білих перуках, і ті, що без них, представили звичні арґументи Ізраїлю, декотрі з яких справедливі, приміром, описи лютости 7-го жовтня.

   Щодо инших частин, то було важко збагнути, чи сміятися, чи плакати з них. Як-от із арґументу, що ХаМаС один має бути звинувачений за умови в Ґазі. Ізраїль не докладає руки до того, ані участи не бере. Твердження, що у поважній міжнародній установі має підлягти сумніву та ображає розум її суддів.

   І що думати про зауваження чільника ізраїльської команди захисту проф. Малколма Шо (Shaw): "Дії Ізраїлю домірні та мають на меті лише збройні сили"? А як насправді?! Домірні з таким руйнуванням?! Коли такий вигляд має домірне, то який же — недомірне?! Гірошіма?!

   "Лише проти збройних сил" із майже безліччю мертвих дітей (вже понад 12 000!!! — IiC)?! Про що він каже?! "Надсилаючи телефонні дзвінки, щоб евакуювати сторонніх"; хто все ще має робочий телефон у Ґазі, і де саме ті, хто мав би евакуювати(ся) в цьому пеклі, де не лишається жодного клаптика безпечної землі?! І останнє: "Навіть якщо солдати порушили закони, що реґулюють війну, це буде почуто ізраїльською правовою системою".

   Шо явно не чув про ізраїльську правову систему і ще менше про те, що зветься військовою правовою системою. Він не чув, що після операції "Лите оливо", конфлікту 2008-2009 р.р. із Ґазою, лише чотирьох солдатів було звинувачено у кримінальних злочинах, і лише одного з них відправлено до в'язниці за незначну провину крадіжки кредитки (!). Всіх инших, що кидали набої та бомби на невинних, ніколи не буде звинувачено.

   А як щодо зауважень др. Ґаліт Раґуан, відкриття кінця тижня, що її, без сумніву, буде обрано запалювати цьогорічний смолоскип під час церемонії Дня Незалежности на горі Герцля: "ЦаГаЛь переміщує шпиталі до безпечнішого місця" (текст виступу, 30-й пункт, і відео, 8:37-8:45)? Чи Шифу буде переміщено до Ше(и)би? Рантісі до Сороки? Про які безпечні місця в Ґазі вона каже, і які шпиталі перемістить ЦаГаЛь?!

   Ніщо з цього, звісно, не доводить, що Ізраїль скоїв ґеноцид. Суд вирішить це (на щастя, поки не вирішив — IiC). Але почуватися добре при таких арґументах захисту?! Почуватися добре після Гааґи?! Почуватися добре після Ґази?!!!
Розділ новин: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: ZhasminVKanoe



Коментарів: 7
avatar
0
1 ruhlyvy • 23:44, 14.02.2024 [Лінк на твір]
Можна назвати дії Ізраїлю як завгодно і все те буде слушним, але, як нарешті збагнули українці, в цьому світі тотально панує (і буде панувати завжди!) не СИЛА ПРАВА, а ПРАВО СИЛИ! ЦАХАЛ оточив останній анклав арабів на Півдні цієї Гази. Залишилося не так довго чекати, поки увесь сектор стане повністю підконтрольний Ізраїлю. Так само, як Самарія та Іудея. Все! 
avatar
0
2 ZhasminVKanoe • 09:08, 21.02.2024 [Лінк на твір]

Цитата
в цьому світі тотально панує (і буде панувати завжди!) не СИЛА ПРАВА, а ПРАВО СИЛИ

   Як на мене, історія Ізраїлю (тобто єврейського народу, а не сучасної Мединат Їсраель), навпаки, навчає того, що Віра й Розум перемагають грубу силу. А забуття того приносить Ізраїлю біди. :verysad: 

