Накладається на сіру землю
Горизонт, розділяючий світ.
Виростає листок, що дремле,
Розквітає черешні цвіт.
В біло-сірій палітрі світу -
Сірих ліній новий тандем.
Ще далеко зимі до літа,
Ще не близько до світлих тем.
Тіні неба, землі дарунки
Сірим грунтом на білий лід.
Ніжні й щирі твої поцілунки -
Сірим тоном в цей білий світ.
Розквітає в осіннім небі
Сонця сірого силует.
Фіалковий букет для тебе
Накладається на сюжет.
Заповнюється порожнина,
Але в цьому життя нема.
Світ поділено на половини
І обидві вони - зима.
Але ніжним ступає кроком
В світ незвичний нова весна.
І блакитним повняться соком
Сіро-білі колись небеса.
Наче вітер одмухує хмари,
Залишає свій світ білизна.
Замість темного світу примари
Вимальовується весна.
Й під блакиттю небесних марев
Розквітають, мов сон, сади.
Відступають кудись примари,
В плахтах сірості й білизни.
Оживають мазком єдиним
Цвіт вишень на зеленім тлі,
Розсоромлюються калини,
Трави ніжні і запашні.
А над ними твої цілунки
Заставляють кипіти кров.
Будь-же, світе, ти подарунком
Від художника, що творить любов.
Вірш дуже сподобався: у ньому є обазність, фантазія, мрії, глибокі думки, гарний зміст. Тільки, мені здається, оте слово у третоьму рядку, "дремле", хіба є таке в українській мові? Я не знайшла у словнику. Аще : " ТА заповнюється порожнина, Але в цьому життя нема. Світ поділено на половини І обидві вони - зима." Моживо, тут можна добавити "ТА", тоді такт на збиватиметься... Ставлю п'ятірку і перечитаю ще раз. щоб насолодитися весняними мріями.
А я вас розумію із "дремле". Ну не можна ж все зі словником сучасної укр. мови порівнювати і прилизувати під його норми (які, до речі, дуже динамічно змінюються)! Дремле, капле, сипле..... - та сила-силенна гарних словоформ, якими особливо люблять користуватись поети, письменники. Миколо, "5" вам за все, без зауважень! (дякую за рекомендацію на цей вірш!)
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")