Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Пт, 29.03.2024, 07:35
МЕНЮ САЙТУ
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [344]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [796]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [21]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [76]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Що Ви частіше робите у часи душевних розломів?
Всего ответов: 786
ІНФОРМАТИВНЕ
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

КАЛЕНДАР НОВИН


На головну сторінку » "Архів матеріалів"

Поділіться новинами з користувачами!


« 1 2 ... 226 227 228 229 230 ... 266 267 »
    23 квітня у місті Лозова, що на Харківщині, відбувся Поетичний форум. Він складався з двох частин – меморіальної та презентаційної. Перша була присвячена творчості Олеся Степаненка – загиблого кілька років тому слобожанського поета. Друга – включала в себе презентацію власних творів поетами Харкова, Павлограду (Дніпропетровська область) та Лозової, а також виступи бардів. Слід зазначити, що подібний захід (хоч і значно скромніших масштабів) вже мав місце в Лозовій минулого року. Тоді лозівчан тішили своїми віршами харків’яни Ростислав Мельників, Сашко Ушкалов, Олег Коцарєв. Цього року Поетичний форум зібрав як значно більшу аудиторію слухачів, так і більшу кількість митців. Так Харків репрезентували Олександр Євтушенко, Олександр Приймак, Микола Воловик ... Читати далі
Розділ: Новини та статті - культура | Опубліковано: AlinaSmila
Дата: 28.04.2009 | Коментарі (2)
 

   Традиція святкування Дня книги народилася у Каталонії, де 23 квітня на День Юрія (Георгія) традиційно дарували троянду за кожну куплену книжку (чудова традиція, чи не так?!), також можна було просто подарувати троянди і книжки тим, кого любиш... (вишукано та романтично!). Примітка: троянди для каталонців  символізують кров, пролиту Георгієм у битві з драконом, а книги нагадують про сумну дату 23 квітня 1616 року, день смерті Сервантеса, автора найкращої книги “Дон-Кіхот”. 

  1995р. Генеральна конференція ЮНЕСКО обрала цю дату з огляду на її символічність для світової літератури: в цей день народилися Моріс Дрюон і Володимир Набоков, Андрій Курков і Григір Тютюнник. І саме цього дня 1616 р. померли Сервантес, Шекспір і Лопе де Вега.

  Беручи до уваги цей факт, Генеральна конференція ЮНЕСКО, я ... Читати далі
Розділ: Зі святом! | Опубліковано: irma
Дата: 23.04.2009 | Коментарі (1)
 

Щодня Ви, шановні користувачі, на сайті публікуєте нові твори, друкуєте коментарі, лишаєте повідомлення на форумі. Майже щодня у нас з'являються нові поціновувачі української поезії та прози.

     Раніше для того, щоби хоч як подякувати Вам була створена система особистих нагород (бо ж кошти якщо і з'являються, то витрачаються на проведення конкурсів). Можливо для когось це була дитяча забавка, ... Читати далі
Розділ: Усе навколо нашого поетичного сайту | Опубліковано: virchi
Дата: 11.04.2009 | Коментарі (9)
 

Международный день театра установлен в 1961 году IX конгрессом Международного института театра (МИТ).

Деятельность организации, согласно ее уставу, должна быть направлена на «укрепление мира и дружбы между народами, на расширение творческого сотрудничества всех деятелей мира».

Членом МИТа Советский Союз стал еще в 1959 году. С 1961 года СССР, а затем Россия - постоянный член исполнительного комитета МИТа.

Международный день театра отмечается 27 марта. Это не просто профессиональный праздник мастеров сцены, это праздник миллионов зрителей.

(Вибачте, що російською мовою. Але святкуйте. Сходіть в театр. Це ж все-таки наша культура)

Розділ: Зі святом! | Опубліковано: Mira
Дата: 27.03.2009 | Коментарі (2)
 

    Всесві́тній день пое́зії — свято, яке відзначається щороку 21 березня (в день весняного рівнодення). Встановлено 1999 року ухвалою 30-ої сесії ЮНЕСКО. Вперше відзначено 21 березня 2000 року.



     Поезія, як зазначено в ухвалі ЮНЕСКО, може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні запити сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї якнайширшу громадську увагу. Крім того, Всесвітній день поезії повинен дати можливість ширше заявити про себе малим видавництвам, чиїми зусиллями, в основному, доходить до читачів творчість сучасних поетів, літературним клубам, які відроджують споконвічну традицію живого звучання поетичного слова. Цей день, вважає ЮНЕСКО, повинен сприяти створенню в засобах масової інформації позитивного образу поезії як справ ... Читати далі

Розділ: Зі святом! | Опубліковано: Петрук
Дата: 21.03.2009 | Коментарі (1)
 

Вибух в Албанії: Кількість жертв зростає
16 березня 2008, 13:51
Кількість загиблих від вибуху збройових складів, який стався у суботу, 15 березня, в Албанії, зросла до семи чоловік, повідомив прем’єр-міністр країни Салі Беріша, передає Газета.ru.
Постраждали більше 240 чоловік. Тіла ще двох загиблих були знайдені на складах зброї.

На своїй прес-конференції в неділю, 16 березня, прем’єр сказав, що наразі в лікарнях знаходяться 243 поранені, 10 осіб вважаються зниклими.

Раніше повідомлялося про 5 жертв події.

У міністерстві охорони здоров’я Албанії заявили, що число загиблих може значно зрости, оскільки в той час, коли почалися вибухи, на складі знаходилися як мінімум 60 військовослужбовців.

Нагадаємо, перші вибухи прогриміли близько півдня за місцевим часом за 12 кілометрів на північ від Тірани. Причина вибухів поки не встановлена.

Жителів довколишньої місцевості евакуювали.

Свою допомогу Албанії вже запропон ... Читати далі

Розділ: Новини та статті: суспільство, політика | Опубліковано: Mira
Дата: 16.03.2009
 

Поцілунок - поцелуй    А ви знаєте, що сьогодні два свята. Перше - день взаємних поцілунків, а друге - захист прав споживача. тому цілуйтеся, споживайте один одного, та не нарушайте прав.
    До речі, в Україні дуже люблять цілуватися, тому влаштуйте в себе конкурс по найдовшому поцілунку, а переможцям вручіть подарунки. це цікаво. а щодо прав, то найбільше їх можуть "качати" молоді покоління. сьогодні ми маємо право поскаржитися на неякісну продукцію в будь-якому супермаркеті(хоча ми це робимо і кожен день), але сьогодні можливо до Вас дослухаються.
    Всім удачі!!!
Розділ: Зі святом! | Опубліковано: Mira
Дата: 15.03.2009 | Коментарі (1)
 

 

 
     

НОВІ ТВОРИ:

 

НОВЕ НА ФОРУМІ:

 

НОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:
КОМУ ВНИЗ та Арсеній Білодуб - Повстанец...



     



  Хостинг від uCoz