Цитата
ЦАХАЛ оточив останній анклав арабів на Півдні цієї Гази

   І що далі?! Кинуть атомну бомбу?! Я вам уже ставив це запитання, але воно якось повисло в повітрі: куди фізично подінуться палестинці?! Очевидно, що наслідки наступу на Рафах будуть жахливими, в повному сенсі слова ґеноцидальними! verysad
avatar
0
3 ruhlyvy • 00:22, 23.02.2024 [Лінк на твір]
Ядерна бомба поки що не знадобиться, бо ще не почалася, давно вже запланована та зрежисована війна з Іраном. А палестинці... Та з ними буде те саме, що і з українцями з Приазов'я - "Нової Хазарії" - ХТО-КУДИ. Перед війною з Іраном, котру хотіли розпочати ще за першої каденції Трмпа і саме для того вбили генерала Сулеймані в Дамаску, Ізраїль будь що має зачистити тил. Сектор Газа мусить перестати дошкуляти. Що ж до отих термінів, на кшалт "ГЕНОЦИД", то все це емоції. Зачистять і собаки не загавкають! ГЕНОЦИДОМ будуть шпиняти Ізраїль тільки в разі поразки. Якщо ж виграють, то араби посіпаються трошки, та й сядуть собі на сраку. :-)
avatar
0
4 ZhasminVKanoe • 10:01, 24.02.2024 [Лінк на твір]
То ви думаєте, що арабські країни та Іран, а також ЄС будуть собі спокійно сидіти, як ви кажете, "на сраці" та спокійно спостерігати, як ізраїльська вояччина нищить Смугу Ґази, вбиваючи її мешканців у промислових обсягах, хай як це називай?! А та ж "Хезболла" для чого свій хлібець їсть?! Та й палестинське лобі, хоч і не таке потужне, як єврейське, діє в багатьох країнах, зокрема у США.
avatar
0
5 ruhlyvy • 15:21, 24.02.2024 [Лінк на твір]
Я не думаю, а чітко БАЧУ, що оті ХАМАСівські палестинці і на хер нікому не потрібні! :-) Європа, усі роки існування держави Ізраїль, щедро годує арабів отієї "Палестини", а також щосекунди засуджує "сіоністських агресорів". Ну то й що з того? Та абсолютно нічого! :-) Стосовно ж ХЕЗБОЛИ, то від них чекали якоїсь солідарності з Газою, але так і не дочекалися, бо ці хлопчики їдять з долоні персів і їхнє завдання - вжарити, якщо Вашингтон та Тель-Авів почнуть гатити по Ірану. Ясна річ, що, як доживемо до війни з ОСТАННЬОЮ ЗАГРОЗОЮ Ізраїлю на Близькому Сході - Іраном, то побачимо, чи давній план цієї війни був гарним, а чи ні, але я, особисто, не думаю, що євреї не продумали усі можливі варіанти, серед котрих і необхідність евакуації кількох мільйонів єврейських біженців до українського Приазов'я - "Нової Хазарії", котра під цей план і здавалася Єрмаком/Зеленським московитам. Скоріше за все, мова буде йти про переважно членів секти ХАБАД, котра, як в Московії, так і в Україні вже давно грає майже визначну роль в усіх сферах життя цих країн. В Умані вже не одно десятиліття існує зразково-показова модель того, що може бути з Приазов'ям-"Новою Хазарією". Але! Те все поки що балачки! Як же воно буде в реалі - побачимо. Якщо доживемо. ;-)
 Мало не забув про "арабське лобі" в США. Це все настільки НІЯК, що не варто навіть витрачати якійсь час на обговорення цього! :-)
avatar
0
6 ZhasminVKanoe • 11:59, 26.02.2024 [Лінк на твір]

Цитата
...оті ХАМАСівські палестинці і на хер нікому не потрібні!


   Як, власне, й українці! Скидається на те, що Україні й палестинським територіям готують приблизно однакову долю: бути озброєним буфером між НАТО й Кацапією (між Ізраїлем і арабським світом, відповідно). verysad 

   Звісно, перспективи створення окремої палестинської держави — нульові. Тож, судячи з усього, або ±збережеться статус-кво, або повернеться ситуація до 2005 р. На мій хлопський розум, найкращим рішенням була би послідовна розбудова однієї двонаціональної держави (федеративної чи конфедеративної; one-state solution). Але ні євреї, ні араби, ні сильні світу сього ментально не готові до такого.  verysad 

Цитата
...ці хлопчики їдять з долоні персів і їхнє завдання - вжарити, якщо Вашингтон та Тель-Авів почнуть гатити по Ірану

   А в такому разі це якось допоможе Ірану? Маю сумніви. mellow 

   Конспіролоґію вашу щодо "секти ХаБаД" не беруся коментувати. Це кацапи таке полюбляють ( https://aif.ru/society....e_kulty ; https://ru.wikipedia.org/wiki....%D0%B2)  ).

Цитата
Як же воно буде в реалі - побачимо

   
   Сказали сліпі: "Побачимо!", сказали глухі: "Почуємо!" Звісно, це не вам особисто, а нам усім. dh
avatar
0
7 ruhlyvy • 12:18, 26.02.2024 [Лінк на твір]
ХЕЗБОЛА таки може добряче допомогти Ірану, бо вони мають тисячі усіляких ракет. Те, що отой супер-пупер ізраїльський "Залізний купол" не такий вже й супер-пупер, стало відомо з атаки отими трубами, котрі ХАМАС запустив у жовтні минулого року. Ізраїль майстерно вміє розпускати світом усілякі легенди, але в реалі і "Моссад" гірше українського ГУРу, і отой "Купол" гірший за американський "Патріот". ;-)
 Що ж до КОНСПІРОЛОГІЇ, то, якщо бути справедливим, то треба визнати, що найбільше про це говорять в англосаксонському світі. До усіх інших ця теорія доходить вже у перекладі. ;-)

ComForm">
avatar

Переглянути КОМЕНТАРІ до ПОЕЗІЇ й ПРОЗИ та до новин:
на сторінці "НАШ ТОП ++"
 

     
  Хостинг від uCoz