Блідим веселки мерехтінням
Голубить сонце далину
І плаче день дощем осіннім
Шепоче казку нам сумну
І у повітрі понад лісом
Бринить сопілки ніжний свист
З легким і збуджуючим блиском
Торкає шкіру жовтий лист
Трави сухої шарудіння
І смак соленої сльози
Забутих мрій складне сплетіння.
Мов сон осінньої грози
Пекучим подихом багаття,
Мережить осінь нам вірші
І вкрите перлами латаття
Десь розцвіло в моїй душі.
|