Царівно Осінь, Чому я бачу кожен рік, Як час спливає із дощем І залишається бруківка Із золотаво-кров'яним плачем... Чому краса зів'яне нанівець І сонце гріти перестане, Чому небесний блазень вітер, Наче всміхнений гонець Несе суцвіття сіро-чорних хмар у небі ?.. Чи то для смутку все це, для печалі, Чи для того, щоби померши зацвісти ?.. Напевне так. А втім - не знаю, Творець зліпив все для краси, Та частка світу для скорботи... Щоб не забулися... 15.11.1998.
|