Розливається ніч як смола закипіла зі дзбана, Тоне в повені світ. Розчиняється світло як сіль. Завмира кожен рух, пальці рук на курках і стоп-кранах. Ти ж ідеш крізь пітьму і шалених зірок заметіль. Увійшовши в цю ніч, наче в альтернативну реальність, Тишу вулиць читаєш і вуликів людних вогні. Налаштує дротам вітер струм на мінорну тональність, Менуетом замінить мейнстрими зануджених днів. Сірих буднів золу легко звіє барвиста легенда, Пілігримами рими на прощу до серця підуть… І як обрій займеться ранковим нестримним крещендо, Скресне фенікс-душа, взявши в полум’я сонячну суть.
|