Покину марних мрій химери п’яні, Почну новий, не обгорілий, лист, - Я не герой у Вашому романі, Не другорядний, навіть не статист. Усе, що мало статися – збулося. Що ні – зітліло; прах взяли вітри. Душа, за звичкою, ще трохи поголосить І траурні сховає прапори. Ти, пам’яте, облиш робити зліпки: Життя – це не музей мадам Тюссо. Повипускай-но спогади із клітки, - Хай линуть, перетворюються в сон. Хороші знову завітають в гості, Погані – зникнуть, наче пустоцвіт, А пустка серця виросте у простір, Достатній крилам на новий політ.
|