Здалося небо зупинилось, Струснувся блідий світ І хвиля болю крізь живе котилась, Та відчайдушним вітром сонця Трощилось все, що не корилось. Світанок золото душі забрав, І кров’ю поколінь химерний стяг здійняв...
Ото був шал... Пролетарів пуста забава, Потворна радість на кістках. Горлянку й серце та мерзота розбавляла І смородом дурних ідей Останній подих зупиняла...
Не знали балакучі Прометеї, Що день свободи язиком злизала Худоба мовчазна, І брудним копитом топтала Принишклі паростки добра.
Не встигли зглянутись – Життя немає... А день минає, На часі ніч Огидні пасма сажі розправляє. А поночі – яскраве сонце не заграє, Та буйне птаство сум не розважає. Хіба що очманілий соловей... Та й той лиш знай – Співає і співає. Його кривава суміш ночі і добра не переймає...
Та чи не досить пісеньки співати, Та чи не стало іншого Як дурнів вихваляти! Вам, бач, не знати...
Оце і є життя – Смугаста стежка, Осцилограма хворого серцебиття, Закриті очі, біль душі, Крик неба, каяття...
Оце і є життя...
А вам не знати. Запухли очі, Тяжко думку розганяти. І вибір ваш – Іржавий цвях у домовину, Холодна яма, Неосяжний цвинтар І хробаків армади У духу спорожнілу котловину!
Тому й світанок кров’ю захлинався, Земля заклякла криком, Туман холодним віршем Над душами байдужих осторогою здійнявся...
...ліниво дні і ночі прокотились, недолюдки крові невинної ще не напились. А вірші ледве, ледве в суміші отій на мить піднявшись – потопились...
Колись те вщухне і замовкне, Посохне кров і паростком зійде зоря – Дарунок волі, Правди немовля!
Ваш вірш дуже сумний, але правдивий, а щирість у поезії - головне. Коли я його читала, постали перед очима болючі сторінки історії України, узагалі тяжкі картини життя. На жаль, не все у світі "біле та пухнасте", багато зла та болю, але є й добро та краса. Головне, щоб останні частіше перемагали "радість на кістках", справді потворну...
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")